Betaalbare trainingen voor OR, PVT en Cliëntenraad.

Gem. Beoordeling: 8,7
Search
Online training voorzitter en secretaris

E-learning voor het DB

Waarom de Online training voorzitter en secretaris? U wilt als voorzitter of secretaris van de OR of PVT aan de slag.  U maakt deel uit van het dagelijks bestuur (DB) . Samen zorgt u ervoor dat de ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging goed kan functioneren. Als voorzitter of secretaris doet u dit zonder leidinggevende bevoegdheden en dat valt niet altijd mee. Daarnaast bent u als DB het aanspreekpunt en gezicht voor de achterban. U moet goed kunnen reageren op opmerkingen en in crisissituaties. Tijdens de Online training voorzitter en secretaris staat u stil bij uw rol in de medezeggenschap en wordt de taakverdeling tussen voorzitter en (ambtelijk) secretaris helder. Bovendien komen uw knelpunten in het medezeggenschapswerk aan de orde.

Resultaat na de Online training voorzitter en secretaris:

  • U staat stil bij de taakverdeling binnen het DB.
  • U weet wat er in de WOR geregeld is over het DB.
  • U krijgt meer inzicht in de rol van het DB.
  • U krijgt meer zicht op de verschillende aspecten van leidinggeven aan een OR
Twee onderdelen

De Online training voorzitter en secretaris bestaat uit twee onderdelen. Het eerste deel bestaat uit een individuele e-learning. Deze volgt u individueel, in uw eigen tijd en in uw eigen tempo. Het tweede deel is de groepstraining in de Virtual Classroom. Dit onderdeel duurt een dagdeel (van 9.30 tot 12.30 uur). Bij deze cursus maken we gebruik van delen uit het Praktijkboek managen van de OR. We vragen u van te voren digitaal informatie te lezen en uw specifieke vragen in te sturen zodat de trainer hierop in kan gaan in de training of via de chat.

Maatwerk

De Online training voorzitter en secretaris kunnen we ook op maat voor u maken. Als u daar belangstelling voor hebt neem dan contact met ons op: 085 0432268. Als u toch liever een klassikale cursus wilt, klik dan hier.

Schrijf een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Geef een beoordeling

OR Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 1 reviews
 by B.
Erg leerzaam
Naam organisatie*: Beheerstichting Support Postinfectieuze Aandoeningen

De cursus gaf me veel inzichten in de taken en rollen van voorzitter en secretaris binnen de OR. Maar het hielp ook om meer zicht te krijgen op andere zaken, bv hoe houdt je het contact onderling binnen de OR leden goed. En hoe geef je een OR vergadering het beste vorm. Hoe kun je de agenda beheren. En hoe pas je de BOB methode toe. Kortom, voor mij erg leerzaam en vooral goed bruikbaar in de praktijk.

De Online training voorzitter en secretaris is bedoeld voor secretarissen, ambtelijk secretarissen, voorzitters en vice-voorzitters van commissies, ondernemingsraden en personeelsvertegenwoordigingen.

De Online training voorzitter en secretaris bestaat uit twee onderdelen. Het eerste deel bestaat uit een voorbereidingsopdracht voor de training. Deze is individueel. U leert in uw eigen tijd en in uw eigen tempo. Het tweede deel is de groepstraining met behulp van Zoom. Dit duurt in totaal een dagdeel.

Voor de training

We vragen u van te voren digitaal informatie te lezen. Verder krijgt u een schriftelijke intake. Daarin kunt u uw specifieke vragen in sturen. De trainer kan daar tijdens het plenaire deel op in gaan.

De groepstraining

U ontvangt een uitnodiging met deelnamelink via Zoom, deze link gebruikt u om mee te kunnen doen. De link is uniek en kan niet door meerdere personen worden gebruikt.

We starten de Online training voorzitter en secretaris met uw vragen en de schriftelijke intake. Vervolgens gaan we aan de slag met de rol van het dagelijks bestuur. U staat stil bij de taakverdeling binnen het DB. Hoe is dat geregeld? Wat staat hierover in het OR-reglement en in de Wet op de ondernemingsraden? U krijgt verder meer zicht op de verschillende aspecten van leidinggeven aan een OR. Dat vinden veel DB-leden lastig omdat ze geen formele leidinggevenden zijn. Ook de inrichting van het secretariaat komt aan de orde. U zit niet alleen te luisteren, maar u gaat ook zelf actief aan de slag. We werken vaak met actieve vormen zoals virtuele break out rooms, interactieve opdrachten en chat.

Maatwerk

Deze online training kunnen we ook op maat voor u maken. Als u daar belangstelling voor hebt neem dan contact met ons op: 085 0432268

 

De kosten voor de Online training voorzitter en secretaris bedragen € 225,00 per persoon exclusief btw. Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van cursusmateriaal. In de cursuskosten is het materiaal inbegrepen. Dit bedrag is exclusief btw.

Een btw vrije training

Bent u werkzaam in een organisatie die de btw niet terug kan vorderen dan is het mogelijk om een btw-vrije training te volgen. Dat is het geval als u bijvoorbeeld werkt bij de overheid of in de zorg. De Academy, waar OR Academy deel van uitmaakt, is namelijk CRKBO-gecertificeerd en daarom door de belastingdienst vrijgesteld van btw. Geef op het aanmeldformulier aan of u een btw-vrije training wilt volgen. Als u zich hiervoor inschrijft, brengen wij hiervoor € 10,00 administratiekosten in rekening. Meer hierover leest u hier.

Offerte berekenen

Door een kort formuliertje in te vullen kunt u direct de prijs van uw cursus berekenen. (Klik op de offertebutton aan de rechterkant) Deze sturen wij u per e-mail toe.

Annuleringsregeling

Er kunnen zich omstandigheden voordoen waardoor u niet aan deze cursus kunt deelnemen. Tot één maand voor aanvang van deze cursus kunt u kosteloos annuleren. Wanneer u zich binnen één maand voor aanvang van de cursus afmeldt dan brengt de OR Academy de totale cursusprijs in rekening. U kunt zich kosteloos laten vervangen door een collega. Annuleren kan uitsluitend schriftelijk (per post of email). Meer over onze voorwaarden vindt u hier

Schrijf een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Geef een beoordeling

OR Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 1 reviews
B.
Nov 22, 2022
 by B.
Erg leerzaam
Naam organisatie*: Beheerstichting Support Postinfectieuze Aandoeningen

De cursus gaf me veel inzichten in de taken en rollen van voorzitter en secretaris binnen de OR. Maar het hielp ook om meer zicht te krijgen op andere zaken, bv hoe houdt je het contact onderling binnen de OR leden goed. En hoe geef je een OR vergadering het beste vorm. Hoe kun je de agenda beheren. En hoe pas je de BOB methode toe. Kortom, voor mij erg leerzaam en vooral goed bruikbaar in de praktijk.

De Academy nominatie beste opleider van Nederland 2022

OVER DEZE CURSUS

Duur:

5 uur

Prijs:

€225 (ex. accommodatie)

Deelnemers:

10

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de OR Academy per mail.

Stuur een e-mail

Bel mij: