Betaalbare trainingen voor OR, PVT en Cliëntenraad.

Gem. Beoordeling: 8,7
Search

Workshop OR en AI

Er lijkt geen toekomst denkbaar zonder dat Artificial Intelligence (AI) daar een grote rol in speelt. Met de lancering van ChatGPT is AI binnen korte tijd bekend geworden bij een breed publiek. Echter, AI omvat veel meer dan alleen chatbots. Tegenwoordig is AI onmisbaar in het dagelijks leven, denk aan zoekmachines zoals Google, sociale media en zelfrijdende auto’s. De verwachting is in ieder geval dat de impact op de werkvloer heel groot zal zijn. Zo verwacht de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) dat  voor 27 procent van de banen een relatief groot risico bestaat dat ze worden vervangen door een computer. Door de snelle ontwikkeling van AI zijn straks nieuwe vaardigheden nodig. De organisatie dringt er daarom op aan dat overheden werkgevers aanmoedigen om meer aan scholing te doen. Verder stelt de OESO dat er dringend behoefte is aan beleid om de risico’s aan te pakken die AI kan veroorzaken bij gebruik op de werkvloer.

Talloze bedrijven zijn nu al op zoek naar mogelijkheden om kosten te besparen en de kwaliteit te verbeteren door middel van AI. Bij de implementatie van AI op de werkvloer is het medezeggenschapsproces van groot belang. De Ondernemingsraad (OR) heeft vaak een advies- of instemmingsrecht met betrekking tot de invoering van AI op de werkvloer. Dit dwingt de OR na te denken over belangrijke vragen.

Wanneer ontstaat een advies- of instemmingsrecht bij AI precies? Waar moet de OR specifiek op letten bij advies- en instemmingsaanvragen met betrekking tot AI? En aan welke regelgeving moet AI binnen de organisatie voldoen? Wat zijn de sociale gevolgen op korte en lange termijn binnen uw organisatie? Deze vragen komen aan bod in de cursus De rol van de OR bij AI.

Resultaat na de cursus De rol van de OR bij AI:

 •  U krijgt inzicht in de mogelijke gevolgen van AI in uw organisatie.
 •  U weet aan welke regelgeving AI moet voldoen.
 •  U kent de bevoegdheden van de OR.
 •  Door deze cursus weet u waar de OR op moet letten bij AI.
 •  Na de training bent u zich bewust van de mogelijkheden van technologische vernieuwing.

De cursus over de rol van de OR bij AI start om 9.30 uur en duurt tot 12.30 uur.

OR Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 0 reviews

Deze cursus is bedoeld voor ondernemingsraden die meer willen weten over de rol van de ondernemingsraad bij Artificial Intelligence.

Het programma van ‘De rol van de OR bij AI’ ziet er als volgt uit:

Voor de training ontvangt u een vragenlijst. Als u de vragenlijst invult en terugstuurt dan kan de trainer rekening houden met uw opmerkingen.

Een half uur voor aanvang wordt u ontvangen met koffie en thee.

Korte kennismaking en introductie

Ontwikkelingen

U krijgt een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen rondom AI en robotisering. Aan de orde komen in ieder geval:

 • Wat is AI?
 • Wat zijn de voor-en nadelen?
 • Wat de sociale gevolgen voor organisaties op de korte en lange termijn?
 • Waarom moeten organisaties hier beleid over ontwikkelen?
 • Zijn er regels waaraan organisaties zich moeten houden?

Kansen voor de OR

De OR kan met AI aan de slag gaan. U kunt dit proactief doen. Hoe krijgt u het op de agenda van de bestuurder? We besteden verder aan dacht aan:

 • De rol van de ondernemingsraad.
 • Advies- en instemmingsrecht en AI
 • De bevoegdheden en mogelijkheden van de OR.
 • Handvatten om als OR direct aan de slag te gaan.

Deze bijeenkomst wordt verzorgd door onze Ralph Jan van der Ham.

Utrecht:
23-01-2025
13-05-2025
23-09-2025

De cursuskosten bedragen € 175,00 per persoon. De arrangementskosten (accommodatie, koffie/thee) bedragen in totaal € 40,00. Het cursusmateriaal kost € 15,00. In totaal kost deze bijeenkomst € 230,00 per persoon. De bedragen zijn exclusief btw.

Een btw vrije training

Bent u werkzaam in een organisatie die de btw niet terug kan vorderen dan is het mogelijk om een btw-vrije training te volgen. Dat is het geval als u bijvoorbeeld werkt bij de overheid of in de zorg. De Academy, waar OR Academy deel van uitmaakt, is namelijk CRKBO-gecertificeerd en daarom door de belastingdienst vrijgesteld van btw. Geef op het aanmeldformulier aan of u een btw-vrije training wilt volgen. Als u zich hiervoor inschrijft, brengen wij hiervoor € 10,00 administratiekosten in rekening. Meer hierover leest u hier.

Offerte berekenen

Door een kort formuliertje in te vullen kunt u direct de prijs van uw cursus berekenen. (Klik op de offertebutton aan de rechterkant) Deze sturen wij u per e-mail toe.

Annuleringsregeling

Er kunnen zich omstandigheden voordoen waardoor u niet aan de cursus De rol van de OR bij AI kunt deelnemen. Tot één maand voor aanvang van deze cursus kunt u kosteloos annuleren. Wanneer u zich binnen één maand voor aanvang van de cursus afmeldt dan brengt de OR Academy de totale cursusprijs in rekening. U kunt zich kosteloos laten vervangen door een collega. Annuleren kan uitsluitend schriftelijk (per post of email). Meer over onze voorwaarden vindt u hier

OR Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 0 reviews
De Academy nominatie beste opleider van Nederland 2022

OVER DEZE CURSUS

Duur:

0,5 dag

Prijs:

€175 (ex. accommodatie)

Deelnemers:

15

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de OR Academy per mail.

Stuur een e-mail

Bel mij: