Betaalbare trainingen voor OR, PVT en Cliëntenraad.

Gem. Beoordeling: 8,7
Search

Cursus notuleren voor de ondernemingsraad en cliëntenraad

Waarom de Cursus notuleren? Notuleren is een vak apart. Niet voor niets kent een professionele vergadering een strakke rolverdeling: voorzitter, deelnemers, notulist. Soms neemt de (ambtelijk) secretaris de rol van notulist op zich. Maar of het nu gaat om een vergadering van de OR of cliëntenraad onderling, of een vergadering met de bestuurder, het is van belang dat besluiten en afspraken helder en beknopt worden vastgelegd. En het blijft niet bij de besluiten en de acties. Ook de weg daarnaartoe is van belang en krijgt een plaats in het verslag. Vaak vindt zo’n verslag in aangepaste vorm zijn (digitale) weg naar de achterban.

Complex

Notuleren bij vergaderingen is een complexe taak die vaak wordt onderschat. Luisteren, selecteren en samenvatten, dat laatste in leesbare en complete aantekeningen. Die weer uitwerken tot begrijpelijke zinnen. Vaak met de laptop, soms nog met de hand. Hoe zorgt u voor leesbare, compacte en complete notulen?

Vaardigheden leren

De OR Academy ondersteunt u met een praktische, eendaagse Cursus notuleren. U traint alle vaardigheden die nodig zijn voor het maken van een verslag. Daarnaast krijgt u tips voor het maken van een agenda. Ook de samenwerking met de voorzitter en de overige deelnemers komt aan bod. Want een professionele notulist is een assertieve notulist. We maken gebruik van het boek Noteer jij dit even van Ellis Buis. Ellis geeft ook de cursus Notuleren.

Resultaat na de Cursus notuleren:

 • U weet hoe u een verslag maakt dat recht doet aan een vergadering.
 • U weet hoe hoofd- van bijzaken onderscheidt.
 • U kunt beknopt volledige aantekeningen maken.
 • U kunt aantekeningen uitschrijven tot goed leesbare zinnen.
 • U weet hoe een verslag vormgeeft, met besluiten en acties die eruit springen.
 • U weet hoe de laptop en andere hulpmiddelen kunt inzetten voor een efficiënte werkwijze.
Maatwerk

De Cursus notuleren kunnen we ook op maat maken. U gaat dan met collega’s uit uw eigen organisatie aan de slag. Dat kan al vanaf 3 notulisten. Bel voor een gratis opleidingsadvies: 085 0432268.

Schrijf een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Geef een beoordeling

OR Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 19 reviews
 by Alexander Koolen
vermakelijke en leerzame training
Naam organisatie*: Kuhn Geldrop

Het was een erg vermakelijke en leerzame training voor een "noob" in notuleren zoals ik. Uiteraard ben je na zo'n dag geen volleerd notulist, maar je krijgt voldoende (gerichte) tips en een boek om je verder te verdiepen. De tijd bleek echter te kort voor de inhoud

 by Marlies van Ginkel
prima cursus
Naam organisatie*: Stichting De Ontmoeting

Prima cursus, veel (nieuwe) informatie, kleine groep, zeer ervaren trainer. Ben tevreden!

 by R. Verwoert
Nuttig
Naam organisatie*: IRS

Leerzame training! Veel praktijkvoorbeelden en begrijpelijke uitleg. Ook voor niet-OR leden nuttig en goed te volgen. Daarnaast veel leesmogelijkheden na de cursus zodat je ook dingen kan opzoeken of later uitgebreid kan uitzoeken.

 by Lesley Markus-Lam
Leerzaam
Naam organisatie*: Bouwmaat

Duidelijk en leerzaam. Veel praktische voorbeelden en voldoende tijd voor vragen.

 by Marieke Schade
Fijne cursus
Naam organisatie*: Hartstichting

Fijne cursus. Goede veilige en leerzame cursus. Genoeg pauze.

 by Joëlle Roza
erg geholpen
Naam organisatie*: onbekend

Ellis heeft een heeft fijne manier van cursus geven. Een hele leerzame en afwisselende dag! De cursus notuleren heeft heel erg geholpen bij mijn achterstand op het gebied van notuleren en geeft mij zo een goede basis voor mijn werkgebied.

 by Danielle dorst
handvatten gekregen
Naam organisatie*: Stroomlijn bv

Erg leerzame cursus. Ik ging zonder verwachtingen naar de cursus. Erg fijne manier van lesgeven. Handvatten voor het werk gekregen.

 by Diana Kransse
Leuk en leerzaam
Naam organisatie*: Strukton Immersion Projects

De cursus OR Notuleren was leuk maar vooral leerzaam. De trainer heeft het lesmateriaal op een leuke en interessante manier gebracht. Ik heb nieuwe inzichten gekregen hoe ik vergaderingen kan notuleren. Ze had op de meeste vragen antwoorden, maar als ze geen antwoord had dan was ze daar ook eerlijk in. Het boek Noteer jij dit even? Is een goed naslagwerk waar ik zeker gebruik van ga maken. Evenals alle tips die we hebben gekregen. Bedankt voor een leerzame en leuke cursus, Ellis.

 by marcella van der Hoorn
Goed
Naam organisatie*: Antoni van Leeuwenhoek

Goede sfeer, aandacht voor vragen en goed tempo. Een 10 voor de trainer.

 by M Verdonk
handvatten
Naam organisatie*: EBS

Top cursus. Zeer nuttige handvatten gekregen voor de notulen voor de volgende vergadering

Page 1 of 2:
«
 
 
1
2
 
»
 

De Cursus notuleren is bedoeld voor notulisten met weinig ervaring die willen leren hoe het moet. Ervaren notulisten die de eigen praktijk willen toetsen aan nieuwe inzichten. Het maakt niet uit of u in de OR, PVT, commissie of cliëntenraad zit.

Voor de training

U ontvangt vooraf een schriftelijke vragenlijst. De trainer kan hierdoor beter inspelen op uw situatie en uw vragen. U stuurt een verslag op voor feedback. De trainer gaat hier zeer vertrouwelijk mee om.

De Cursus notuleren

De Cursus notuleren duurt een dag, en een heerlijke lunch is inbegrepen. Deze onderwerpen komen in ieder geval aan bod:

 • Welk verslag past bij welke vergadering?
 • Het beknopt-verslag-in-lijstvorm, dat bespaart tijd!
 • Beter luisteren: op zoek naar hoofdzaken.
 • Aantekeningen maken: op de laptop en met de hand.
 • De taal van het verslag: tips en trucs.
 • De vormgeving van uw verslag.
 • Een notulist heeft taken en rechten. Durf te vragen!

Trainer

De Cursus notuleren wordt gegeven door Ellis Buis, een ervaren notuleertrainer en auteur van het boek Noteer jij dit even ?

Maatwerk

Als u deze training met collega-notulisten uit uw eigen organisatie wilt volgen dan is dat natuurlijk mogelijk. De OR Academy verzorgt deze cursus met dit programma op het moment dat het u schikt, op een door u gewenste locatie. Het is ook mogelijk om het programma aan te passen op uw wensen: meer taal- en speltips? Meer over notuleren op de laptop? Neem hiervoor contact op met onze adviseur en we helpen u graag verder (telefonisch 085 – 0432268 of via de e-mail info@or-academy.nl).

 

Utrecht:
16-09-2024
29-11-2024
10-02-2025
23-05-2025
10-09-2025
12-12-2025

De cursuskosten bedragen € 295,00 per persoon exclusief € 80,00 arrangementskosten (accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet). Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van cursusmateriaal. De kosten hiervoor bedragen € 35,00. De totale kosten per persoon bedragen € 410,00 per persoon. Dit bedrag is exclusief btw.

Een btw vrije training

Bent u werkzaam in een organisatie die de btw niet terug kan vorderen dan is het mogelijk om een btw-vrije training te volgen. Dat is het geval als u bijvoorbeeld werkt bij de overheid of in de zorg. De Academy, waar OR Academy deel van uitmaakt, is namelijk CRKBO-gecertificeerd en daarom door de belastingdienst vrijgesteld van btw. Geef op het aanmeldformulier aan of u een btw-vrije training wilt volgen. Als u zich hiervoor inschrijft, brengen wij hiervoor € 10,00 administratiekosten in rekening. Meer hierover leest u hier.

Korting mogelijk

Hoe meer mensen uit uw organisatie komen, des te groter is de korting! Wanneer u tegelijkertijd boekt voor meer collega’s, ontvangt u automatisch een aantrekkelijke korting op de cursusprijs:

 • 2e deelnemer: 10% korting;
 • 3e deelnemer: 15% korting;
 • 4e deelnemer: 20% korting;
 • 5e en meerdere deelnemers: 25% korting.

Offerte berekenen

Door een kort formuliertje in te vullen kunt u direct de prijs van uw cursus berekenen. (Klik op de offertebutton aan de rechterkant) Deze sturen wij u per e-mail toe.

Annuleringsregeling

Er kunnen zich omstandigheden voordoen waardoor u niet aan deze cursus kunt deelnemen. Tot één maand voor aanvang van deze cursus kunt u kosteloos annuleren. Wanneer u zich binnen één maand voor aanvang van de cursus afmeldt dan brengt de OR Academy de totale cursusprijs in rekening. U kunt zich kosteloos laten vervangen door een collega. Annuleren kan uitsluitend schriftelijk (per post of email). Meer over onze voorwaarden vindt u hier

Schrijf een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Geef een beoordeling

OR Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 19 reviews
Alexander Koolen
May 23, 2024
 by Alexander Koolen
vermakelijke en leerzame training
Naam organisatie*: Kuhn Geldrop

Het was een erg vermakelijke en leerzame training voor een “noob” in notuleren zoals ik. Uiteraard ben je na zo’n dag geen volleerd notulist, maar je krijgt voldoende (gerichte) tips en een boek om je verder te verdiepen. De tijd bleek echter te kort voor de inhoud

Marlies van Ginkel
May 22, 2024
 by Marlies van Ginkel
prima cursus
Naam organisatie*: Stichting De Ontmoeting

Prima cursus, veel (nieuwe) informatie, kleine groep, zeer ervaren trainer. Ben tevreden!

R. Verwoert
Feb 9, 2024
 by R. Verwoert
Nuttig
Naam organisatie*: IRS

Leerzame training! Veel praktijkvoorbeelden en begrijpelijke uitleg. Ook voor niet-OR leden nuttig en goed te volgen. Daarnaast veel leesmogelijkheden na de cursus zodat je ook dingen kan opzoeken of later uitgebreid kan uitzoeken.

Lesley Markus-Lam
Aug 9, 2023
 by Lesley Markus-Lam
Leerzaam
Naam organisatie*: Bouwmaat

Duidelijk en leerzaam. Veel praktische voorbeelden en voldoende tijd voor vragen.

Marieke Schade
Feb 2, 2023
 by Marieke Schade
Fijne cursus
Naam organisatie*: Hartstichting

Fijne cursus. Goede veilige en leerzame cursus. Genoeg pauze.

Joëlle Roza
Feb 1, 2023
 by Joëlle Roza
erg geholpen
Naam organisatie*: onbekend

Ellis heeft een heeft fijne manier van cursus geven. Een hele leerzame en afwisselende dag! De cursus notuleren heeft heel erg geholpen bij mijn achterstand op het gebied van notuleren en geeft mij zo een goede basis voor mijn werkgebied.

Danielle dorst
Jan 30, 2023
 by Danielle dorst
handvatten gekregen
Naam organisatie*: Stroomlijn bv

Erg leerzame cursus. Ik ging zonder verwachtingen naar de cursus. Erg fijne manier van lesgeven. Handvatten voor het werk gekregen.

Diana Kransse
Nov 1, 2022
 by Diana Kransse
Leuk en leerzaam
Naam organisatie*: Strukton Immersion Projects

De cursus OR Notuleren was leuk maar vooral leerzaam. De trainer heeft het lesmateriaal op een leuke en interessante manier gebracht. Ik heb nieuwe inzichten gekregen hoe ik vergaderingen kan notuleren. Ze had op de meeste vragen antwoorden, maar als ze geen antwoord had dan was ze daar ook eerlijk in. Het boek Noteer jij dit even? Is een goed naslagwerk waar ik zeker gebruik van ga maken. Evenals alle tips die we hebben gekregen. Bedankt voor een leerzame en leuke cursus, Ellis.

marcella van der Hoorn
Jun 21, 2022
 by marcella van der Hoorn
Goed
Naam organisatie*: Antoni van Leeuwenhoek

Goede sfeer, aandacht voor vragen en goed tempo. Een 10 voor de trainer.

M Verdonk
Jan 4, 2022
 by M Verdonk
handvatten
Naam organisatie*: EBS

Top cursus. Zeer nuttige handvatten gekregen voor de notulen voor de volgende vergadering

Page 1 of 2:
«
 
 
1
2
 
»
 
De Academy nominatie beste opleider van Nederland 2022

OVER DEZE CURSUS

Duur:

1 dag

Prijs:

€295 (ex. accommodatie)

Deelnemers:

15

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de OR Academy per mail.

Stuur een e-mail

Bel mij: