Betaalbare trainingen voor OR, PVT en Cliëntenraad.

Gem. Beoordeling: 8,7
Zoek

Training PVT in 2 dagen

Training PVT, de WOR en de bestuurder

Als lid van de Personeelsvertegenwoordiging (PVT) overlegt u regelmatig met de bestuurder. Het is dan prettig om de rechten en plichten uit de Wet op de ondernemingsraden (WOR) te kennen. Wanneer heeft de PVT adviesrecht of instemmingsrecht? De PVT heeft dezelfde positie als de OR, maar heeft wel andere bevoegdheden. Daarom is er voor PVT-leden de Training PVT om u in 2 dagen een goede basis in de medezeggenschap te bieden. Deze basistraining PVT biedt meer diepgang dan de eendaagse cursus. U leert naast de rechten en plichten van de PVT ook hoe u invloed uit kunt oefenen op de bestuurder en welke werkwijze u het beste kunt kiezen.

Resultaat na deze training PVT:

  • U kent de rechten en plichten van de PVT.
  • U kent het instemmingsrecht en adviesrecht.
  • U krijgt zicht op de PVT-taken en positie van de PVT.
  • U weet hoe u invloed uit kunt oefenen op de bestuurder.
  • U weet waarop u moet letten bij het overleg met de bestuurder.
Tijdens de training PVT maken we gebruik van het Basisboek voor OR en PVT. Daarin vindt u handige tips voor de PVT en treft u de tekst van de Wet op de ondernemingsraden aan. Voor de training krijgt u een intakeformulier waar u uw vragen en opmerkingen kunt zetten. De trainer kan dan beter rekening houden met uw situatie.
Schrijf een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Geef een beoordeling

OR Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 38 reviews
 by Kierkels
Heel prettig
Naam organisatie*: Morphotonics B.V

Heel prettige en laagdrempelige cursus om inzicht te krijgen in de basisvaardigheden die komen kijken bij het functioneren in een personeelsvertegenwoordiging. Het is mij duidelijk geworden dat de PVT aanzienlijk veel meer recht heeft op informatie die het beleid van de MT onderbouwt. Ook kan bepaalde openheid in deze informatie afgedwongen worden. Basisprincipes van informatierecht, adviesrecht, instemmingsrecht zijn toegelicht. Verder zijn ook overlegrecht en initiatiefrecht ter sprake gekomen.

 by Christianne Rugl
Waardevol
Naam organisatie*: Cultuur + ondernemen

Zeer waardevol. Fijn de eerste dag theorie en de tweede dag werken met concrete/eigen casussen.

 by Ely-Janne van Asselt
Praktisch
Naam organisatie*: Boekhandel van Piere

Leuker dan verwacht. Vooral de 2de dag als je praktisch aan de slag gaat met eigen inbreng.

 by Kirsten Mulder
Leerzaam
Naam organisatie*: Boekhandel van Piere

Leerzaam, inspirerend en zeker leuker dan verwacht.

 by Djoeke
Geweldige basis
Naam organisatie*: Cultuur + ondernemen

Geweldige basis. Ik heb echt een paar concrete zaken waar ik mee aan de slag wil nu. Sjanne (trainer) ging heel fijn in op de vragen die wij aandroegen en betrok de basiskennis in haar antwoorden.

 by K. Doe
echt leerzaam
Naam organisatie*: Modexpress

Ik vind de cursus echt leerzaam en heb er veel informatie door gekregen.

 by Sandra v.d. Pol
heel interessant
Naam organisatie*: Thuiszorgplanners

Hel interessant. Er werd goed ingespeeld op de behoefte van de deelnemers. Ik wil zeker een vervolg.

 by Yvonne Proost
Veel informatie
Naam organisatie*: Revalidatieplanners

Veel informatie gekregen. Er wordt gehandeld op behoefte. Heel prettig. Een prettige en duidelijke communicatie van trainer Frank. Graag trainingsruimte aanpassen (te warm).

 by Jody Bartholomew
veel geleerd
Naam organisatie*: Medspray

Ik heb veel geleerd hoe je als PVT pro actief kan zijn en hoe je kan communiceren.

 by Claudia de Bij
Uitvoerige cursus
Naam organisatie*: Bibliotheek Oostland

Een fijne uitvoerige cursus met concrete voorbeelden. Zeer toepasbaar in de praktijk en eigen organisatie. Goed gedaan.

Page 1 of 4:
«
 
 
1
2
3
4
 
»
 

Leden van de personeelsvertegenwoordiging die meer willen dan alleen de bevoegdheden van de PVT leren kennen.

De Basistraining PVT in 2 dagen heeft het volgende programma:

Voor de training

U ontvangt vooraf een schriftelijke vragenlijst. De trainer kan hiermee beter inspelen op uw situatie en uw vragen.

Dag 1

9.30 Ontvangst met koffie en thee
Informeel kennismaken in een ongedwongen sfeer, ervaringen uitwisselen

10.00 De start van de training
We beginnen de cursus met de ingevulde vragenlijsten. Welke knelpunten ervaart u in het medezeggenschapswerk? Het is namelijk een uitdagende opdracht om uw collega’s goed te vertegenwoordigen in het overleg met de bestuurder. Hoe kunt u dit het beste doen?

De bevoegdheden uit de WOR
Als u als PVT uw werk goed wilt doen, moet u weten wat de belangrijkste bevoegdheden uit de Wet op de ondernemingsraden zijn. We bespreken het adviesrecht, instemmingsrecht, informatierecht en het overlegrecht. Daarnaast komen de faciliteiten, de ontslagbescherming van PVT-leden en de geheimhouding aan de orde.

13.00 We genieten van een heerlijke lunch

De werkwijze en de achterban
We bespreken op de eerste dag de werkwijze van de personeelsvertegenwoordiging. Hoe kunt u met zo’n kleine bezetting het werk zo doelmatig en efficiënt mogelijk organiseren? We bespreken onder andere de taakverdeling in de PVT. Verder kijken we naar uw achterban. Wat doet u met vragen van uw collega´s en hoe kunt u de collega’s op de hoogte brengen en houden van wat de PVT wil, doet en bereikt?

16.00 De eerste dag zit erop.

Dag 2

10.00 Start van dag 2
We kijken kort terug op de eerste dag. Tijdens de tweede dag van de Basistraining PVT staat de Overlegvergadering met de bestuurder centraal. Tijdens het overleg met de bestuurder maakt u officieel de afspraken. Wat is er geregeld in de Wet op de ondernemingsraden over dit belangrijke overleg? Wie zit de vergadering voor en wie stelt de agenda op? U krijgt tips om efficiënt te vergaderen. Ook komen de knelpunten van uw vergadering aan de orde.

12.30 We genieten weer van een heerlijke lunch

Onderhandelen
Om uw doelen te bereiken moet u als PVT soms onderhandelen. Dat zijn veel mensen niet gewend. Hoe bereidt u het overleg voor? Wat doet u met de achterban? Geeft u elk signaal van de achterban door? Gebruikt u de mening van de achterban om uw argumenten kracht bij te zetten? Waar moet u op letten als u onderhandelt? U gaat vervolgens zelf aan de slag. U krijgt van de trainer en uw collega PVT-leden tips.
We kijken kort terug op de training en bespreken hoe u met het geleerde in de praktijk aan de slag gaat.

16.00 einde training

<!– Download brochure > –>

Boeken

Boek basiscursus 'Commissies OR' Bij deze training PVT maken we gebruik van het Basisboek OR en PVT

Trainer

Deze training wordt gegeven door een ervaren trainer

Maatwerk

Als u deze training PVT met uw eigen personeelsvertegenwoordiging wilt volgen is dat natuurlijk mogelijk. De OR Academy kan deze cursus met dit programma op het moment dat het u schikt op de door u gewenste locatie verzorgen. Het is ook mogelijk om het programma helemaal aan te passen op uw wensen. Neem contact met ons op en we helpen u graag verder (Telefonisch 085 – 0432268 of via de e-mail info@or-academy.nl).

Utrecht:
11-06-2024 & 25-06-2024
05-09-2024 & 19-09-2024
04-12-2024 & 18-12-2024Eindhoven:
20-08-2024 & 27-08-2024 Amsterdam:
15-10-2024 & 29-10-2024

De cursuskosten bedragen € 575,00 per persoon exclusief € 160,00 arrangementskosten (accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet). Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van cursusmateriaal. De kosten hiervoor bedragen € 35,00. De totale kosten per persoon bedragen € 770,00 per persoon. Dit bedrag is exclusief btw.

Een btw vrije training

Bent u werkzaam in een organisatie die de btw niet terug kan vorderen dan is het mogelijk om een btw-vrije training te volgen. Dat is het geval als u bijvoorbeeld werkt bij de overheid of in de zorg. De Academy, waar OR Academy deel van uitmaakt, is namelijk CRKBO-gecertificeerd, en daarom door de belastingdienst vrijgesteld van btw. Geef op het aanmeldformulier aan of u een btw-vrije training wilt volgen. Als u zicht hiervoor inschrijft, brengen wij hiervoor € 10,00 administratiekosten in rekening. Meer hierover leest u hier.

Korting mogelijk

Hoe meer mensen uit uw organisatie komen, des te groter is de korting! Wanneer u tegelijkertijd boekt voor meer collega’s, ontvangt u automatisch een aantrekkelijke korting op de cursusprijs:

  • 2e deelnemer: 10% korting;
  • 3e deelnemer: 15% korting;
  • 4e deelnemer: 20% korting;
  • 5e en meerdere deelnemers: 25% korting.

Offerte berekenen

Door een kort formuliertje in te vullen kunt u direct de prijs van uw cursus berekenen. (Klik op de offertebutton aan de rechterkant) Deze sturen wij u per e-mail toe.

Annuleringsregeling

Er kunnen zich omstandigheden voordoen waardoor u niet aan deze cursus kunt deelnemen. Tot één maand voor aanvang van deze cursus kunt u kosteloos annuleren. Wanneer u zich binnen één maand voor aanvang van de cursus afmeldt dan brengt de OR Academy de totale cursusprijs in rekening. U kunt zich kosteloos laten vervangen door een collega. Annuleren kan uitsluitend schriftelijk (per post of email). Meer over onze voorwaarden vindt u hier

Schrijf een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Geef een beoordeling

OR Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 38 reviews
Kierkels
May 12, 2023
 by Kierkels
Heel prettig
Naam organisatie*: Morphotonics B.V

Heel prettige en laagdrempelige cursus om inzicht te krijgen in de basisvaardigheden die komen kijken bij het functioneren in een personeelsvertegenwoordiging. Het is mij duidelijk geworden dat de PVT aanzienlijk veel meer recht heeft op informatie die het beleid van de MT onderbouwt. Ook kan bepaalde openheid in deze informatie afgedwongen worden. Basisprincipes van informatierecht, adviesrecht, instemmingsrecht zijn toegelicht. Verder zijn ook overlegrecht en initiatiefrecht ter sprake gekomen.

Christianne Rugl
Jan 19, 2023
 by Christianne Rugl
Waardevol
Naam organisatie*: Cultuur + ondernemen

Zeer waardevol. Fijn de eerste dag theorie en de tweede dag werken met concrete/eigen casussen.

Ely-Janne van Asselt
Jan 13, 2023
 by Ely-Janne van Asselt
Praktisch
Naam organisatie*: Boekhandel van Piere

Leuker dan verwacht. Vooral de 2de dag als je praktisch aan de slag gaat met eigen inbreng.

Kirsten Mulder
Dec 23, 2022
 by Kirsten Mulder
Leerzaam
Naam organisatie*: Boekhandel van Piere

Leerzaam, inspirerend en zeker leuker dan verwacht.

Djoeke
Oct 13, 2022
 by Djoeke
Geweldige basis
Naam organisatie*: Cultuur + ondernemen

Geweldige basis. Ik heb echt een paar concrete zaken waar ik mee aan de slag wil nu. Sjanne (trainer) ging heel fijn in op de vragen die wij aandroegen en betrok de basiskennis in haar antwoorden.

K. Doe
Oct 11, 2022
 by K. Doe
echt leerzaam
Naam organisatie*: Modexpress

Ik vind de cursus echt leerzaam en heb er veel informatie door gekregen.

Sandra v.d. Pol
Sep 7, 2022
 by Sandra v.d. Pol
heel interessant
Naam organisatie*: Thuiszorgplanners

Hel interessant. Er werd goed ingespeeld op de behoefte van de deelnemers. Ik wil zeker een vervolg.

Yvonne Proost
Sep 6, 2022
 by Yvonne Proost
Veel informatie
Naam organisatie*: Revalidatieplanners

Veel informatie gekregen. Er wordt gehandeld op behoefte. Heel prettig. Een prettige en duidelijke communicatie van trainer Frank. Graag trainingsruimte aanpassen (te warm).

Jody Bartholomew
Jul 6, 2022
 by Jody Bartholomew
veel geleerd
Naam organisatie*: Medspray

Ik heb veel geleerd hoe je als PVT pro actief kan zijn en hoe je kan communiceren.

Claudia de Bij
Jul 4, 2022
 by Claudia de Bij
Uitvoerige cursus
Naam organisatie*: Bibliotheek Oostland

Een fijne uitvoerige cursus met concrete voorbeelden. Zeer toepasbaar in de praktijk en eigen organisatie. Goed gedaan.

Page 1 of 4:
«
 
 
1
2
3
4
 
»
 
De Academy nominatie beste opleider van Nederland 2022

OVER DEZE CURSUS

Duur:

2 dagen

Prijs:

€575 (ex. accommodatie)

Deelnemers:

15

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de OR Academy per mail.

Stuur een e-mail

Bel mij: