Betaalbare trainingen voor OR, PVT en Cliëntenraad.

Gem. Beoordeling: 8,7
Search

OR en achterban

Cursus ondernemingsraad en achterbancommunicatie

Veel OR ‘en en PVT’s vinden het lastig om een goede relatie met hun achterban op te bouwen. Vaak toont de achterban, het personeel, zich maar weinig betrokken en bij de verkiezingen van de OR zijn er maar net voldoende kandidaten. Pogingen om de achterban te bereiken, leveren meestal maar weinig reacties op. De nieuwsbrief wordt slecht gelezen. En dat terwijl een goed contact met de achterban noodzakelijk is om het medezeggenschapswerk goed te kunnen doen. Dit alles staat of valt met een goede achterbancommunicatie en een goede doelgroepanalyse.

Tijdens de Cursus OR en achterban gaat u in één dag actief aan de slag met het verbeteren van uw communicatie. We bespreken uw communicatiedoelen en kijken welke communicatiemiddelen u hebt ingezet. Welke middelen passen bij uw achterban? Hoe kunt u het contact verbeteren? U maakt kennis met tal van (creatieve) manieren om goed met de achterban te communiceren en u stelt een eigen communicatieplan op. Er doen OR-leden en PVT-leden van verschillende organisaties mee aan deze cursus. Hierdoor leert u niet alleen van de trainer maar ook van collega’s.

De cursus OR en achterban levert u de volgende resultaten op. U

  • weet wat effectieve achterbancommunicatie is.
  • herkent verbeterpunten in uw communicatie.
  • leert manieren om beter te communiceren.
  • maakt een begin met een eigen communicatieplan.
  • kunt zich beter verplaatsen in de achterban.

Bij de cursus OR en achterban ontvangt u het Praktijkboek OR en achterbancommunicatie. Dit boek biedt u veel informatie en handige tips om uw communicatie te verbeteren. Als u worstelt met het OR-jaarverslag dan adviseren we u om de cursus OR-jaarverslag maken te volgen.

Schrijf een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Geef een beoordeling

OR Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 93 reviews
 by Babette Nillesen
Informatief
Naam organisatie*: Directe zorg Nijmegen

Informatief! Je krijgt veel tips en de trainer heeft veel kennis over OR's. Communicatieplan voorbeeld is ook erg handig. Fijn dat er ook tijd is voor eigen inbreng, vragen en overleg met andere deelnemers.

 by Lieke Westerlaken
Veel informatie
Naam organisatie*: Max Ernst GGZ

Veel informatie over achterbancommunicatie. Het was wel heel veel theorie, weinig praktijk, wat in mijn ogen wel jammer was, ik had graag in de training al een grotere start gemaakt met het opstellen van een communicatieplan. Een ruime 7.

 by Van der Wildt
Interactief
Naam organisatie*: Europarcs B.V.

Dit was mijn eerste training bij OR Academy en ik heb die als zeer prettig ervaren. Henk maakt de training interactief en zorgt voor interessante gesprekken in de groep. Zo leer je veel van wat andere bedrijven doen, is er ruimte om elkaar tips te geven en ontdek je wat je op de eigen OR kan toepassen. Ik heb veel nieuwe ideeën opgedaan en gezien dat we ook op de goede weg zijn.

 by Ko
Fijn
Naam organisatie*: SSH

Fijn. door de training heb ik goede inzichten gekregen.

 by Julie Bunschoten
Top
Naam organisatie*: Humankind

Top. Veel dingen om over na te denken en of te gebruiken. Er was een goede sfeer. Ruimte een beetje koud.

 by Floris Putter
Aanrader
Naam organisatie*: Athora Netherlands

Henk is een prettige, toegankelijke trainer die regelmatig toetst of het aangeboden niveau aansluit bij de behoefte. Doordat enkele andere kandidaten niet kwamen opdagen hadden wij nagenoeg privé training. al met al een aanrader.

 by Tibby van Dijk
nieuwe inzichten
Naam organisatie*: Nuffic

Erg leuke cursus! Nieuwe inzichten gekregen. Onze communicatie is terugkijkend erg saai. We moeten echt onze doelen en output communiceren. Leuke cursus en groep. Het is lastig om met weinig uren en tijd , maar we kunnen betere keuzes maken in de OR. De trainer speelde goed in op de groep.

 by Rianne Meulenberg
energie van gekregen
Naam organisatie*: Vegro

Eye-openers en zet aan tot actie. Veel nieuwe ideeen en energie van gekregen.

 by Fotis
interessant
Naam organisatie*: Nimeto

Erg interessant. Veel geleerd, neem het zeker mee.

 by Lidwien Storck
Waardevolle cursus
Naam organisatie*: Dienst Terugkeer en Vertrek

Het was leuk om samen te zitten met deelnemers uit diverse organisaties. Zo kun je best veel leren van elkaar. Cursusleider Henk wist iedereen bij de cursus en de gesprekken te betrekken en stelde behoorlijk wat kritische vragen. Hij wist goed door te vragen om er achter te komen wat iemand ECHT wilde zeggen. Ik vond het ook bijzonder om te ervaren dat je communicatie en PR uit elkaar kunt in mijn hoofd was dat altijd allemaal op één hoop. Binnenkort hebben we OR verkiezingen en ik denk dat we stukjes uit deze cursus ook aan de nieuwe OR kunnen gaan voorleggen. Ik vond het in ieder geval een waardevolle cursus. het eten in het Berghotel is altijd heerlijk!, ook niet geheel onbelangrijk 🙂

Page 1 of 10:
«
 
 
1
2
3
 
»
 

De cursus OR en achterban is bedoeld voor OR-leden, ambtelijk secretarissen en leden van de PR-commissie die het belang inzien van een goed contact met de achterban.

De Cursus OR en achterbancommunicatie heeft het volgende programma:

Voor de training

U ontvangt vooraf een schriftelijke vragenlijst. De trainer kan hiermee beter inspelen op uw situatie en uw vragen.

De training

9.30 Ontvangst met koffie en thee
Informeel kennismaken in een ongedwongen sfeer, ervaringen uitwisselen

10.00 De start van de training
We beginnen de Cursus ondernemingsraad en achterbancommunicatie met een korte kennismaking, waarbij we de vragen, problemen en wensen van alle deelnemers inventariseren. Daarna staan we stil bij wat uw OR aan de achterban kunt hebben en welke knelpunten/valkuilen zich hierbij kunnen voordoen. Dat zijn bijvoorbeeld te weinig kandidaten bij OR-verkiezingen of een lage respons op een enquête of achterbanonderzoek.

Communicatie

Vervolgens krijgt u een inleiding waarin de doelgroep, doelstelling en inhoud van de boodschap aan de orde komen. Zijn uw doelen realistisch? Wat wilt u van de achterban: informeren, informatie, steun? Op grond daarvan maakt u een keuze voor de communicatiemiddelen. We bespreken de diverse communicatiemiddelen die uw OR kunt gebruiken om met de achterban te communiceren, waarbij we ook aangeven in welke situaties een bepaald middel wel of niet geschikt is.

Lunchpauze

Ideeën op doen

We brainstormen met elkaar over de schriftelijke en mondelinge communicatiemiddelen die mogelijk geschikt zijn om de problemen/knelpunten bij de verschillende deelnemers weg te nemen. In de praktijk blijkt dat veel ondernemingsraden tegen dezelfde problemen oplopen, en dat u veel kunt leren van hoe een collega-OR een vergelijkbaar achterbanprobleem heeft opgelost.

Aan de slag met een communicatieplan

Als u uw communicatie met de achterban wilt structureren dan is een communicatieplan erg handig. Wat moet daar in komen te staan? U gaat aan de slag met uw eigen communicatieplan. U krijgt een handig format om zo’n plan te maken. Hierbij vormt uw actuele situatie – met de knelpunten die u wilt oplossen – het uitgangspunt. In het communicatieplan beschrijft u de communicatie-instrumenten die u wilt inzetten, en werkt u deze instrumenten ook meteen uit. En het resultaat mag er zijn. Uw ondernemingsraad kan na de cursus direct aan de slag.

16.00 Einde programma

Boek

praktijkboek-or-en-achterbancommunicatieBij deze cursus maken we gebruik van het Praktijkboek OR en achterbancommunicatie

Trainer

De cursus OR en achterban wordt gegeven door een ervaren trainer

Maatwerk

Als u deze cursus met uw eigen ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging wilt volgen dan is dat natuurlijk mogelijk. De OR Academy kan deze cursus met dit programma op het moment dat het u schikt op de door u gewenste locatie verzorgen. Het is ook mogelijk om het programma helemaal aan te passen op uw wensen. De cursus kan dan bijvoorbeeld uitgebreid worden met onderwerpen die in uw organisatie spelen. Neem hiervoor contact op met een adviseur en we helpen u graag verder (085 – 0432268 of via  info@or-academy.nl).

Utrecht:
03-07-2024
11-12-2024Arnhem:
18-10-2024

De cursuskosten voor de cursus OR en achterban bedragen € 295,00 per persoon exclusief € 80,00 arrangementskosten (accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet). Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van cursusmateriaal. De kosten hiervoor bedragen € 35,00. De totale kosten per persoon bedragen € 410,00 per persoon. Dit bedrag is exclusief btw.

Een btw vrije training

Bent u werkzaam in een organisatie die de btw niet terug kan vorderen dan is het mogelijk om een btw-vrije training te volgen. Dat is het geval als u bijvoorbeeld werkt bij de overheid of in de zorg. De Academy, waar OR Academy deel van uitmaakt, is namelijk CRKBO-gecertificeerd en daarom door de belastingdienst vrijgesteld van btw. Geef op het aanmeldformulier aan of u een btw-vrije training wilt volgen. Als u zich hiervoor inschrijft, brengen wij hiervoor € 10,00 administratiekosten in rekening. Meer hierover leest u hier.

Korting mogelijk

Hoe meer mensen uit uw organisatie komen, des te groter is de korting! Wanneer u de cursus OR en achterban tegelijkertijd boekt voor meer collega’s, ontvangt u automatisch een aantrekkelijke korting op de cursusprijs:

  • 2e deelnemer: 10% korting;
  • 3e deelnemer: 15% korting;
  • 4e deelnemer: 20% korting;
  • 5e en meerdere deelnemers: 25% korting.

Offerte berekenen

Door een kort formuliertje in te vullen kunt u direct de prijs van uw cursus berekenen. (Klik op de offertebutton aan de rechterkant) Deze sturen wij u per e-mail toe.

Annuleringsregeling

Er kunnen zich omstandigheden voordoen waardoor u niet aan deze cursus kunt deelnemen. Tot één maand voor aanvang van deze cursus kunt u kosteloos annuleren. Wanneer u zich binnen één maand voor aanvang van de cursus afmeldt dan brengt de OR Academy de totale cursusprijs in rekening. U kunt zich kosteloos laten vervangen door een collega. Annuleren kan uitsluitend schriftelijk (per post of email). Meer over onze voorwaarden vindt u hier.

Schrijf een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Geef een beoordeling

OR Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 93 reviews
Babette Nillesen
Apr 24, 2024
 by Babette Nillesen
Informatief
Naam organisatie*: Directe zorg Nijmegen

Informatief! Je krijgt veel tips en de trainer heeft veel kennis over OR’s. Communicatieplan voorbeeld is ook erg handig. Fijn dat er ook tijd is voor eigen inbreng, vragen en overleg met andere deelnemers.

Lieke Westerlaken
Jan 8, 2024
 by Lieke Westerlaken
Veel informatie
Naam organisatie*: Max Ernst GGZ

Veel informatie over achterbancommunicatie. Het was wel heel veel theorie, weinig praktijk, wat in mijn ogen wel jammer was, ik had graag in de training al een grotere start gemaakt met het opstellen van een communicatieplan. Een ruime 7.

Van der Wildt
Oct 23, 2023
 by Van der Wildt
Interactief
Naam organisatie*: Europarcs B.V.

Dit was mijn eerste training bij OR Academy en ik heb die als zeer prettig ervaren. Henk maakt de training interactief en zorgt voor interessante gesprekken in de groep. Zo leer je veel van wat andere bedrijven doen, is er ruimte om elkaar tips te geven en ontdek je wat je op de eigen OR kan toepassen. Ik heb veel nieuwe ideeën opgedaan en gezien dat we ook op de goede weg zijn.

Ko
Jul 10, 2023
 by Ko
Fijn
Naam organisatie*: SSH

Fijn. door de training heb ik goede inzichten gekregen.

Julie Bunschoten
Jul 7, 2023
 by Julie Bunschoten
Top
Naam organisatie*: Humankind

Top. Veel dingen om over na te denken en of te gebruiken. Er was een goede sfeer. Ruimte een beetje koud.

Floris Putter
Feb 25, 2023
 by Floris Putter
Aanrader
Naam organisatie*: Athora Netherlands

Henk is een prettige, toegankelijke trainer die regelmatig toetst of het aangeboden niveau aansluit bij de behoefte. Doordat enkele andere kandidaten niet kwamen opdagen hadden wij nagenoeg privé training. al met al een aanrader.

Tibby van Dijk
Jan 7, 2023
 by Tibby van Dijk
nieuwe inzichten
Naam organisatie*: Nuffic

Erg leuke cursus! Nieuwe inzichten gekregen. Onze communicatie is terugkijkend erg saai. We moeten echt onze doelen en output communiceren. Leuke cursus en groep. Het is lastig om met weinig uren en tijd , maar we kunnen betere keuzes maken in de OR. De trainer speelde goed in op de groep.

Rianne Meulenberg
Dec 23, 2022
 by Rianne Meulenberg
energie van gekregen
Naam organisatie*: Vegro

Eye-openers en zet aan tot actie. Veel nieuwe ideeen en energie van gekregen.

Fotis
Dec 20, 2022
 by Fotis
interessant
Naam organisatie*: Nimeto

Erg interessant. Veel geleerd, neem het zeker mee.

Lidwien Storck
Oct 17, 2022
 by Lidwien Storck
Waardevolle cursus
Naam organisatie*: Dienst Terugkeer en Vertrek

Het was leuk om samen te zitten met deelnemers uit diverse organisaties. Zo kun je best veel leren van elkaar. Cursusleider Henk wist iedereen bij de cursus en de gesprekken te betrekken en stelde behoorlijk wat kritische vragen. Hij wist goed door te vragen om er achter te komen wat iemand ECHT wilde zeggen. Ik vond het ook bijzonder om te ervaren dat je communicatie en PR uit elkaar kunt in mijn hoofd was dat altijd allemaal op één hoop. Binnenkort hebben we OR verkiezingen en ik denk dat we stukjes uit deze cursus ook aan de nieuwe OR kunnen gaan voorleggen. Ik vond het in ieder geval een waardevolle cursus. het eten in het Berghotel is altijd heerlijk!, ook niet geheel onbelangrijk :)

Page 1 of 10:
«
 
 
1
2
3
 
»
 
De Academy nominatie beste opleider van Nederland 2022

OVER DEZE CURSUS

Duur:

1 dag

Prijs:

€295 (ex. accommodatie)

Deelnemers:

15

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de OR Academy per mail.

Stuur een e-mail

Bel mij: