Betaalbare trainingen voor OR, PVT en Cliëntenraad.

Gem. Beoordeling: 8,7

OR en achterban

Cursus ondernemingsraad en achterbancommunicatie

Veel OR ‘en en PVT’s vinden het lastig om een goede relatie met hun achterban op te bouwen. Vaak toont de achterban, het personeel, zich maar weinig betrokken. Pogingen om de achterban te bereiken, leveren meestal maar weinig reacties op. De nieuwsbrief wordt slecht gelezen. En dat terwijl een goed contact met de achterban noodzakelijk is om het medezeggenschapswerk goed te kunnen doen. Dit alles staat of valt met een goede achterbancommunicatie en een goede doelgroepanalyse.

Tijdens de Cursus OR en achterban gaat u in één dag actief aan de slag met het verbeteren van uw communicatie. We bespreken uw communicatiedoelen en kijken welke communicatiemiddelen u hebt ingezet. Welke middelen passen bij uw achterban? Hoe kunt u het contact verbeteren? U maakt kennis met tal van (creatieve) manieren om goed met de achterban te communiceren en u stelt een eigen communicatieplan op. Er doen OR-leden en PVT-leden van verschillende organisaties mee aan deze cursus. Hierdoor leert u niet alleen van de trainer maar ook van collega’s.

De cursus OR en achterban levert u de volgende resultaten op. U

  • weet wat effectieve achterbancommunicatie is.
  • herkent verbeterpunten in uw communicatie.
  • leert manieren om beter te communiceren.
  • maakt een begin met een eigen communicatieplan.
  • kunt zich beter verplaatsen in de achterban.

U ontvangt het Praktijkboek OR en achterbancommunicatie. Dit boek biedt u veel informatie en handige tips om uw communicatie te verbeteren. Als u worstelt met het OR-jaarverslag dan adviseren we u om de cursus OR-jaarverslag maken te volgen.

Schrijf een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Geef een beoordeling

OR Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 82 reviews
 by Mariska Klaus
leuke docente
Naam organisatie*: St Pieters en Bloklandsgasthuis

Leuke docente Angelique met kennis van zaken, maar ook met veel ervaring. Zij weet goed in te spelen op de vragen van de cursisten. Zij houdt zich niet heel strak aan de presentatie, maar kan ook even uitweiden over iets anders.

 by Inge van Boxmeer
leerzaam
Naam organisatie*: Ons Kindbureau

Zeer leerzaam! Wij zijn ons nog meer bewust van wat we moeten doen als OR. Sjanne was een prettig open en ervaren trainer.

 by Colinda Blom
hoop geleerd
Naam organisatie*: Munters

Duidelijk, informatief en een hoop geleerd.
Geen vragenlijst ontvangen voor de cursus?

 by L. van der Kolk
afwisselend
Naam organisatie*: DC Schiphol

Interessant, afwisselend door uitleg docent en eigen inbreng

 by Roanne van Lith
Opfrissend
Naam organisatie*: Ons kindbureau

Fijn, duidelijk, opfrissend. Nieuwe kennis opgedaan samen met andere OR's. Goede trainer. Van tevoren heeft ze eerst de vragen geinventariseerd en daar goed op ingespeeld.

 by G. Stokkers
Prima
Naam organisatie*: Elis

Prima cursus. Goede handvatten voor de toekomst gekregen.

 by Ivanka
nuttig
Naam organisatie*: Humankind

Nuttig en leerzaam. Door veel te sparren met elkaar gekomen tot goede en bruikbare middelen en informatie mbt de achterban.

 by Lianne Kor
Erg leerzaam
Naam organisatie*: CROP

Erg leerzaam en niet saai. De tijd ging snel. Ik heb er zeker wat van opgestoken voor onszelf. Een prima cursus en een goede locatie en verzorging.

 by F. Vernes
Prima
Naam organisatie*: Dekra

Prima cursus. Genoeg info en tips. Een 10!

 by Petra Bannink
feedback
Naam organisatie*: HLT Samen

De training was heel erg praktisch, ik borrelde na de training over met ideeën om de communicatie met de achterban te verbeteren 🙂 Leerzaam was wat een OR moet doen en wat een OR mag doen met betrekking tot communicatie. Dat is belangrijk voor het stellen van prioriteiten. Ook de toezegging dat ons communicatieplan naar de trainer kan worden gestuurd voor feedback is geweldig. Kortom een hele leerzame en interactieve training.

Page 1 of 9:
«
 
 
1
2
3
 
»
 

OR-leden, ambtelijk secretarissen en leden van de PR-commissie die het belang inzien van een goed contact met de achterban.

De Cursus ondernemingsraad en achterbancommunicatie heeft het volgende programma:

Voor de training

U ontvangt vooraf een schriftelijke vragenlijst. De trainer kan hiermee beter inspelen op uw situatie en uw vragen.

De training

9.30 Ontvangst met koffie en thee
Informeel kennismaken in een ongedwongen sfeer, ervaringen uitwisselen

10.00 De start van de training
We beginnen de Cursus ondernemingsraad en achterbancommunicatie met een korte kennismaking, waarbij we de vragen, problemen en wensen van alle deelnemers inventariseren. Daarna staan we stil bij wat uw OR aan de achterban kunt hebben en welke knelpunten/valkuilen zich hierbij kunnen voordoen.

Communicatie

Vervolgens krijgt u een inleiding waarin de doelgroep, doelstelling en inhoud van de boodschap aan de orde komen. Zijn uw doelen realistisch? Wat wilt u van de achterban: informeren, informatie, steun? Op grond daarvan maakt u een keuze voor de communicatiemiddelen. We bespreken de diverse communicatiemiddelen die uw OR kunt gebruiken om met de achterban te communiceren, waarbij we ook aangeven in welke situaties een bepaald middel wel of niet geschikt is.

Lunchpauze

Ideeën op doen

We brainstormen met elkaar over de schriftelijke en mondelinge communicatiemiddelen die mogelijk geschikt zijn om de problemen/knelpunten bij de verschillende deelnemers weg te nemen. In de praktijk blijkt dat veel ondernemingsraden tegen dezelfde problemen oplopen, en dat u veel kunt leren van hoe een collega-OR een vergelijkbaar achterbanprobleem heeft opgelost.

Aan de slag met een communicatieplan

Als u uw communicatie met de achterban wilt structureren dan is een communicatieplan erg handig. Wat moet daar in komen te staan? U gaat aan de slag met uw eigen communicatieplan. U krijgt een handig format om zo’n plan te maken. Hierbij vormt uw actuele situatie – met de knelpunten die u wilt oplossen – het uitgangspunt. In het communicatieplan beschrijft u de communicatie-instrumenten die u wilt inzetten, en werkt u deze instrumenten ook meteen uit. En het resultaat mag er zijn. Uw ondernemingsraad kan na de cursus direct aan de slag.

16.00 Einde programma

Boek

praktijkboek-or-en-achterbancommunicatieBij deze cursus maken we gebruik van het Praktijkboek OR en achterbancommunicatie

Trainer

Deze cursus wordt gegeven door een ervaren trainer

Maatwerk

Als u deze cursus met uw eigen ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging wilt volgen dan is dat natuurlijk mogelijk. De OR Academy kan deze cursus met dit programma op het moment dat het u schikt op de door u gewenste locatie verzorgen. Het is ook mogelijk om het programma helemaal aan te passen op uw wensen. De cursus kan dan bijvoorbeeld uitgebreid worden met onderwerpen die in uw organisatie spelen. Neem hiervoor contact op met een adviseur en we helpen u graag verder (085 – 0432268 of via  info@or-academy.nl).

Vol geboekt:
13-10-2022 Amsterdam:
13-12-2022 Amersfoort:
22-02-2023
19-04-2023
18-10-2023
12-12-2023Eindhoven:
07-07-2023

De cursuskosten bedragen € 295,00 per persoon exclusief € 70,00 arrangementskosten (accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet). Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van cursusmateriaal. De kosten hiervoor bedragen € 35,00. De totale kosten per persoon bedragen € 400,00 per persoon. Dit bedrag is exclusief btw.

Een btw vrije training

Bent u werkzaam in een organisatie die de btw niet terug kan vorderen dan is het mogelijk om een btw-vrije training te volgen. Dat is het geval als u bijvoorbeeld werkt bij de overheid of in de zorg. De Academy, waar OR Academy deel van uitmaakt, is namelijk CRKBO-gecertificeerd en daarom door de belastingdienst vrijgesteld van btw. Geef op het aanmeldformulier aan of u een btw-vrije training wilt volgen. Als u zich hiervoor inschrijft, brengen wij hiervoor € 10,00 administratiekosten in rekening. Meer hierover leest u hier.

Korting mogelijk

Hoe meer mensen uit uw organisatie komen, des te groter is de korting! Wanneer u tegelijkertijd boekt voor meer collega’s, ontvangt u automatisch een aantrekkelijke korting op de cursusprijs:

  • 2e deelnemer: 10% korting;
  • 3e deelnemer: 15% korting;
  • 4e deelnemer: 20% korting;
  • 5e en meerdere deelnemers: 25% korting.

Offerte berekenen

Door een kort formuliertje in te vullen kunt u direct de prijs van uw cursus berekenen. (Klik op de offertebutton aan de rechterkant) Deze sturen wij u per e-mail toe.

Annuleringsregeling

Er kunnen zich omstandigheden voordoen waardoor u niet aan deze cursus kunt deelnemen. Tot één maand voor aanvang van deze cursus kunt u kosteloos annuleren. Wanneer u zich binnen één maand voor aanvang van de cursus afmeldt dan brengt de OR Academy de totale cursusprijs in rekening. U kunt zich kosteloos laten vervangen door een collega. Annuleren kan uitsluitend schriftelijk (per post of email). Meer over onze voorwaarden vindt u hier.

Schrijf een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Geef een beoordeling

OR Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 82 reviews
Mariska Klaus
Apr 15, 2022
 by Mariska Klaus
leuke docente
Naam organisatie*: St Pieters en Bloklandsgasthuis

Leuke docente Angelique met kennis van zaken, maar ook met veel ervaring. Zij weet goed in te spelen op de vragen van de cursisten. Zij houdt zich niet heel strak aan de presentatie, maar kan ook even uitweiden over iets anders.

Inge van Boxmeer
Jan 4, 2022
 by Inge van Boxmeer
leerzaam
Naam organisatie*: Ons Kindbureau

Zeer leerzaam! Wij zijn ons nog meer bewust van wat we moeten doen als OR. Sjanne was een prettig open en ervaren trainer.

Colinda Blom
Jan 3, 2022
 by Colinda Blom
hoop geleerd
Naam organisatie*: Munters

Duidelijk, informatief en een hoop geleerd.
Geen vragenlijst ontvangen voor de cursus?

L. van der Kolk
Jan 2, 2022
 by L. van der Kolk
afwisselend
Naam organisatie*: DC Schiphol

Interessant, afwisselend door uitleg docent en eigen inbreng

Roanne van Lith
Dec 11, 2021
 by Roanne van Lith
Opfrissend
Naam organisatie*: Ons kindbureau

Fijn, duidelijk, opfrissend. Nieuwe kennis opgedaan samen met andere OR’s. Goede trainer. Van tevoren heeft ze eerst de vragen geinventariseerd en daar goed op ingespeeld.

G. Stokkers
Dec 8, 2021
 by G. Stokkers
Prima
Naam organisatie*: Elis

Prima cursus. Goede handvatten voor de toekomst gekregen.

Ivanka
Oct 13, 2021
 by Ivanka
nuttig
Naam organisatie*: Humankind

Nuttig en leerzaam. Door veel te sparren met elkaar gekomen tot goede en bruikbare middelen en informatie mbt de achterban.

Lianne Kor
Sep 21, 2021
 by Lianne Kor
Erg leerzaam
Naam organisatie*: CROP

Erg leerzaam en niet saai. De tijd ging snel. Ik heb er zeker wat van opgestoken voor onszelf. Een prima cursus en een goede locatie en verzorging.

F. Vernes
Sep 12, 2021
 by F. Vernes
Prima
Naam organisatie*: Dekra

Prima cursus. Genoeg info en tips. Een 10!

Petra Bannink
Sep 6, 2021
 by Petra Bannink
feedback
Naam organisatie*: HLT Samen

De training was heel erg praktisch, ik borrelde na de training over met ideeën om de communicatie met de achterban te verbeteren :) Leerzaam was wat een OR moet doen en wat een OR mag doen met betrekking tot communicatie. Dat is belangrijk voor het stellen van prioriteiten. Ook de toezegging dat ons communicatieplan naar de trainer kan worden gestuurd voor feedback is geweldig. Kortom een hele leerzame en interactieve training.

Page 1 of 9:
«
 
 
1
2
3
 
»
 

OVER DEZE CURSUS

Duur:

1 dag

Prijs:

€295 (ex. accommodatie)

Deelnemers:

15

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de OR Academy per mail.

Stuur een e-mail

Bel mij:

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat u onze website zo goed mogelijk kunt gebruiken. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u hiermee akkoord gaat.