Betaalbare trainingen voor OR, PVT en Cliëntenraad.

Gem. Beoordeling: 8,7
Search

Cursus WOR in 1 dag

Goed van start in de nieuwe OR

Als beginnend lid van de ondernemingsraad staat u voor verschillende uitdagingen. U moet de bevoegdheden van de OR uit de Wet op de ondernemingsraden (WOR) kennen en ze goed leren gebruiken. Hoe zijn het initiatiefrecht, het informatierecht, het adviesrecht en het instemmingsrecht geregeld? Ook wilt u weten wat er de afgelopen tijd hierover in de wetgeving veranderd is. Bovendien wilt u namens de achterban resultaten boeken. Hoe doet u dat? Dat kunt u in één dag leren in de Basiscursus (W)OR. Aan deze cursus WOR doen OR-leden van verschillende organisaties mee, zodat u ervaringen kunt uitwisselen. U leert niet alleen van een deskundige trainer, maar ook van collega OR-leden.

Resultaat na de cursus WOR:

  • U krijgt inzicht in de rol van de OR in uw organisatie
  • U kent de belangrijkste bevoegdheden van de OR.
  • U weet wanneer u instemmingsrecht en adviesrecht hebt.
  • U kent de instemmings- en adviesprocedure.
  • U krijgt zicht op de taken van de OR.
  • U weet hoe u invloed uit kunt oefenen op het beleid.
Bij de cursus WOR , een goede start in de nieuwe OR, maken we gebruik van het Basisboek voor OR. Daarin staat ook de tekst van de Wet op de ondernemingsraden.
 
Als u één dag te weinig vindt dan is er ook een WOR-training van twee dagen. Dan gaat u veel uitgebreider op de stof in. We behandelen dan onder andere het overleg met de bestuurder, de communicatie met de achterban en de werkwijze van de OR. knop academy training 10

Schrijf een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Geef een beoordeling

OR Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 133 reviews
 by L Michiels
leerzame dag
Naam organisatie*: Mitsui Prime Advanced Composites Europe

Begin Maart heb ik als nieuw OR-lid de Basiscursus (W)OR gevolgd via de OR-Academy. Dit was een bijzonder leerzame dag, waarbij we de wet op de OR aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden van de cursisten en de trainer hebben doorgenomen en uiteindelijk toegepast middels een aantal casussen. Waar ik bij eerdere cursussen aan het einde van de dag moe en met hoofdpijn naar huis ging, ben ik na deze training met veel energie in de trein gestapt en stond ik te popelen om de opgedane kennis samen met mijn OR-collega's toe te gaan passen. Ik hoop dan ook dat ik in de toekomst vaker gebruik kan maken van het cursus aanbod van de OR-Academy om ook over meer specifieke onderwerpen kennis en informatie te verzamelen.

 by Harry de Bruin
Leuke training
Naam organisatie*: bekend

Persoonlijk vond ik dit een leuke training. zelf ben ik van voorbeelden en de uitwerking ervan. Servaas heeft veel praktijkervaring en dus voorbeelden te over. Door een leuke combinatie van deelnemers uit diverse aspecten van het OR werkt werden het interessante gesprekken en uitwerkingen. Aangezien ik totaal nieuw ben ik het OR gebeuren was dit erg verhelderend.

 by Kelly Tanghe
beter beeld
Naam organisatie*: Omroep Flevoland

Interessante cursus. Veel interactie. Ik heb nu een beter beeld van wat mogelijk is.

 by Olivier Middendorp
Een goede basis
Naam organisatie*: Changes GGZ

Informatieve en interactieve bijeenkomst. De trainer sprak met veel enthousiasme over de onderwerpen. We hebben in 1 dag heel veel geleerd en en goede basis gelegd om verder te kunnen.

 by Sharon
leerzaam
Naam organisatie*: Sorgente

Leerzame cursus. De trainer vertelt energiek en levendig en is begrijpbaar.

 by S. Paans
Een aanrader
Naam organisatie*: Belastingsamenwerking Oost-Brabant

Basiscursus met veel aandacht voor het wettelijk kader, met genoeg praktijkvoorbeelden om de groep te enthousiasmeren. Gegeven met passie, voor een enthousiaste zeer gemelleerde groep cursisten. Zeker een aanrader voor nieuwe OR leden.

 by Gijs Theunissen
Verhelderend
Naam organisatie*: Changes GGZ

Informatief, verhelderend, concreet waar je je op mag richten. Top training. Simon is gedreven en kundig in het overbrengen van de stof.

 by S. de Bruijn
Erg interessant met veel praktijkvoorbeelden
Naam organisatie*: Stichting veilig thuis Noord-Oost Gelderland

Het was een interessante training en de docent gaf veel praktijkvoorbeelden. mijn collega's en ik hadden ter voorbereiding een aantal vragen doorgegeven. Deze zijn niet echt aan de orde geweest en dat is jammer. Verder een prima trainingsdag!

 by A. Schrijnder
Goede basis
Naam organisatie*: PI Zwolle

Erg leerzaam en interessant. Een goede basis om mijn OR werk uit te voeren

 by Dave de Boks
Volledig
Naam organisatie*: PI Zwolle

Leerzaam, volledig en het interactieve gedeelte aan het eind was erg nuttig.

Page 1 of 14:
«
 
 
1
2
3
 
»
 

Deze cursus WOR is bedoeld voor OR-leden die een goede start in de ondernemingsraad willen maken.

De Basiscursus (W)OR in 1 dag heeft het volgende programma:

Voor de training

U ontvangt vooraf een schriftelijke vragenlijst. De trainer kan hiermee beter inspelen op uw situatie en uw vragen.

De training

9.30 Ontvangst met koffie en thee
Informeel kennismaken in een ongedwongen sfeer, ervaringen uitwisselen

10.00 De start van de training
We beginnen de cursus WOR met een korte kennismaking, waarbij we de vragen, problemen en wensen van de deelnemers op basis van de ingevulde vragenlijsten inventariseren. Daarna komt de positie en rol van de OR aan de orde. Welke plek neemt uw OR in en hoe probeert u succes te boeken. Wat is effectief en wat niet? Wat zijn de taken en verantwoordelijkheden van een ondernemingsraad? Hoeveel tijd krijgt u voor het OR-werk? Waarom is dat per OR verschillend? Gaat u alleen voor de belangen van het personeel of kijkt u vooral naar het belang van de organisatie? Hoe wilt u samenwerken met de bestuurder?

12.30 Lunchpauze
De rechten en plichten van de ondernemingsraad nemen een belangrijk deel in van deze Basiscursus (W)OR. U krijgt inzicht in uw belangrijkste wettelijke bevoegdheden uit de Wet op de ondernemingsraden (WOR). We bespreken het instemmingsrecht, adviesrecht, initiatiefrecht en het informatierecht. U leert hoe u deze rechten succesvol kunt gebruiken in de praktijk. Wanneer valt een onderwerp onder het advies- of instemmingsrecht? Hoe ziet een adviesprocedure eruit en op welke informatie heeft u recht? Daarnaast komen de ontslagbescherming en de geheimhouding aan de orde.

16.00 Einde programma

Boeken

Bij deze cursus maken we gebruik van het Basisboek. Daarin staat ook de tekst van de WOR.

Trainer

Deze cursus wordt gegeven door een ervaren trainer

Maatwerk

Als u deze cursus WOR met uw eigen ondernemingsraad wilt volgen dan is dat natuurlijk mogelijk. De OR Academy kan deze cursus met dit programma op het moment dat het u schikt op de door u gewenste locatie verzorgen. Het is ook mogelijk om het programma helemaal aan te passen op uw wensen. Neem hiervoor contact op met een adviseur en we helpen u graag verder (Telefonisch (085 0432268 of via de e-mail info@or-academy.nl).

Amersfoort:
10-05-2024
11-07-2024
11-09-2024
21-11-2024 Eindhoven:
22-05-2024
29-08-2024
20-09-2024
11-12-2024Amsterdam:
07-06-2024
05-11-2024 Utrecht:
19-06-2024
20-08-2024
10-10-2024 Zwolle:
02-07-2024
17-10-2024

De cursuskosten bedragen € 295,00 per persoon exclusief € 80,00 arrangementskosten (accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet). Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van cursusmateriaal. De kosten hiervoor bedragen € 35,00. De totale kosten per persoon bedragen € 410,00 per persoon. Dit bedrag is exclusief btw.

Een btw vrije training

Bent u werkzaam in een organisatie die de btw niet terug kan vorderen dan is het mogelijk om een btw-vrije training te volgen. Dat is het geval als u bijvoorbeeld werkt bij de overheid of in de zorg. De Academy, waar OR Academy deel van uitmaakt, is namelijk CRKBO-gecertificeerd en daarom door de belastingdienst vrijgesteld van btw. Geef op het aanmeldformulier aan of u een btw-vrije training wilt volgen. Als u zich hiervoor inschrijft, brengen wij hiervoor € 10,00 administratiekosten in rekening. Meer hierover leest u hier.

Korting mogelijk

Hoe meer mensen uit uw organisatie komen, des te groter is de korting! Wanneer u tegelijkertijd boekt voor meer collega’s, ontvangt u automatisch een aantrekkelijke korting op de cursusprijs:

  • 2e deelnemer: 10% korting;
  • 3e deelnemer: 15% korting;
  • 4e deelnemer: 20% korting;
  • 5e en meerdere deelnemers: 25% korting.

Offerte berekenen

Door een kort formuliertje in te vullen kunt u direct de prijs van uw cursus berekenen. (Klik op de offertebutton aan de rechterkant) Deze sturen wij u per e-mail toe.

Annuleringsregeling

Er kunnen zich omstandigheden voordoen waardoor u niet aan deze cursus kunt deelnemen. Tot één maand voor aanvang van deze cursus kunt u kosteloos annuleren. Wanneer u zich binnen één maand voor aanvang van de cursus afmeldt dan brengt de OR Academy de totale cursusprijs in rekening. U kunt zich kosteloos laten vervangen door een collega. Annuleren kan uitsluitend schriftelijk (per post of email). Meer over onze voorwaarden vindt u hier

Schrijf een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Geef een beoordeling

OR Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 133 reviews
L Michiels
Apr 18, 2024
 by L Michiels
leerzame dag
Naam organisatie*: Mitsui Prime Advanced Composites Europe

Begin Maart heb ik als nieuw OR-lid de Basiscursus (W)OR gevolgd via de OR-Academy. Dit was een bijzonder leerzame dag, waarbij we de wet op de OR aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden van de cursisten en de trainer hebben doorgenomen en uiteindelijk toegepast middels een aantal casussen. Waar ik bij eerdere cursussen aan het einde van de dag moe en met hoofdpijn naar huis ging, ben ik na deze training met veel energie in de trein gestapt en stond ik te popelen om de opgedane kennis samen met mijn OR-collega’s toe te gaan passen. Ik hoop dan ook dat ik in de toekomst vaker gebruik kan maken van het cursus aanbod van de OR-Academy om ook over meer specifieke onderwerpen kennis en informatie te verzamelen.

Harry de Bruin
Apr 18, 2024
 by Harry de Bruin
Leuke training
Naam organisatie*: bekend

Persoonlijk vond ik dit een leuke training. zelf ben ik van voorbeelden en de uitwerking ervan. Servaas heeft veel praktijkervaring en dus voorbeelden te over. Door een leuke combinatie van deelnemers uit diverse aspecten van het OR werkt werden het interessante gesprekken en uitwerkingen. Aangezien ik totaal nieuw ben ik het OR gebeuren was dit erg verhelderend.

Kelly Tanghe
Sep 19, 2023
 by Kelly Tanghe
beter beeld
Naam organisatie*: Omroep Flevoland

Interessante cursus. Veel interactie. Ik heb nu een beter beeld van wat mogelijk is.

Olivier Middendorp
Sep 1, 2023
 by Olivier Middendorp
Een goede basis
Naam organisatie*: Changes GGZ

Informatieve en interactieve bijeenkomst. De trainer sprak met veel enthousiasme over de onderwerpen. We hebben in 1 dag heel veel geleerd en en goede basis gelegd om verder te kunnen.

Sharon
Aug 30, 2023
 by Sharon
leerzaam
Naam organisatie*: Sorgente

Leerzame cursus. De trainer vertelt energiek en levendig en is begrijpbaar.

S. Paans
Aug 9, 2023
 by S. Paans
Een aanrader
Naam organisatie*: Belastingsamenwerking Oost-Brabant

Basiscursus met veel aandacht voor het wettelijk kader, met genoeg praktijkvoorbeelden om de groep te enthousiasmeren. Gegeven met passie, voor een enthousiaste zeer gemelleerde groep cursisten. Zeker een aanrader voor nieuwe OR leden.

Gijs Theunissen
Aug 9, 2023
 by Gijs Theunissen
Verhelderend
Naam organisatie*: Changes GGZ

Informatief, verhelderend, concreet waar je je op mag richten. Top training. Simon is gedreven en kundig in het overbrengen van de stof.

S. de Bruijn
May 12, 2023
 by S. de Bruijn
Erg interessant met veel praktijkvoorbeelden
Naam organisatie*: Stichting veilig thuis Noord-Oost Gelderland

Het was een interessante training en de docent gaf veel praktijkvoorbeelden. mijn collega’s en ik hadden ter voorbereiding een aantal vragen doorgegeven. Deze zijn niet echt aan de orde geweest en dat is jammer. Verder een prima trainingsdag!

A. Schrijnder
Jan 20, 2023
 by A. Schrijnder
Goede basis
Naam organisatie*: PI Zwolle

Erg leerzaam en interessant. Een goede basis om mijn OR werk uit te voeren

Dave de Boks
Jan 19, 2023
 by Dave de Boks
Volledig
Naam organisatie*: PI Zwolle

Leerzaam, volledig en het interactieve gedeelte aan het eind was erg nuttig.

Page 1 of 14:
«
 
 
1
2
3
 
»
 
De Academy nominatie beste opleider van Nederland 2022

OVER DEZE CURSUS

Duur:

1 dag

Prijs:

€295 (ex. accommodatie)

Deelnemers:

15

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de OR Academy per mail.

Stuur een e-mail

Bel mij: