Betaalbare trainingen voor OR, PVT en Cliëntenraad.

Gem. Beoordeling: 8,7

WOR training in 2 dagen

De Bevoegdheden van de ondernemingsraad

Gefeliciteerd! U bent net gekozen tot lid van de ondernemingsraad. Maar wat nu? Deze basistraining (W)OR is speciaal voor startende OR-leden. In deze cursus leert u wat de rol van de OR is in het besluitvormingsproces binnen uw organisatie. Wat is de werkwijze van de OR en wat zijn precies uw taken? Tijdens de Basistraining (W)OR leert u in 2 dagen de beginselen van een resultaatgerichte werkwijze van de OR en de beginselen van een goede communicatie met bestuurder en achterban. U krijgt inzicht in uw belangrijkste wettelijke bevoegdheden: instemmingsrecht, adviesrecht, initiatiefrecht en informatierecht. Ook kijken we naar het primaat van de politiek. Wat is dat en wie heeft daar mee te maken? U leert in deze WOR training hoe u deze rechten kunt gebruiken in de praktijk. Ook kijken we naar de komende wetswijzigingen.

Resultaat na de WOR training:

  • U weet wat de rol en positie van de OR is.
  • U kent de belangrijkste bevoegdheden uit de WOR.
  • U kent instemmings- en adviesprocedure.
  • U kunt het beleid beïnvloeden.
  • U weet hoe u meer uit de Overlegvergadering kunt halen.

Bij deze tweedaagse basistraining over de bevoegdheden van de ondernemingsraad gebruiken we het Basisboek voor OR en PVT. Als u nog meer verdieping zoekt dan is er ook de Basiscursus OR in 3 dagen.

Schrijf een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Geef een beoordeling

OR Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 61 reviews
 by Dennis Tielemans
Prima training
Naam organisatie*: Bizob

Voor mij als beginnend OR-lid een prima training geweest. Geeft een goed beeld van je taken en mogelijkheden. Ben is een heel ervaren trainer die op alle vragen van ons een antwoord had. daarbij brengt hij de (soms wat droge) stof op een leuke interactieve manier. De locatie in het centrum van Eindhoven is prima bereikbaar met eigen vervoer met de parkeerplaats onder het gebouw. Openbaar vervoer zal trouwens ook geen probleem zijn, zit direct naast het centraal station. Goede accommodatie, rustig met prima voorzieningen. Lunch is heel uitgebreid en goed verzorgd.

 by Janneke
Nuttig
Naam organisatie*: De kindertelefoon

Fijn, nuttig en leerzaam. Motivatie om mee aan de slag te gaan. Bedankt voor de fijne cursus!

 by Willem Oldemans
opfrissen
Naam organisatie*: Topic

Een interessante fijne opfriscursus. Mijn kennis is toegenomen.

 by Marcel Weenink
heel goed
Naam organisatie*: Getinge

Heel goed, leerzaam en informatief. ik vond het en goede leerzame training. De heer Troost weet waar hij het over heeft en brengt het zeer deskundig over.

 by Robin Veldhuizen
Top
Naam organisatie*: Nimag

Helder, compact en duidelijk. Top!

 by Wim Wilmink
Verdieping
Naam organisatie*: Ambiq

Een fijne aanvulling op de eerste dag. Ik ben blij met de verdieping en de casussen die besproken zijn.

 by Krystle van Keulen
enthousiaste trainer
Naam organisatie*: Asendo

De Basistraining (W)OR in 2 dagen was een goede training! Een enthousiaste trainer die meedacht in de situaties die werden aangedragen. Verder veel praktische tools gekregen om mee te nemen als OR-lid. De training werd in dit geval digitaal gegeven en dat werkte goed. Er werden genoeg pauzes ingelast, zodat de focus bleef.

 by Jan Kruithof
Heel leerzaam
Naam organisatie*: Noord-Hollands Archief

Ik was heel tevreden over de lessen over welk 'gereedschap' je als OR hebt, wat de verschillende situaties zijn waarin je kunt optreden en hoe je conflicten met een bestuur kunt benaderen. Wat ik minder interessant vond, was de ochtend van dag 2, waarin het vooral ging over hoe je de communicatie met je achterban kunt aanpakken. Dat bevatte voor mij weinig nieuws en lag redelijk voor de hand. De oefensessies voor conflicten met een bestuurder in de middag van dag 2 waren wel heel leerzaam. Al met al zeker tevreden over de cursus.

 by Irene van der Lans
veel geleerd
Naam organisatie*: Vitis Welzijn

Heel informatief, veel geleerd. Ik zie ernaar uit dit toe te passen in de praktijk.

 by Janneke v.d. Meer
kleine groep
Naam organisatie*: Vitis Welzijn

De cursus was erg interessant en een verrijking voor mij als OR-lid. Doordat we met een kleine groep waren konden we ook stilstaan bij onze organisatie. Dat was erg fijn.

Page 1 of 7:
«
 
 
1
2
3
 
»
 

Beginnende OR-leden en leden van de ondernemingsraad die hun kennis willen opfrissen zijn in 2 dagen helemaal op de hoogte van de meest recente wetgeving en ontwikkelingen op het gebied van de medezeggenschap.

De Basistraining (W)OR in 2 dagen heeft het volgende programma:

Voor de training

U ontvangt vooraf een schriftelijke vragenlijst. De trainer kan hiermee beter inspelen op uw situatie en uw vragen.

Dag 1

9.30 Ontvangst met koffie en thee
Informeel kennismaken in een ongedwongen sfeer, ervaringen uitwisselen

10.00 De start van de training
In de ochtend gaan we in op de werkwijze van de ondernemingsraad. Denk hierbij aan de rolverdeling binnen de OR, de vergaderingen van de OR en de verdeling van de taken. Verder staan we in kleine werkgroepen stil bij het soort ondernemingsraad waar u deel van uitmaakt. Gaat uw OR vooral voor de eigen belangen of denkt uw OR liever mee met de bestuurder om tot goede besluitvorming te komen?

12.30 Lunchpauze
In het middagprogramma laten we u kennismaken met uw belangrijkste bevoegdheden als OR-lid: het instemmings- advies-, informatie- en initiatiefrecht. U krijgt een complete inleiding op de Wet op de ondernemingsraden. In groepsverband gaat u hier verder mee aan de slag.

16.00 Einde dag 1

Dag 2

10.00 Start training
We kijken kort terug op de eerste dag. Daarna gaan we dieper in op de communicatie met de achterban. Veel OR’en hebben moeite met het contact met de achterban. Wat kunt u communiceren en hoe doet u dat? We wisselen ervaringen uit.

12.30 Lunchpauze

OR en bestuurder
In de middag besteden we aandacht aan het efficiënt overleggen met de bestuurder. U hebt de reguliere overlegvergaderingen en twee keer per jaar het Artikel 24-overleg. Wat is het verschil?

Het overleg is een belangrijk beïnvloedingsmoment van de OR. We zoomen in op de overlegvergadering met de bestuurder. Hoe bereidt u de overleggen voor, hoe komt de agenda tot stand en wie is de voorzitter van de overlegvergadering? We behandelen ook enkele gespreks- en onderhandelingstechnieken eigen.

We kijken vervolgens even terug op de training en formuleren aandachtspunten om aan de slag te gaan in de ondernemingsraad.

16.00 Einde programma

<!– Download brochure > –>

Boeken

Boek basiscursus 'Commissies OR' Bij deze training maken we gebruik van het Basisboek OR en PVT

Trainer

Deze cursus wordt gegeven door een ervaren trainer

Maatwerk

Als u deze cursus met uw eigen OR wilt volgen dan is dat natuurlijk mogelijk. De OR Academy kan deze cursus met dit programma op het moment dat het u schikt op de door u gewenste locatie verzorgen. Het is ook mogelijk om het programma helemaal aan te passen op uw wensen. De cursus kan dan bijvoorbeeld uitgebreid worden met onderwerpen die in uw organisatie spelen. Neem hiervoor contact op met een adviseur en we helpen u graag verder (Telefonisch 085 – 0432268 of via de e-mail info@or-academy.nl).

Amersfoort:
24-05-2023 & 07-06-2023
23-08-2023 & 30-08-2023
24-10-2023 & 31-10-2023 Vol geboekt:
12-06-2023 & 26-06-2023 Eindhoven:
27-06-2023 & 04-07-2023
20-11-2023 & 27-11-2023 Amsterdam:
05-09-2023 & 19-09-2023 Utrecht:
15-09-2023 & 22-09-2023
14-11-2023 & 28-11-2023
14-12-2023 & 21-12-2023Zwolle:
09-10-2023 & 23-10-2023
04-12-2023 & 18-12-2023

De cursuskosten bedragen € 575,00 per persoon exclusief € 140,00 arrangementskosten (accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet). Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van cursusmateriaal. De kosten hiervoor bedragen € 35,00. De totale kosten per persoon bedragen € 750,00 per persoon. Dit bedrag is exclusief btw.

Een btw vrije training

Bent u werkzaam in een organisatie die de btw niet terug kan vorderen dan is het mogelijk om een btw-vrije training te volgen. Dat is het geval als u bijvoorbeeld werkt bij de overheid of in de zorg. De Academy, waar OR Academy deel van uitmaakt, is namelijk CRKBO-gecertificeerd en daarom door de belastingdienst vrijgesteld van btw. Geef op het aanmeldformulier aan of u een btw-vrije training wilt volgen. Als u zich hiervoor inschrijft, brengen wij hiervoor € 10,00 administratiekosten in rekening. Meer hierover leest u hier.

Korting mogelijk

Hoe meer mensen uit uw organisatie komen, des te groter is de korting! Wanneer u tegelijkertijd boekt voor meer collega’s, ontvangt u automatisch een aantrekkelijke korting op de cursusprijs:

  • 2e deelnemer: 10% korting;
  • 3e deelnemer: 15% korting;
  • 4e deelnemer: 20% korting;
  • 5e en meerdere deelnemers: 25% korting.

Offerte berekenen

Door een kort formuliertje in te vullen kunt u direct de prijs van uw cursus berekenen.  (Klik op de offertebutton aan de rechterkant) Deze sturen wij u per e-mail toe.

Annuleringsregeling

Er kunnen zich omstandigheden voordoen waardoor u niet aan deze cursus kunt deelnemen. Tot één maand voor aanvang van deze cursus kunt u kosteloos annuleren. Wanneer u zich binnen één maand voor aanvang van de cursus afmeldt dan brengt de OR Academy de totale cursusprijs in rekening. U kunt zich kosteloos laten vervangen door een collega. Annuleren kan uitsluitend schriftelijk (per post of email). Meer over onze voorwaarden vindt u hier

Schrijf een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Geef een beoordeling

OR Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 61 reviews
Dennis Tielemans
Dec 20, 2022
 by Dennis Tielemans
Prima training
Naam organisatie*: Bizob

Voor mij als beginnend OR-lid een prima training geweest. Geeft een goed beeld van je taken en mogelijkheden. Ben is een heel ervaren trainer die op alle vragen van ons een antwoord had. daarbij brengt hij de (soms wat droge) stof op een leuke interactieve manier. De locatie in het centrum van Eindhoven is prima bereikbaar met eigen vervoer met de parkeerplaats onder het gebouw. Openbaar vervoer zal trouwens ook geen probleem zijn, zit direct naast het centraal station. Goede accommodatie, rustig met prima voorzieningen. Lunch is heel uitgebreid en goed verzorgd.

Janneke
Dec 20, 2022
 by Janneke
Nuttig
Naam organisatie*: De kindertelefoon

Fijn, nuttig en leerzaam. Motivatie om mee aan de slag te gaan. Bedankt voor de fijne cursus!

Willem Oldemans
Dec 10, 2022
 by Willem Oldemans
opfrissen
Naam organisatie*: Topic

Een interessante fijne opfriscursus. Mijn kennis is toegenomen.

Marcel Weenink
Jul 6, 2022
 by Marcel Weenink
heel goed
Naam organisatie*: Getinge

Heel goed, leerzaam en informatief. ik vond het en goede leerzame training. De heer Troost weet waar hij het over heeft en brengt het zeer deskundig over.

Robin Veldhuizen
Jun 29, 2022
 by Robin Veldhuizen
Top
Naam organisatie*: Nimag

Helder, compact en duidelijk. Top!

Wim Wilmink
May 10, 2022
 by Wim Wilmink
Verdieping
Naam organisatie*: Ambiq

Een fijne aanvulling op de eerste dag. Ik ben blij met de verdieping en de casussen die besproken zijn.

Krystle van Keulen
Jan 28, 2022
 by Krystle van Keulen
enthousiaste trainer
Naam organisatie*: Asendo

De Basistraining (W)OR in 2 dagen was een goede training! Een enthousiaste trainer die meedacht in de situaties die werden aangedragen. Verder veel praktische tools gekregen om mee te nemen als OR-lid. De training werd in dit geval digitaal gegeven en dat werkte goed. Er werden genoeg pauzes ingelast, zodat de focus bleef.

Jan Kruithof
Dec 23, 2021
 by Jan Kruithof
Heel leerzaam
Naam organisatie*: Noord-Hollands Archief

Ik was heel tevreden over de lessen over welk ‘gereedschap’ je als OR hebt, wat de verschillende situaties zijn waarin je kunt optreden en hoe je conflicten met een bestuur kunt benaderen. Wat ik minder interessant vond, was de ochtend van dag 2, waarin het vooral ging over hoe je de communicatie met je achterban kunt aanpakken. Dat bevatte voor mij weinig nieuws en lag redelijk voor de hand. De oefensessies voor conflicten met een bestuurder in de middag van dag 2 waren wel heel leerzaam. Al met al zeker tevreden over de cursus.

Irene van der Lans
Jul 3, 2021
 by Irene van der Lans
veel geleerd
Naam organisatie*: Vitis Welzijn

Heel informatief, veel geleerd. Ik zie ernaar uit dit toe te passen in de praktijk.

Janneke v.d. Meer
Jun 28, 2021
 by Janneke v.d. Meer
kleine groep
Naam organisatie*: Vitis Welzijn

De cursus was erg interessant en een verrijking voor mij als OR-lid. Doordat we met een kleine groep waren konden we ook stilstaan bij onze organisatie. Dat was erg fijn.

Page 1 of 7:
«
 
 
1
2
3
 
»
 
De Academy nominatie beste opleider van Nederland 2022

OVER DEZE CURSUS

Duur:

2 dagen

Prijs:

€575 (ex. accommodatie)

Deelnemers:

15

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de OR Academy per mail.

Stuur een e-mail

Bel mij: