Betaalbare trainingen voor OR, PVT en Cliëntenraad.

Gem. Beoordeling: 8,7
Search

WOR training in 2 dagen

De Bevoegdheden van de ondernemingsraad

Gefeliciteerd! U bent net gekozen tot lid van de ondernemingsraad. Maar wat nu? Deze basistraining (W)OR is speciaal voor startende OR-leden. In deze WOR training leert u wat de rol van de OR is in het besluitvormingsproces binnen uw organisatie. Wat is de werkwijze van de OR en wat zijn precies uw taken? Tijdens de Basistraining (W)OR leert u in 2 dagen de beginselen van een resultaatgerichte werkwijze van de OR en de beginselen van een goede communicatie met bestuurder en achterban. U krijgt inzicht in uw belangrijkste wettelijke bevoegdheden uit de Wet op de ondernemingsraden: instemmingsrecht, adviesrecht, initiatiefrecht, het artikel 24-overleg en informatierecht. Ook kijken we naar het primaat van de politiek. Wat is dat en wie heeft daar mee te maken? U leert in deze WOR training hoe u deze rechten kunt gebruiken in de praktijk. Ook kijken we naar de komende wetswijzigingen.

Resultaat na de WOR training voor nieuwe leden:

  • U weet als nieuw OR-lid wat de rol en positie van de OR is.
  • U kent de belangrijkste bevoegdheden uit de WOR zoals het instemmingsrecht en het adviesrecht.
  • U kent instemmings- en adviesprocedure.
  • U kunt het beleid beïnvloeden.
  • U weet hoe u meer uit de Overlegvergadering kunt halen.

Bij deze tweedaagse WOR training over de bevoegdheden van de ondernemingsraad gebruiken we het Basisboek voor OR . Als u nog meer verdieping zoekt dan is er ook de Basiscursus OR in 3 dagen.

Schrijf een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Geef een beoordeling

OR Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 68 reviews
 by Peter Boersma
Onmisbaar voor nieuwe leden
Naam organisatie*: SPORT•GOUDA

Een aan te raden cursus en onmisbaar voor (nieuwe) OR leden. Ben bleek een kundig trainer met veel ervaring op OR gebied. Duidelijke uitleg met praktijkvoorbeelden. De 2e dag was inhoudelijk meer praktijk gericht met een duidelijk praktijk voorbeelden. Ook het uitwisselen van ervaringen met andere cursisten/OR leden is een positieve ervaring. Het niveau voor een beginnend OR lid is goed, de uitleg van de diverse artikelen in de (W)OR werd door Ben begrijpelijk uitgelegd. Tijdens de cursus is er voldoende tijd voor pauze en goed verzorgde lunch. De locatie van de cursus (Amersfoort) is een prima locatie met diverse vergader/lesruimten. De locatie is goed bereikbaar en beschikt over ruime eigen parkeergelegenheid en ligt vlak langs de snelweg.

 by Roosmarijn Vermeulen-van Rest
Fijne afwisseling
Naam organisatie*: Nimeto

Trainer Ben weet het al, want ik had het evaluatieformulier bijzonder positief ingevuld, en terecht! Ik heb een fijne combinatie tussen theorie en de praktijkanekdotes ervaren. Het is duidelijk dat Ben veel OR-ervaring heeft. Hij is een hele toegankelijke trainer, die werkt met interactie en open staat voor input vanuit de deelnemers. Hij is flexibel om zijn programma ietsje aan te passen, maar houdt ook het totaalbeeld van de cursus in de gaten, zodat we toch met de complete cursusinhoud naar huis gaan. Verder een fijne afwisseling tussen inspanning en ontspanning en de horeca was ook een cadeautje. Fijn dat we de Powerpoints na afloop toegestuurd kregen.

 by Vanessa
Veel info
Naam organisatie*: Tinteltuin

Veel info gehad. De cursus is een startpunt v. denken. Met 0.0 ervaring was het soms klapperen met mijn oren.

 by Chantal Smit
smaakt naar meer
Naam organisatie*: Optima Cycles

Ik vond de cursus erg leerzaam. Smaakt naar meer! Ik vond de tweede dag fijner. Er was een kleinere groep waardoor je meer vragen kon stellen.

 by Marcel Schoenmaker
Zeer leerzaam
Naam organisatie*: NPS Driven

De cursus was zeer leerzaam en nuttig. Hij voldeed aan de verwachtingen.

 by Henry Schouten
Nuttig
Naam organisatie*: Sterker sociaal werk

Nuttig. Goede vorming van theorie naar praktische uitvoerbaarheid. Kwaliteit van eten is niet zo goed. Keer een audit op loslaten.

 by Saskia van Uden
Fijne uitleg
Naam organisatie*: Berenhuis

Interessant. Veel goede informatie en ruimte voor vragen/meedenken. Fijne uitleg.

 by Dennis Tielemans
Prima training
Naam organisatie*: Bizob

Voor mij als beginnend OR-lid een prima training geweest. Geeft een goed beeld van je taken en mogelijkheden. Ben is een heel ervaren trainer die op alle vragen van ons een antwoord had. daarbij brengt hij de (soms wat droge) stof op een leuke interactieve manier. De locatie in het centrum van Eindhoven is prima bereikbaar met eigen vervoer met de parkeerplaats onder het gebouw. Openbaar vervoer zal trouwens ook geen probleem zijn, zit direct naast het centraal station. Goede accommodatie, rustig met prima voorzieningen. Lunch is heel uitgebreid en goed verzorgd.

 by Janneke
Nuttig
Naam organisatie*: De kindertelefoon

Fijn, nuttig en leerzaam. Motivatie om mee aan de slag te gaan. Bedankt voor de fijne cursus!

 by Willem Oldemans
opfrissen
Naam organisatie*: Topic

Een interessante fijne opfriscursus. Mijn kennis is toegenomen.

Page 1 of 7:
«
 
 
1
2
3
 
»
 

Beginnende OR-leden en leden van de ondernemingsraad die hun kennis willen opfrissen zijn na 2 dagen WOR training helemaal op de hoogte van de meest recente wetgeving en ontwikkelingen op het gebied van de medezeggenschap.

De Basistraining (W)OR in 2 dagen heeft het volgende programma:

Voor de training

U ontvangt voor de WOR training een schriftelijke vragenlijst. De trainer kan hiermee beter inspelen op uw situatie en uw vragen.

Dag 1

9.30 Ontvangst met koffie en thee
Informeel kennismaken in een ongedwongen sfeer, ervaringen uitwisselen

10.00 De start van de training
In de ochtend gaan we in deze WOR training op de positie van de ondernemingsraad. Denk hierbij aan de positie van de OR in uw organisatie, de rolverdeling binnen de OR, de vergaderingen van de OR en de verdeling van de taken. Verder staan we in kleine werkgroepen stil bij het soort ondernemingsraad waar u deel van uitmaakt. Gaat uw OR vooral voor de eigen belangen of denkt uw OR liever mee met de bestuurder om tot goede besluitvorming te komen?

12.30 Lunchpauze
In het middagprogramma laten we u kennismaken met uw belangrijkste bevoegdheden als OR-lid uit de Wet op de ondernemingsraden: het overleg-, instemmings- advies-, informatie- en initiatiefrecht. U krijgt een complete inleiding op de Wet op de ondernemingsraden. In groepsverband gaat u hier verder mee aan de slag.

16.00 Einde dag 1

Dag 2

10.00 Start training
We kijken kort terug op de eerste dag van deze WOR training. Daarna gaan we dieper in op de communicatie met de achterban. Veel OR’en hebben moeite met het contact met de achterban. Wat kunt u communiceren en hoe doet u dat? We wisselen ervaringen uit.

12.30 Lunchpauze

OR en bestuurder
In de middag besteden we aandacht aan het efficiënt overleggen met de bestuurder. U hebt de reguliere overlegvergaderingen en twee keer per jaar het Artikel 24-overleg. Wat is het verschil?

Het overleg is een belangrijk beïnvloedingsmoment van de OR. We zoomen in op de overlegvergadering met de bestuurder. Hoe bereidt u de overleggen voor, hoe komt de agenda tot stand en wie is de voorzitter van de overlegvergadering? We behandelen ook enkele gespreks- en onderhandelingstechnieken eigen. Ook kijken we naar de afspraken die u met de bestuurder kunt maken in een ondernemingsovereenkomst.

We kijken vervolgens even terug op de training en formuleren aandachtspunten om aan de slag te gaan in de ondernemingsraad.

16.00 Einde programma

<!– Download brochure > –>

Boeken

Boek basiscursus 'Commissies OR' Bij deze training maken we gebruik van het Basisboek

Trainer

Deze cursus wordt gegeven door een ervaren trainer

Maatwerk

Als u deze WOR training met uw eigen OR wilt volgen dan is dat natuurlijk mogelijk. De OR Academy kan deze cursus met dit programma op het moment dat het u schikt op de door u gewenste locatie verzorgen. Het is ook mogelijk om het programma helemaal aan te passen op uw wensen. De cursus kan dan bijvoorbeeld uitgebreid worden met onderwerpen die in uw organisatie spelen. Neem hiervoor contact op met een adviseur en we helpen u graag verder (Telefonisch 085 – 0432268 of via de e-mail info@or-academy.nl).

Eindhoven:
22-05-2024 & 29-05-2024
29-08-2024 & 05-09-2024
20-09-2024 & 27-09-2024
11-12-2024 & 18-12-2024Amsterdam:
07-06-2024 & 21-06-2024
05-11-2024 & 19-11-2024 Vol geboekt:
19-06-2024 & 26-06-2024 Zwolle:
02-07-2024 & 09-07-2024
17-10-2024 & 31-10-2024 Amersfoort:
11-09-2024 & 18-09-2024
21-11-2024 & 28-11-2024 Utrecht:
10-10-2024 & 17-10-2024

De cursuskosten bedragen € 575,00 per persoon exclusief € 160,00 arrangementskosten (accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet). Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van cursusmateriaal. De kosten hiervoor bedragen € 35,00. De totale kosten per persoon bedragen € 770,00 per persoon. Dit bedrag is exclusief btw.

Een btw vrije training

Bent u werkzaam in een organisatie die de btw niet terug kan vorderen dan is het mogelijk om een btw-vrije training te volgen. Dat is het geval als u bijvoorbeeld werkt bij de overheid of in de zorg. De Academy, waar OR Academy deel van uitmaakt, is namelijk CRKBO-gecertificeerd en daarom door de belastingdienst vrijgesteld van btw. Geef op het aanmeldformulier aan of u een btw-vrije training wilt volgen. Als u zich hiervoor inschrijft, brengen wij hiervoor € 10,00 administratiekosten in rekening. Meer hierover leest u hier.

Korting mogelijk

Hoe meer mensen uit uw organisatie komen, des te groter is de korting! Wanneer u tegelijkertijd boekt voor meer collega’s, ontvangt u automatisch een aantrekkelijke korting op de cursusprijs:

  • 2e deelnemer: 10% korting;
  • 3e deelnemer: 15% korting;
  • 4e deelnemer: 20% korting;
  • 5e en meerdere deelnemers: 25% korting.

Offerte berekenen

Door een kort formuliertje in te vullen kunt u direct de prijs van uw WOR training berekenen.  (Klik op de offertebutton aan de rechterkant) Deze sturen wij u per e-mail toe.

Annuleringsregeling

Er kunnen zich omstandigheden voordoen waardoor u niet aan deze cursus kunt deelnemen. Tot één maand voor aanvang van deze cursus kunt u kosteloos annuleren. Wanneer u zich binnen één maand voor aanvang van de cursus afmeldt dan brengt de OR Academy de totale cursusprijs in rekening. U kunt zich kosteloos laten vervangen door een collega. Annuleren kan uitsluitend schriftelijk (per post of email). Meer over onze voorwaarden vindt u hier

Schrijf een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Geef een beoordeling

OR Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 68 reviews
Peter Boersma
Feb 13, 2024
 by Peter Boersma
Onmisbaar voor nieuwe leden
Naam organisatie*: SPORT•GOUDA

Een aan te raden cursus en onmisbaar voor (nieuwe) OR leden. Ben bleek een kundig trainer met veel ervaring op OR gebied. Duidelijke uitleg met praktijkvoorbeelden. De 2e dag was inhoudelijk meer praktijk gericht met een duidelijk praktijk voorbeelden. Ook het uitwisselen van ervaringen met andere cursisten/OR leden is een positieve ervaring. Het niveau voor een beginnend OR lid is goed, de uitleg van de diverse artikelen in de (W)OR werd door Ben begrijpelijk uitgelegd. Tijdens de cursus is er voldoende tijd voor pauze en goed verzorgde lunch. De locatie van de cursus (Amersfoort) is een prima locatie met diverse vergader/lesruimten. De locatie is goed bereikbaar en beschikt over ruime eigen parkeergelegenheid en ligt vlak langs de snelweg.

Roosmarijn Vermeulen-van Rest
Feb 8, 2024
 by Roosmarijn Vermeulen-van Rest
Fijne afwisseling
Naam organisatie*: Nimeto

Trainer Ben weet het al, want ik had het evaluatieformulier bijzonder positief ingevuld, en terecht! Ik heb een fijne combinatie tussen theorie en de praktijkanekdotes ervaren. Het is duidelijk dat Ben veel OR-ervaring heeft. Hij is een hele toegankelijke trainer, die werkt met interactie en open staat voor input vanuit de deelnemers. Hij is flexibel om zijn programma ietsje aan te passen, maar houdt ook het totaalbeeld van de cursus in de gaten, zodat we toch met de complete cursusinhoud naar huis gaan. Verder een fijne afwisseling tussen inspanning en ontspanning en de horeca was ook een cadeautje. Fijn dat we de Powerpoints na afloop toegestuurd kregen.

Vanessa
Sep 20, 2023
 by Vanessa
Veel info
Naam organisatie*: Tinteltuin

Veel info gehad. De cursus is een startpunt v. denken. Met 0.0 ervaring was het soms klapperen met mijn oren.

Chantal Smit
Sep 19, 2023
 by Chantal Smit
smaakt naar meer
Naam organisatie*: Optima Cycles

Ik vond de cursus erg leerzaam. Smaakt naar meer! Ik vond de tweede dag fijner. Er was een kleinere groep waardoor je meer vragen kon stellen.

Marcel Schoenmaker
Jul 5, 2023
 by Marcel Schoenmaker
Zeer leerzaam
Naam organisatie*: NPS Driven

De cursus was zeer leerzaam en nuttig. Hij voldeed aan de verwachtingen.

Henry Schouten
Apr 2, 2023
 by Henry Schouten
Nuttig
Naam organisatie*: Sterker sociaal werk

Nuttig. Goede vorming van theorie naar praktische uitvoerbaarheid. Kwaliteit van eten is niet zo goed. Keer een audit op loslaten.

Saskia van Uden
Mar 14, 2023
 by Saskia van Uden
Fijne uitleg
Naam organisatie*: Berenhuis

Interessant. Veel goede informatie en ruimte voor vragen/meedenken. Fijne uitleg.

Dennis Tielemans
Dec 20, 2022
 by Dennis Tielemans
Prima training
Naam organisatie*: Bizob

Voor mij als beginnend OR-lid een prima training geweest. Geeft een goed beeld van je taken en mogelijkheden. Ben is een heel ervaren trainer die op alle vragen van ons een antwoord had. daarbij brengt hij de (soms wat droge) stof op een leuke interactieve manier. De locatie in het centrum van Eindhoven is prima bereikbaar met eigen vervoer met de parkeerplaats onder het gebouw. Openbaar vervoer zal trouwens ook geen probleem zijn, zit direct naast het centraal station. Goede accommodatie, rustig met prima voorzieningen. Lunch is heel uitgebreid en goed verzorgd.

Janneke
Dec 20, 2022
 by Janneke
Nuttig
Naam organisatie*: De kindertelefoon

Fijn, nuttig en leerzaam. Motivatie om mee aan de slag te gaan. Bedankt voor de fijne cursus!

Willem Oldemans
Dec 10, 2022
 by Willem Oldemans
opfrissen
Naam organisatie*: Topic

Een interessante fijne opfriscursus. Mijn kennis is toegenomen.

Page 1 of 7:
«
 
 
1
2
3
 
»
 
De Academy nominatie beste opleider van Nederland 2022

OVER DEZE CURSUS

Duur:

2 dagen

Prijs:

€575 (ex. accommodatie)

Deelnemers:

15

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de OR Academy per mail.

Stuur een e-mail

Bel mij: