Betaalbare trainingen voor OR, PVT en Cliëntenraad.

Gem. Beoordeling: 8,7
Search

Verbeter je adviesvaardigheden in 1 dag

Als OR-lid moet u regelmatig adviseren. Dat is tijdens de overlegvergadering als de bestuurder een adviesvraag heeft, maar ook als medewerkers u van alles vragen. Van u wordt een deskundig advies verwacht, maar ook een advies dat in lijn is met de organisatie. Daarnaast heeft u een inbreng in situaties waarin oplossingen niet direct voor de hand liggen. U moet dan vertrouwen op uw vaardigheden als adviseur. Daarbij zijn non-verbale communicatie, gesprekstechnieken en luistervaardigheden van belang. Hoe wint u het vertrouwen van degene die u adviseert? Hoe gaat u om met verschillende belangen en weerstanden? In de training adviesvaardigheden leert u uw vaardigheden verbeteren. Die zijn naast uw vakkennis als OR-lid van groot belang om overtuigend te kunnen adviseren. Tijdens deze training doorlopen we het gehele adviesproces. We kijken niet naar artikel 25 WOR, maar naar uw vaardigheden. Tijdens de Training adviesvaardigheden gaat u oefenen. U kunt vooraf eigen casussen inbrengen waarmee u gaat oefenen. U krijgt gerichte feedback van een ervaren trainer. Hierdoor wordt u een betere adviseur.

De resultaten na de Training adviesvaardigheden:

 • U bent in staat om op een overtuigende manier te adviseren.
 • U kent de verschillende fasen van een adviesgesprek.
 • U weet hoe u met weerstanden om kunt gaan.
 • U kunt effectieve adviesgesprekken voeren.
 • U weet hoe u vertrouwen en geloofwaardigheid als adviseur kunt opbouwen.
 • U bent zich bewust van uw stijl van communiceren.

Bij de training gebruiken we onder andere de Waaier adviesvaardigheden van Marieta Koopmans en Carla Schroers.

OR Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 0 reviews

Deze training is bedoeld voor mensen die regelmatig adviseren.

De Training adviesvaardigheden duurt 1 dag. Het programma ziet er als volgt uit:

Voordat de training begint ontvangt u een schriftelijke intake. Dat is een vragenlijst waarmee de trainer beter kan inspelen op uw vragen en dilemma’s.

9.30 Ontvangst met koffie en thee

Informeel kennismaken in een ongedwongen sfeer, ervaringen uitwisselen

10.00 De start van de training

 • Kennis maken en introductie
 • Wat zijn kenmerken van een goede adviseur?
 • Adviesfasen en gespreksstijlen
 • Adviesrollen van de adviseur

12.45 Lunch

13.30 Start middagdeel

 • Interventies bij weerstand
 • Jouw meerwaarde als adviseur
 • Omgaan met krachtenvelden
 • Effectief schakelen tijdens adviesgesprekken
 • Evaluatie en tips

16.00 Einde programma

Maatwerk

Als u deze cursus met uw eigen collega’s wilt volgen dan is dat natuurlijk mogelijk. De OR Academy kan deze cursus op het moment dat het u schikt op de door u gewenste locatie verzorgen. Neem hiervoor contact op met een adviseur en we helpen u graag verder (Telefonisch 085 – 0432268 of via de e-mail info@or-academy.nl).

Amersfoort:
15-11-2024

De cursuskosten bedragen € 295,00 per persoon exclusief € 80,00 arrangementskosten (accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet). Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van cursusmateriaal. De kosten hiervoor bedragen € 35,00. De totale kosten per persoon bedragen € 410,00 per persoon. Dit bedrag is exclusief btw.

Een btw vrije training

Bent u werkzaam in een organisatie die de btw niet terug kan vorderen dan is het mogelijk om een btw-vrije training te volgen. Dat is het geval als u bijvoorbeeld werkt bij de overheid of in de zorg. De Academy, waar OR Academy deel van uitmaakt, is namelijk CRKBO-gecertificeerd en daarom door de belastingdienst vrijgesteld van btw. Geef op het aanmeldformulier aan of u een btw-vrije training wilt volgen. Als u zich hiervoor inschrijft, brengen wij hiervoor € 10,00 administratiekosten in rekening. Meer hierover leest u hier.

Korting mogelijk

Hoe meer mensen uit uw organisatie komen, des te groter is de korting! Wanneer u tegelijkertijd boekt voor meer collega’s, ontvangt u automatisch een aantrekkelijke korting op de cursusprijs:

 • 2e deelnemer: 10% korting;
 • 3e deelnemer: 15% korting;
 • 4e deelnemer: 20% korting;
 • 5e en meerdere deelnemers: 25% korting.

Offerte berekenen

Door een kort formuliertje in te vullen kunt u direct de prijs van uw cursus berekenen. (Klik op de offertebutton aan de rechterkant) Deze sturen wij u per e-mail toe.

Annuleringsregeling

Er kunnen zich omstandigheden voordoen waardoor u niet aan deze cursus kunt deelnemen. Tot één maand voor aanvang van deze cursus kunt u kosteloos annuleren. Wanneer u zich binnen één maand voor aanvang van de cursus afmeldt dan brengt de OR Academy de totale cursusprijs in rekening. U kunt zich kosteloos laten vervangen door een collega. Annuleren kan uitsluitend schriftelijk (per post of email). Meer over onze voorwaarden vindt u hier

OR Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 0 reviews
De Academy nominatie beste opleider van Nederland 2022

OVER DEZE CURSUS

Duur:

1 dag

Prijs:

€295 (ex. accommodatie)

Deelnemers:

15

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de OR Academy per mail.

Stuur een e-mail

Bel mij: