Betaalbare trainingen voor OR, PVT en Cliëntenraad.

Gem. Beoordeling: 8,7
Search

Cursus arbeidsvoorwaarden en OR

Invloed op sociaal beleid

Waarom de cursus arbeidsvoorwaarden en OR? Veel ondernemingsraden krijgen steeds vaker invloed op arbeidsvoorwaarden.  Dat komt omdat de OR meer ruimte krijgt in de cao. Bedrijven hebben bovendien meer vrijheid om een eigen sociaal beleid te maken en dat biedt kansen voor de ondernemingsraad. Daarnaast zijn er organisaties die niet onder een cao vallen. De bestuurder overlegt dan steeds vaker met zijn OR.

Voor de ondernemingsraad valt het niet mee om de arbeidsvoorwaarden te bespreken met de bestuurder. Welke bevoegdheden heeft u precies bij primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden? Heeft u invloed op de beloningen? Kunt u wel afspraken maken die individuele werknemers aangaan? Als u een cao heeft, kunt u daar dan van afwijken? Uw achterban stelt veel vragen over de arbeidsvoorwaarden. Hoe gaat u hiermee om? Verder moet u verstand van zaken hebben als u aan de slag gaat met het sociale beleid. In de cursus Arbeidsvoorwaarden en OR  leert u in 1 dag hoe arbeidsvoorwaarden tot stand komen, uw bevoegdheden en hoe u met de bestuurder afspraken kan maken over sociaal beleid.

Het resultaat na de cursus arbeidsvoorwaarden en OR

 • U weet hoe arbeidsvoorwaarden tot stand komen.
 • U weet welke soorten cao’s er zijn en wat de OR aan de cao heeft.
 • U zit zekerder aan de overlegtafel met de bestuurder en HR
 • U weet over welke arbeidsvoorwaarden de OR afspraken kan maken.
 • U kent de bevoegdheden van de OR.
 • U weet hoe u het overleg over arbeidsvoorwaarden kunt aanpakken.
Maatwerk

De training arbeidsvoorwaarden en OR wordt altijd gegeven door een ervaren trainer van OR Academy. U kunt deze training ook op maat volgen met uw eigen OR. We nemen dan uw arbeidsvoorwaarden als uitgangspunt. U bepaalt dan het programma, de datum en de locatie van de cursus. Als u hier belangstelling voor hebt neem dan contact op met OR Academy (085 0432268).

Schrijf een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Geef een beoordeling

OR Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 31 reviews
 by Niels Lucassen
Goed beeld gekregen
Naam organisatie*: Avalex

De cursus geeft je echt een totaal beeld met wat de mogelijkheden zijn voor de OR met betrekking tot arbeidsvoorwaarden. Maar ook duidelijk wat niet voor de OR is. Sanne geef daar ook duidelijk voorbeelden in, maar je mag ook van haar eigen praktijk voorbeelden geven. Zij geeft daarbij ook advies. Zoveel kennis wat zij heeft en dat ook graag deelt. Super fijne sfeer tijdens de cursus. De dag vloog voorbij.

 by Brenda Nieuwburg
ruimte voor eigen inbreng
Naam organisatie*: AB Het Spectrum

Fijne duidelijke uitleg, voor koppeling met de praktijk, veel interactie en ruimte voor eigen inbreng.

 by Petra Dorigo
Veel info
Naam organisatie*: HMC

Interessante cursus. Veel info en voor mogelijkheden tot het stellen van vragen. Deskundige docent. Een prettige sfeer.

 by Dion-Maxim Loef
informatief
Naam organisatie*: LYNX

Erg informatief en heel toepasbaar op de praktijk.

 by Sascha Naninck
goed kunnen volgen
Naam organisatie*: Zintri Zorggroep

Helaas kon ik bij deze cursus niet fysiek aansluiten in verband met een positieve corona test. Gelukkig was het mogelijk om de cursus digitaal te volgen. Dit is natuurlijk een andere beleving, maar heeft gelukkig geen negatieve invloed gehad op de inhoud. Deze heb ik goed kunnen volgen en wederom weer dingen geleerd die wij binnen de ondernemingsraad kunnen gebruiken!

 by A. van Zutphen
Waardevol
Naam organisatie*: Munters

Waardevol. Informatie op maat voor de harmonisering van arbeidsvoorwaarden.

 by Tamara
goed
Naam organisatie*: GGD HN

Goede cursus. Inspirerend. Geeft zin om ermee a/d gang te gaan!

 by Ingrid Duijker
inspirerend
Naam organisatie*: GGD Hollands Noorden

Inspirerend en duidelijk. Veel nieuwe kennis opgedaan.

 by Wilfred van der Zwaluw
kennis
Naam organisatie*: Asgard B.V.

De inhoud van de cursus stemt overeen met mijn verwachtingen. De trainer beschikt over voldoende kennis van zaken en speelt goed in op onze vragen.

 by Marjolein Klein
Inzicht gekregen
Naam organisatie*: Mur Conditioning

Cursus onder leiding van Sjanne Reijnen van OR Academy was goed online te volgen met een duidelijk schema van punten die behandeld werden. Het heeft ons inzicht gegeven in de mogelijkheden van de OR en de toepasbaarheid op onze eigen organisatie.

Page 1 of 4:
«
 
 
1
2
3
4
 
»
 

De cursus arbeidsvoorwaarden en OR is bedoeld voor OR-leden en leden van commissies arbeidsvoorwaarden en sociaal beleid die met hun bestuurder afspraken willen maken over arbeidsvoorwaarden.

De Cursus arbeidsvoorwaarden en OR heeft het volgende programma:

Voor de training

U ontvangt vooraf een schriftelijke vragenlijst. De trainer kan hiermee beter inspelen op uw situatie en uw vragen.

Tijdens de training

 

9.30 Ontvangst met koffie en thee
Informeel kennismaken in een ongedwongen sfeer, ervaringen uitwisselen

10.00 De start van de training

We starten het de vragenlijsten te bespreken en we lopen het programma door. Vervolgens krijgt u een toelichting op de rol van de CAO, primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, het personeelshandboek en het arbeidscontract. Hoe zijn arbeidsvoorwaarden in organisaties geregeld en welke partijen zijn daar bij betrokken? Met welke partijen heeft u contact en met welke niet?

Vervolgens kijken we naar de wetgeving. Wat zegt het arbeidsrecht, de WOR en de CAO’s over arbeidsvoorwaarden? Wat is maatwerk en hoe zien de verschillende vormen daarvan eruit? In hoeverre hebben de afspraken van de OR gevolgen voor de individuele medewerker?

12.30 We gaan lunchen

We starten na de lunch met een oefening over de OR en arbeidsvoorwaarden. We bespreken de rol, de taken en ontwikkelingen. We kijken wanneer de OR zich wel of niet met arbeidsvoorwaarden bezig kan houden. Wanneer heeft de OR invloed op beloningen?

Als duidelijk is wanneer de OR de arbeidsvoorwaarden met de bestuurder kan bespreken, kijken we naar de OR-aanpak. Welke spelregels geven CAO of andere regelingen bij het invullen van arbeidsvoorwaarden of raamafspraken? Hoe kan de OR zijn bevoegdheden uit de Wet op de ondernemingsraden gebruiken? Wat is de rol van de achterban en hoe legt u de afspraken vast? Tot slot kijken we nog naar veelvoorkomende valkuilen.

16.00 Einde cursus

Deze training wordt gegeven door een ervaren trainer.

Maatwerk

Als u de cursus arbeidsvoorwaarden en OR met uw eigen ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging wilt volgen is dat natuurlijk mogelijk. De OR Academy kan deze cursus met dit programma op het moment dat het u schikt op de door u gewenste locatie verzorgen. Het is ook mogelijk om het programma helemaal aan te passen op uw wensen. Neem contact met ons op en we helpen u graag verder (Telefonisch 085 – 0432268 of via de e-mail info@or-academy.nl).

 

Arnhem:
09-09-2024
16-12-2024

De kosten voor de cursus arbeidsvoorwaarden en OR bedragen € 295,00 per persoon exclusief € 80,00 arrangementskosten (accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet). Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van cursusmateriaal. De kosten hiervoor bedragen € 35,00. De totale kosten per persoon bedragen 410,00 per persoon. Dit bedrag is exclusief btw.

Een btw vrije training

Bent u werkzaam in een organisatie die de btw niet terug kan vorderen dan is het mogelijk om een btw-vrije training te volgen. Dat is het geval als u bijvoorbeeld werkt bij de overheid of in de zorg. De Academy, waar OR Academy deel van uitmaakt, is namelijk CRKBO-gecertificeerd en daarom door de belastingdienst vrijgesteld van btw. Geef op het aanmeldformulier aan of u een btw-vrije training wilt volgen. Als u zich hiervoor inschrijft, brengen wij hiervoor € 10,00 administratiekosten in rekening. Meer hierover leest u hier.

Korting mogelijk

Hoe meer mensen uit uw organisatie komen, des te groter is de korting! Wanneer u de cursus arbeidsvoorwaarden en OR tegelijkertijd boekt voor meer collega’s, ontvangt u automatisch een aantrekkelijke korting op de cursusprijs:

  • 2e deelnemer: 10% korting;
  • 3e deelnemer: 15% korting;
  • 4e deelnemer: 20% korting;
  • 5e en meerdere deelnemers: 25% korting.

Offerte berekenen

Door een kort formuliertje in te vullen kunt u direct de prijs van uw cursus berekenen. (Klik op de offertebutton aan de rechterkant) Deze sturen wij u per e-mail toe.

Annuleringsregeling

Er kunnen zich omstandigheden voordoen waardoor u niet aan de cursus arbeidsvoorwaarden en OR kunt deelnemen. Tot één maand voor aanvang van deze cursus kunt u kosteloos annuleren. Wanneer u zich binnen één maand voor aanvang van de cursus afmeldt dan brengt de OR Academy de totale cursusprijs in rekening. U kunt zich kosteloos laten vervangen door een collega. Annuleren kan uitsluitend schriftelijk (per post of email). Meer over onze voorwaarden vindt u hieronder.

Schrijf een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Geef een beoordeling

OR Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 31 reviews
Niels Lucassen
Jan 8, 2024
 by Niels Lucassen
Goed beeld gekregen
Naam organisatie*: Avalex

De cursus geeft je echt een totaal beeld met wat de mogelijkheden zijn voor de OR met betrekking tot arbeidsvoorwaarden. Maar ook duidelijk wat niet voor de OR is. Sanne geef daar ook duidelijk voorbeelden in, maar je mag ook van haar eigen praktijk voorbeelden geven. Zij geeft daarbij ook advies. Zoveel kennis wat zij heeft en dat ook graag deelt. Super fijne sfeer tijdens de cursus. De dag vloog voorbij.

Brenda Nieuwburg
Sep 19, 2023
 by Brenda Nieuwburg
ruimte voor eigen inbreng
Naam organisatie*: AB Het Spectrum

Fijne duidelijke uitleg, voor koppeling met de praktijk, veel interactie en ruimte voor eigen inbreng.

Petra Dorigo
May 26, 2023
 by Petra Dorigo
Veel info
Naam organisatie*: HMC

Interessante cursus. Veel info en voor mogelijkheden tot het stellen van vragen. Deskundige docent. Een prettige sfeer.

Dion-Maxim Loef
Sep 29, 2022
 by Dion-Maxim Loef
informatief
Naam organisatie*: LYNX

Erg informatief en heel toepasbaar op de praktijk.

Sascha Naninck
Mar 28, 2022
 by Sascha Naninck
goed kunnen volgen
Naam organisatie*: Zintri Zorggroep

Helaas kon ik bij deze cursus niet fysiek aansluiten in verband met een positieve corona test. Gelukkig was het mogelijk om de cursus digitaal te volgen. Dit is natuurlijk een andere beleving, maar heeft gelukkig geen negatieve invloed gehad op de inhoud. Deze heb ik goed kunnen volgen en wederom weer dingen geleerd die wij binnen de ondernemingsraad kunnen gebruiken!

A. van Zutphen
Feb 17, 2022
 by A. van Zutphen
Waardevol
Naam organisatie*: Munters

Waardevol. Informatie op maat voor de harmonisering van arbeidsvoorwaarden.

Tamara
Oct 20, 2021
 by Tamara
goed
Naam organisatie*: GGD HN

Goede cursus. Inspirerend. Geeft zin om ermee a/d gang te gaan!

Ingrid Duijker
Oct 4, 2021
 by Ingrid Duijker
inspirerend
Naam organisatie*: GGD Hollands Noorden

Inspirerend en duidelijk. Veel nieuwe kennis opgedaan.

Wilfred van der Zwaluw
Apr 2, 2021
 by Wilfred van der Zwaluw
kennis
Naam organisatie*: Asgard B.V.

De inhoud van de cursus stemt overeen met mijn verwachtingen. De trainer beschikt over voldoende kennis van zaken en speelt goed in op onze vragen.

Marjolein Klein
Mar 30, 2021
 by Marjolein Klein
Inzicht gekregen
Naam organisatie*: Mur Conditioning

Cursus onder leiding van Sjanne Reijnen van OR Academy was goed online te volgen met een duidelijk schema van punten die behandeld werden. Het heeft ons inzicht gegeven in de mogelijkheden van de OR en de toepasbaarheid op onze eigen organisatie.

Page 1 of 4:
«
 
 
1
2
3
4
 
»
 
De Academy nominatie beste opleider van Nederland 2022

OVER DEZE CURSUS

Duur:

1 dag

Prijs:

€295 (ex. accommodatie)

Deelnemers:

15

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de OR Academy per mail.

Stuur een e-mail

Bel mij: