Betaalbare trainingen voor OR, PVT en Cliëntenraad.

Gem. Beoordeling: 8,7

E-learning OR en financiën

 

Uw OR ontvangt jaarlijks het jaarverslag met de financiële jaarrekening. Verder worden de kosten ieder jaar begroot. De bestuurder moet hierover met u praten, maar dan moet u wel de cijfers kunnen doorgronden. Dat valt voor veel OR-leden en leden van financiële commissies niet mee. Met de Online cursus grip op financiële cijfers krijgt u meer inzicht in financiën. U leert de belangrijkste begrippen zoals solvabiliteit, liquiditeit, rentabiliteit, activa, passiva kennen. Hierdoor kunt u de financiële verslagen beter doorgronden. Hoe staat uw organisatie er financieel voor? Welke vragen kunt u stellen als u de cijfers heeft gezien? Hierdoor wordt het makkelijker om met de bestuurder de financiën te bespreken zodat u meer invloed krijgt.

Resultaat na de Online cursus grip op financiële cijfers:

  • U kent de belangrijkste financiële begrippen.
  • Na de cursus kent u de bevoegdheden uit de WOR.
  • U kunt financiële stukken beter lezen.
  • U heeft meer inzicht in het financiële proces.
Twee onderdelen

Deze online training bestaat uit twee onderdelen. Het eerste deel bestaat uit een individuele e-learning. Dit volgt u individueel, in uw eigen tijd en in uw eigen tempo. Het tweede deel is de groepstraining in de Virtual Classroom. Dit onderdeel duurt een dagdeel  (van 9.30 tot 12.30 uur) . Bij deze cursus maken we gebruik van delen uit het  Praktijkboek OR & financiën.

Maatwerk

Deze cursus kunnen we ook op maat voor u maken. Als u daar belangstelling voor hebt neem dan contact met ons op: 085 0432268. Als u toch liever een klassikale cursus wilt klik dan hier.

 

Schrijf een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Geef een beoordeling

OR Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 0 reviews

Deze online cursus is bedoeld voor OR-leden en leden van financiële commissies die meer grip willen krijgen op de financiële cijfers van hun organisatie.

Deze online training bestaat uit twee onderdelen. Het eerste deel bestaat uit een voorbereidingsopdracht voor de training. Deze is individueel. U leert in uw eigen tijd en in uw eigen tempo. Het tweede deel is de groepstraining met behulp van Zoom. Deze duurt in totaal een dagdeel.

Voor de training

We vragen u van te voren digitaal informatie te lezen. Verder krijgt u een schriftelijke intake. Daarin kunt u uw specifieke vragen in sturen. Cursisten moeten bovendien het meest recente jaarverslag beschikbaar hebben, zodat de trainer daar tijdens het plenaire deel op in kan gaan.

De groepstraining

U ontvangt een uitnodiging met deelnamelink via Zoom, deze link gebruikt om mee te kunnen doen. De link is uniek en kan niet door meerdere personen worden gebruikt.

We starten de Online cursus grip op financiële cijfers met uw vragen en de schriftelijke intake. Vervolgens gaan we aan de slag met de meest voorkomende financiële begrippen en het financiële proces. Welke momenten zijn van belang? We kijken ook  naar de bevoegdheden uit de WOR. Welke rechten heeft uw OR? Vervolgens kijken we naar de financiële stukken. Hoe kunt u ze beter lezen? U zit niet alleen te luisteren, maar u gaat ook zelf actief aan de slag. We werken vaak met actieve vormen zoals virtuele break out rooms, interactieve opdrachten en chat.

Maatwerk

Als u meer verdieping wilt op de financiële stukken van uw organisatie, kunt u desgewenst een vervolgsessie plannen met de trainer. In deze sessie neemt u met de trainer de stukken online door. Als u daar belangstelling voor hebt neem dan contact met ons op: 085 0432268 

De cursuskosten bedragen € 225,00 per persoon exclusief btw. Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van cursusmateriaal. In de cursuskosten is het materiaal inbegrepen. Dit bedrag is exclusief btw.

Een btw vrije training

Bent u werkzaam in een organisatie die de btw niet terug kan vorderen dan is het mogelijk om een btw-vrije training te volgen. Dat is het geval als u bijvoorbeeld werkt bij de overheid of in de zorg. De Academy, waar OR Academy deel van uitmaakt, is namelijk CRKBO-gecertificeerd en daarom door de belastingdienst vrijgesteld van btw. Geef op het aanmeldformulier aan of u een btw-vrije training wilt volgen. Als u zich hiervoor inschrijft, brengen wij hiervoor € 10,00 administratiekosten in rekening. Meer hierover leest u hier.

Offerte berekenen

Door een kort formuliertje in te vullen kunt u direct de prijs van uw cursus berekenen. (Klik op de offertebutton aan de rechterkant) Deze sturen wij u per e-mail toe.

Annuleringsregeling

Er kunnen zich omstandigheden voordoen waardoor u niet aan deze cursus kunt deelnemen. Tot één maand voor aanvang van deze cursus kunt u kosteloos annuleren. Wanneer u zich binnen één maand voor aanvang van de cursus afmeldt dan brengt de OR Academy de totale cursusprijs in rekening. U kunt zich kosteloos laten vervangen door een collega. Annuleren kan uitsluitend schriftelijk (per post of email). Meer over onze voorwaarden vindt u hier

Schrijf een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Geef een beoordeling

OR Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 0 reviews

OVER DEZE CURSUS

Duur:

5 uur

Prijs:

€225 (ex. accommodatie)

Deelnemers:

10

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de OR Academy per mail.

Stuur een e-mail

Bel mij:

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat u onze website zo goed mogelijk kunt gebruiken. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u hiermee akkoord gaat.