Betaalbare trainingen voor OR, PVT en Cliëntenraad.

Gem. Beoordeling: 8,7
Zoek

Harmoniseren van arbeidsvoorwaarden: wat is de rol van de OR?

Binnen bedrijven worden soms verschillende arbeidsvoorwaardenpakketten toegepast, bijvoorbeeld na een overname of fusie. Hierdoor ontstaan verschillen in arbeidsvoorwaarden die moeilijk uit te leggen zijn en ligt ontevredenheid bij medewerkers op de loer. Omdat de administratie van verschillende arbeidsvoorwaardenpakketten bovendien ingewikkeld en tijdrovend is, besluiten veel werkgevers om de arbeidsvoorwaarden te harmoniseren. Dit is kortgezegd het aanpassen van twee (of meer) arbeidsvoorwaardenpakketten tot één nieuw pakket.

shutterstock 2203162617 1 loonkloof
Harmoniseren van arbeidsvoorwaarden

Een geharmoniseerd arbeidsvoorwaardenpakket is geen kwestie van in het wilde weg arbeidsvoorwaarden wijzigen. Het vraagt om een systematische aanpak, een overzichtelijk stappenplan en een concreet einddoel. Elke fase kent weer anderen uitdagingen en mogelijkheden. De OR doet er dus goed aan om hierbij betrokken te zijn.

Rol OR

Heeft de ondernemingsraad eigenlijk iets te zeggen bij arbeidsvoorwaardenharmonisatie? Dit hangt van de situatie af. Als de vakbond een rol speelt dat kan de OR vaak weinig doen. Het is verstandig om te kijken of u samen kunt optrekken met de vakbond. De OR heeft ook geen invloed op primaire arbeidsvoorwaarden.

Voor wijzigingen van arbeidsvoorwaarden die in artikel 27 van de WOR staan en die niet bij cao zijn geregeld, heeft de ondernemer instemming van de OR nodig. De winstdelingsregeling is hiervan een voorbeeld. Wanneer de ondernemingsraad niet instemt kan de ondernemer de kantonrechter om vervangende toestemming verzoeken. Die zit daar meestal niet op te wachten. Aantrekkelijker is om met de OR afspraken te maken.

Planvorming

Wilt u als OR echt invloed hebben? Zorg er dan voor dat u in een vroeg stadium betrokken wordt bij de plannen voor harmonisatie. Dat wil zeggen: ruim voordat er een concreet voorstel ligt, waar u alleen ‘ja’ of ‘nee’ tegen kunt zeggen. Door betrokken te zijn bij de planvorming krijgt u meer inhoudelijke invloed. Vraag de bestuurder daarom om vooraf al in het proces betrokken te worden en houd uw achterban op de hoogte van het proces.

Hoewel elk harmonisatieproces anders is, kan de ondernemingsraad wel een aantal basisstappen als uitgangspunt nemen:

  1. Bepalen van de randvoorwaarden.
  2. Inventariseren van bestaande arbeidsvoorwaarden.
  3. Beoordelen en vergelijken van arbeidsvoorwaarden.
  4. Opstellen van een wijzigingspakket.
  5. Implementatie van het nieuwe arbeidsvoorwaardenpakket.

Wilt u meer informatie om met arbeidsvoorwaarden aan de slag te gaan, kijk dan hier. Wilt u een cursus over arbeidsvoorwaarden volgen? Kijk dan naar cursus OR en arbeidsvoorwaarden.

De Academy nominatie beste opleider van Nederland 2022

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de OR Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: