Betaalbare trainingen voor OR, PVT en Cliëntenraad.

Gem. Beoordeling: 8,7
Search

Kritiek op seniorenverlof

Veel werkgevers geven oudere werknemers extra verlof geeft vanwege hun leeftijd. Zij krijgen de beschikking over de zogenaamde ‘ouwe lullen-dagen’ oftewel het seniorenverlof. Het College voor de Rechten van de Mens heeft zich onlangs uitgesproken dat dat niet mag. Deze werkgevers maken een verboden onderscheid. Een werkgever mag in het kader van duurzame inzetbaarheid wel andere maatregelen handhaven om oudere werknemers te ontzien, maar mag hem geen extra vrije dagen geven. Die andere maatregelen zijn bijvoorbeeld het niet verplicht stellen van overwerk, consignatie- en ploegendiensten. Dat heeft volgens het College voor de Rechten van de Mens een preventief karakter en dat past binnen een beleid voor duurzame inzetbaarheid. Deze uitspraak kan een goede aanleiding zijn om duurzame inzetbaarheid in uw organisatie op de agenda van de Overlegvergadering met de bestuurder te zetten.

Wilt u de uitspraak lezen? Kijk dan bij het College voor de Rechten van de Mens, 23 juli 2015, oordeel 2015-86

De Academy nominatie beste opleider van Nederland 2022

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de OR Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: