Betaalbare trainingen voor OR, PVT en Cliëntenraad.

Gem. Beoordeling: 8,7
Zoek

Krankzinnige Kantoortaal!

Of je nu lid bent van de ondernemingsraad, het management of medewerker van de werkvloer allemaal krijgen we te maken met een raar soort taal wat kennelijk alleen op het werk wordt gebruikt. Allemaal woorden begrippen die compleet inhoudsloos lijken, kunnen irriteren of verwarren. Krankzinnige kantoortaal noemen we dat. Een voorbeeld hiervan is een meeting inschieten. Wat betekent dat nou eigenlijk? Nog een voorbeeldje nodig? Daar gaan we:

cartoon vergadering inschieten
Krankzinnige Kantoortaal! 2

Zit u al bovenop de realisatie van die eeuwige stip op de horizon? Waarschijnlijk wel. U bent de hele dag bezig met afvinken, uitrollen en levelen. Zo bent u namelijk volledig in control. Daarbij focust u zich op de manier waarop uw organisatie in de wedstrijd zit. Dat doet u uiteraard altijd agile. Dat betekent niet dat u schiet op de stukken – of de Chief Storyteller, hoe graag u dat ook zou willen. Nee, u kiest tijdens de meetings voor de performancedialoog waarin u al sparrend zoekt naar het DNA van de organisatie – de Why, u weet wel. 

Maar u merkt dat u steeds minder in staat bent om de transformatie van het veranderproces te finetunen. En tijdens het zoomen staat u steeds op mute. Uw handjes worden tijdens het teamsen niet gezien. Geef het maar toe: u bent gewoon verdwaald tijdens de customer journey. 

Transformeer u opnieuw tot gamechanger! Met dit krankzinnig kantoorkompas kunt u weer de juiste piketpaaltjes slaan. Op iedere pagina krijgt u een krankzinnige kantoortip waarmee u de transformatie van uw organisatie kunt kantelen. Ingewikkeld? Welnee! Zeg halverwege de meeting dat het tijd wordt om de break-outsessie naar voren te halen zodat iedereen geconnect kan worden met de gezamenlijke purpose. Straks bent u weer de scrummaster die verbindend vermogen kan realiseren!

Marcel de Jong en Mark de Koning hebben hun ergernis over kantoortaal en managementjargon vertaald in een boekje in: het Krankzinnig Kantoorkompas. Rijk geïllustreerd met cartoons, onbegrijpelijke teksten en onnavolgbare modellen.

Ook de bestuurder heeft een bijzondere taal. Hij praat soms veel, maar zegt weinig. Voorbeelden van de bestuurderstaal vindt u in dit artikel.

De Academy nominatie beste opleider van Nederland 2022

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de OR Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: