Betaalbare trainingen voor OR, PVT en Cliëntenraad.

Gem. Beoordeling: 8,7
Search

Handige website met pensioeninformatie

Veel mensen vinden pensioen ingewikkeld. Er is veel behoefte aan informatie. U kunt nu op de website Onsnieuwepensioen.nl informatie op hoofdlijnen vinden over de voorgenomen nieuwe regels voor pensioen. Als de Tweede en Eerste Kamer akkoord zijn, gaan deze regels naar verwachting per 1 januari 2023 in. De Wet toekomst pensioenen is een uitwerking van een breed pakket van afspraken tussen het kabinet en sociale partners uit 2019.

Pensioen akkoord min
Handige website met pensioeninformatie 2
Website

De wijziging van de regels voor pensioen is belangrijk voor de oudedagsvoorziening van miljoenen Nederlanders. Op de website Onsnieuwepensioen.nl wordt eenvoudig uitgelegd wat pensioen is, waarom het pensioenstelsel wijzigt, wat hetzelfde blijft en wat er verandert. Ieder hoofdonderwerp bevat een korte algemene uitleg, een animatie en antwoorden op veel gestelde vragen. Daarnaast is er een praktisch overzicht van wat men nu al zelf kan doen aan het inkomen voor later.

Eerlijk

Stan Kaatee is directeur-generaal Werk bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en benadrukt de noodzaak van deze wijzigingen en het belang van het tijdig ter beschikking stellen van heldere pensioeninformatie over de voorgenomen pensioenregels. “Door de nieuwe regels voor pensioen via de werkgever zie je straks beter wat je inlegt en opbouwt. Als het goed gaat met de economie, dan gaat het pensioen via je werkgever nu soms niet omhoog. Dat voelt oneerlijk. Het pensioen kan straks meer meebewegen met de economie. Daarnaast wisselen mensen steeds vaker van baan, stoppen een tijd met werken of beginnen voor zichzelf. De huidige pensioenregels passen daar nu niet goed bij. Ook dit pakken we aan met de Wet toekomst pensioenen.”

De OR

De OR kan invloed hebben op de pensioenregeling. De OR heeft instemmingsrecht bij de vaststelling of wijziging van de pensioenovereenkomst (WOR-artikel 27 1a). Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de OR of wilt u pensioeninformatie hebben over het nieuwe pensioen stelsel, volg dan de cursus OR en pensioen.

OR Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 0 reviews
De Academy nominatie beste opleider van Nederland 2022

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de OR Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: