Betaalbare trainingen voor OR, PVT en Cliëntenraad.

Gem. Beoordeling: 8,7
Search

Strips over de cliëntvertrouwenspersoon

De cliëntvertrouwenspersoon Wet zorg en dwang (CVP Wzd) helpt kwetsbare mensen die onvrijwillige zorg krijgen. Vier CVP Wzd-aanbieders hebben een stripverhaal gemaakt om dit uit te leggen. Een stripverhaal is een aantrekkelijke manier om informatie te geven. Vertrouwenspersoon Irma laat in 2 stripverhalen zien waarvoor de vertrouwenspersoon is. Ook vertelt Irma hoe zij cliënten kan helpen die het niet eens zijn met de zorg die zij krijgen. De stripverhalen zijn informatief voor cliënten en hun naasten. Ook zorgmedewerkers hebben er iets aan, want zij kunnen hun cliënten op een aantrekkelijke manier informatie geven over de CVP Wzd.

clientvertrouwenspersoon
Strips over de cliëntvertrouwenspersoon 2
Cliëntvertrouwenspersoon

Elke cliënt die professionele zorg krijgt en onder de Wet zorg en dwang valt, kan ondersteuning krijgen van een cliëntenvertrouwenspersoon Wzd (CVP Wzd). De cliënten zijn mensen met een verstandelijke beperking, een psychogeriatrische aandoening (zoals dementie) en/of een aandoening met vergelijkbare beperkingen, zoals het syndroom van Korsakov en een niet-aangeboren hersenletsel. Belangrijk is dat de cliëntenvertrouwenspersonen Wzd er ook zijn voor de vertegenwoordigers van deze cliënten.

Taken

De cliëntvertrouwenspersoon Wzd kan verschillende dingen doen. Hij kan helpen bij het duidelijk krijgen van het probleem tussen client en zorgverlener en kan helpen met gesprekken te organiseren tussen cliënt, vertegenwoordiger en zorgverlener. Verder kan hij ondersteunen bij de gesprekken die gaan over onvrijwillige zorg en bij de klachtenprocedure van de cliënt. Ook is de vertrouwenspersoon een vraagbaak over de rechten van de cliënt.

Meer informatie vindt u op clientenvertrouwenspersoonwzd.nl.  

OR Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 0 reviews
De Academy nominatie beste opleider van Nederland 2022

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de OR Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: