Betaalbare trainingen voor OR, PVT en Cliëntenraad.

Gem. Beoordeling: 8,7
Search

Actualiseer de RI&E

Week van de RIE 2021 2 9De werkgever moet een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) hebben. Hij moet bedenken hoe de organisatie voorbereid is op gezondheidsrisico’s? De risico-inventarisatie en -evaluatie geeft u inzicht in de risico’s van onder andere thuiswerken, virussen en werkdruk in de werkomgeving. Hieruit volgt een plan van aanpak om maatregelen te nemen. Precies wat u nodig heeft om voorbereid de toekomst in te gaan. De OR en PVT hebben grote invloed op de RI&E. Zij hebben instemmingsrecht als hij wordt gewijzigd. Veel organisaties moeten de RI&E aanpassen aan nieuwe situaties. Slechts 45% van de werkgevers heeft een actuele RI&E. De rest heeft een verouderde risico-inventarisatie of helemaal geen inventarisatie. Er moet veel gebeuren!

Week van de RI&E 

Brancheorganisaties, opleiders, arbodiensten en andere intermediairs organiseren in de Week van de RI&E speciale activiteiten om aan de slag te gaan met de RI&E. Tijdens deze  Week staat het belang van de risico-inventarisatie en –evaluatie voor gezond en veilig werk centraal. Veel werkgevers denken dat arbo een kostenpost is, terwijl het ook veel op kan leveren. Gezonde en veilige arbeidsomstandigheden zorgen namelijk voor een hogere tevredenheid van de werknemers, een hogere productiviteit en lagere verzuimkosten. Het is dus van belang om de risico’s goed in kaart te brengen met de risico-inventarisatie. Deze moet centraal staan in het arbobeleid. De Week van de RI&E stimuleert werkgevers om hiermee aan de slag te gaan.

Op de agenda

Uw ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging kan initiatief nemen om de risico evaluatie op de agenda te zetten. De Week van de RI&E is een goede aanleiding om dit onderwerp weer eens te bespreken met de bestuurder. Bespreek de RI&E en stel voor om mee te doen met de actieweek. Deze wordt gehouden van 20 tot en met 24 juni 2022. Als uw organisatie mee wil doen dan kunt u meer informatie vinden op een speciale website.

Als u meer wilt weten over arbo en de risico’s op het werk kunt u onze arbocursus volgen. U leert hoe u aan de slag kunt gaan met het verbeteren van de arbeidsomstandigheden in uw organisatie. Deze cursus wordt 6 keer per jaar gegeven.

De Academy nominatie beste opleider van Nederland 2022

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de OR Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: