Betaalbare trainingen voor OR, PVT en Cliëntenraad.

Gem. Beoordeling: 8,7
Search

Cursus voor nieuwe OR-leden

U bent nieuw in de ondernemingsraad. Maar wat nu? U wilt snel als OR-lid goed kunnen functioneren. U wilt een gedegen opleiding in plaats van even snuffelen aan de WOR. Deze basiscursus OR is speciaal voor startende OR-leden die verdieping zoeken. In deze cursus leert u wat de rol van de OR is in het besluitvormingsproces binnen uw organisatie. Wat is de werkwijze van de OR en wat zijn precies uw taken? Tijdens de Basiscursus OR leert u in 3 dagen de beginselen van een resultaatgerichte werkwijze van de OR en de beginselen van een goede communicatie met bestuurder en achterban. U krijgt inzicht in uw belangrijkste wettelijke bevoegdheden: instemmingsrecht, adviesrecht, initiatiefrecht en informatierecht. U leert in deze cursus hoe u deze rechten kunt gebruiken in de praktijk. Ook komt het overleg met de bestuurder uitgebreid aan bod. Welke onderhandeltechnieken kunt u inzetten en hoe gebruikte u de beste argumenten?

Resultaat na de Basiscursus OR:

  • U weet wat de rol en de taken van de OR zijn.
  • U kent de belangrijkste bevoegdheden uit de WOR.
  • U kent instemmings- en adviesprocedure.
  • U kunt contact maken met de achterban.
  • U weet hoe u meer uit de Overlegvergadering kunt halen.
  • U leert argumenteren en onderhandelvaardigheden.
Cursusmateriaal

Bij deze driedaagse basiscursus OR over de bevoegdheden van de ondernemingsraad gebruiken we het Basisboek voor de OR  en het boek ‘Extra handvatten voor de OR’. Daarnaast krijgt u een cursusmap.

Als u deze cursus te uitgebreid vindt dan heeft OR Academy ook  een alternatief. We hebben ook een tweedaagse WOR training. Daarin behandelen we de WOR, de werkwijze, het overleg met de bestuurder en de achterbancommunicatie.

Schrijf een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Geef een beoordeling

OR Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 6 reviews
 by Annelein
interactief
Naam organisatie*: HLT Samen

Leerzaam, interactief, veilig en gezellig1 er is voldoende goede interactie tussen trainer en groep. Er is voldoende ruimte om te reageren. Ga zo door!

 by Wendy
goed
Naam organisatie*: HLT Samen

Goed te volgen. De inhoud is goed voor een beginnende OR.

 by Irma Bakker
Goede cursus
Naam organisatie*: Utrechts landschap

Goede cursus! Zeer ervaren trainer met heel veel praktijkkennis/tips. mooie afwisseling tussen theorie en praktijk

 by Marco Krabbe
leerzaam
Naam organisatie*: Roberine bv

De cursus was erg leerzaam!

 by G. Dore
voorbeelden
Naam organisatie*: Roberine bv

De WOR wordt ontzettend goed behandeld aan de hand van voorbeelden. De interactie met de andere OR'en is goed en interessant. Super cursus. Dag 3 is met casus is heel leerzaam. Jos is een zeer bedreven en gedreven trainer!!!

 by R. Kel
verrast
Naam organisatie*: organisatie bekend

Na 3 dagen ben ik nog steeds positief verrast.

Startende OR-leden en iets meer ervaren leden van de ondernemingsraad die hun kennis willen opfrissen en verdiepen zijn door deze basiscursus OR in 3 dagen helemaal op de hoogte van de meest recente wetgeving en ontwikkelingen op het gebied van de medezeggenschap.

De Basiscursus OR in 3 dagen heeft het volgende programma:

Voor de training

U ontvangt vooraf een schriftelijke vragenlijst. De trainer kan hiermee beter inspelen op uw situatie en uw vragen.

Dag 1

9.30 Ontvangst met koffie en thee Informeel kennismaken in een ongedwongen sfeer, ervaringen uitwisselen

10.00 De start van de training

Rol en taken van de OR

In de ochtend gaan we in op de werkwijze van de ondernemingsraad. Denk hierbij aan de rolverdeling binnen de OR, de vergaderingen van de OR en de verdeling van de taken. Wie kan het beste welke klus oppakken? Moet u alles zelf doen of is het handig om met commissies te werken? Verder staan we in kleine werkgroepen stil bij het soort ondernemingsraad waar u deel van uitmaakt. Gaat uw OR vooral voor de eigen belangen of denkt uw OR liever mee met de bestuurder om tot goede besluitvorming te komen?

12.30 Lunchpauze

De bevoegdheden van de OR

In het middagprogramma laten we u kennismaken met uw belangrijkste bevoegdheden als OR-lid: het instemmings- advies-, informatie- en initiatiefrecht. U krijgt een complete inleiding op de Wet op de ondernemingsraden. In groepsverband gaat u hier verder mee aan de slag.

16.00 Einde dag 1

Dag 2

10.00 Start dag 2

Het contact met de achterban

We kijken kort terug op de eerste dag.  Daarna gaan we dieper in op de communicatie met de achterban. Veel OR’en hebben moeite met het contact met de achterban. Wat kunt u communiceren en hoe doet u dat het beste? Welke communicatiemiddelen kunt u inzetten?

12.30 Lunchpauze

De overlegvergadering

In de middag besteden we aandacht aan het efficiënt overleggen met de bestuurder. Het overleg is een belangrijk beïnvloedingsmoment van de OR. We zoomen in op de overlegvergadering met de bestuurder, op vergadertechnieken. We kijken vervolgens even terug op de training en formuleren aandachtspunten om aan de slag te gaan in de ondernemingsraad.

16.00 Einde dag 2

Dag 3

10.00 De start van dag 3

Argumenteren

We kijken even terug op de vorige dag. We beginnen met het uitwisselen van ervaringen over problemen in de Overlegvergadering met de bestuurder. We bespreken de voorbereiding op een overleg. Waar moet u op letten? Met welke argumenten kunt u de bestuurder overtuigen? Vervolgens kijken we naar de verschillende onderhandelstijlen. Welke onderhandelingsstijl is het meest passend voor u? Aan de hand van een casus leert u welke overtuigingstechniek het meest efficiënt is bij uw type bestuurder én welke techniek u beter achterwege kunt laten.

12.45 We genieten van een heerlijke lunch

Onderhandelen

Het middagprogramma start met onderhandelingstechnieken. Zo leert u de verschillende fases in een onderhandelingsproces te herkennen en leert u valkuilen te identificeren én te vermijden tijdens het onderhandelen met de bestuurder. In een praktijkcasus gaan we in kleine werkgroepen aan de gang met een vastgelopen onderhandeling. Hoe zorgt u dat deze weer op gang komt met behoud van resultaat? We kijken kort terug op deze training en bespreken hoe u met het geleerde aan de slag gaat in uw praktijk.

16.00 Einde van deze cursus

 

 

Boeken

Bij deze basiscursus OR maken we gebruik van het Basisboek voor de OR en het boek ‘Extra handvatten voor de OR’

Trainer

Deze cursus wordt gegeven door een ervaren trainer

Maatwerk

Als u deze basiscursus OR met uw eigen OR wilt volgen dan is dat natuurlijk mogelijk. OR Academy kan deze cursus met dit programma op het moment dat het u schikt op de door u gewenste locatie verzorgen. Het is ook mogelijk om het programma helemaal aan te passen op uw wensen. De cursus kan dan bijvoorbeeld uitgebreid worden met onderwerpen die in uw organisatie spelen. Neem hiervoor contact op met een adviseur en we helpen u graag verder (Telefonisch 085 – 0432268 of via de e-mail info@or-academy.nl).

De cursuskosten bedragen € 750,00 per persoon exclusief € 240,00 arrangementskosten (accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet). Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van cursusmateriaal. De kosten hiervoor bedragen € 35,00. De totale kosten per persoon bedragen € 1025,00 per persoon. Dit bedrag is exclusief btw.

Een btw vrije training

Bent u werkzaam in een organisatie die de btw niet terug kan vorderen dan is het mogelijk om een btw-vrije training te volgen. Dat is het geval als u bijvoorbeeld werkt bij de overheid of in de zorg. De Academy, waar OR Academy deel van uitmaakt, is namelijk CRKBO-gecertificeerd en daarom door de belastingdienst vrijgesteld van btw. Geef op het aanmeldformulier aan of u een btw-vrije training wilt volgen. Als u zich hiervoor inschrijft, brengen wij hiervoor € 10,00 administratiekosten in rekening. Meer hierover leest u hier.

Korting mogelijk

Hoe meer mensen uit uw organisatie komen, des te groter is de korting! Wanneer u tegelijkertijd boekt voor meer collega’s, ontvangt u automatisch een aantrekkelijke korting op de cursusprijs:

  • 2e deelnemer: 10% korting;
  • 3e deelnemer: 15% korting;
  • 4e deelnemer: 20% korting;
  • 5e en meerdere deelnemers: 25% korting.

Offerte berekenen

Door een kort formuliertje in te vullen kunt u direct de prijs van uw basiscursus OR berekenen. (Klik op de offertebutton aan de rechterkant) Deze sturen wij u per e-mail toe.

Annuleringsregeling

Er kunnen zich omstandigheden voordoen waardoor u niet aan deze cursus kunt deelnemen. Tot één maand voor aanvang van deze cursus kunt u kosteloos annuleren. Wanneer u zich binnen één maand voor aanvang van de basiscursus OR afmeldt dan brengt de OR Academy de totale cursusprijs in rekening. U kunt zich kosteloos laten vervangen door een collega. Annuleren kan uitsluitend schriftelijk (per post of email). Meer over onze voorwaarden vindt u hier

Schrijf een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Geef een beoordeling

OR Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 6 reviews
Annelein
Oct 26, 2021
 by Annelein
interactief
Naam organisatie*: HLT Samen

Leerzaam, interactief, veilig en gezellig1 er is voldoende goede interactie tussen trainer en groep. Er is voldoende ruimte om te reageren. Ga zo door!

Wendy
Oct 20, 2021
 by Wendy
goed
Naam organisatie*: HLT Samen

Goed te volgen. De inhoud is goed voor een beginnende OR.

Irma Bakker
May 10, 2019
 by Irma Bakker
Goede cursus
Naam organisatie*: Utrechts landschap

Goede cursus! Zeer ervaren trainer met heel veel praktijkkennis/tips. mooie afwisseling tussen theorie en praktijk

Marco Krabbe
Apr 29, 2019
 by Marco Krabbe
leerzaam
Naam organisatie*: Roberine bv

De cursus was erg leerzaam!

G. Dore
Apr 20, 2019
 by G. Dore
voorbeelden
Naam organisatie*: Roberine bv

De WOR wordt ontzettend goed behandeld aan de hand van voorbeelden. De interactie met de andere OR’en is goed en interessant. Super cursus. Dag 3 is met casus is heel leerzaam. Jos is een zeer bedreven en gedreven trainer!!!

R. Kel
Jan 19, 2019
 by R. Kel
verrast
Naam organisatie*: organisatie bekend

Na 3 dagen ben ik nog steeds positief verrast.

De Academy nominatie beste opleider van Nederland 2022

OVER DEZE CURSUS

Duur:

3 dagen

Prijs:

€750 (ex. accommodatie)

Deelnemers:

15

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de OR Academy per mail.

Stuur een e-mail

Bel mij: