Betaalbare trainingen voor OR, PVT en Cli├źntenraad.

Gem. Beoordeling: 8,7
Search

Een record afname werkenden

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat tijdens het tweede kwartaal van 2020 er bijna 340.000 mensen hun baan verloren. Deze groep werd werkloos of verliet de arbeidsmarkt. Een record afname werkenden! Volgens het CBS waren het vooral receptionisten, horecapersoneel en taxichauffeurs die in het tweede kwartaal geen werk meer hadden. In de transport- en logistieke beroepen verdwenen in het tweede kwartaal meer mensen met betaald werk dan een jaar eerder.

Toch raakte niet alleen mensen hun baan kwijt. In het tweede kwartaal vonden 208.000 mensen betaald werk. Hierdoor daalde het aantal mensen met een baan per saldo met 132.000. Volgens het CBS is het juist gebruikelijk dat het aantal werkenden toeneemt in het tweede kwartaal. De kans is aanwezig dat ook in uw organisatie werknemers hun baan verloren. De OR heeft geen invloed op individuele ontslagen. U hebt wel invloed op het ontslagbeleid. Als dat verandert dan heeft u adviesrecht. Wilt u meer weten over het adviesrecht en ontslagbeleid volg dan de cursus OR en personeelsbeleid.

Meer informatie over de afname werkenden vindt u op de website van het CBS

De Academy nominatie beste opleider van Nederland 2022

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de OR Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: