Betaalbare trainingen voor OR, PVT en Cliëntenraad.

Gem. Beoordeling: 8,7
Zoek

Een praktische flyer RI&E met stappenplan

Werknemers moeten gezond en veilig kunnen werken. De werkgever is daarom verplicht om een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) op te stellen. Daarin brengt hij de arbeidsrisico’s in kaart en maakt hij een plan van aanpak om deze risico’s op te lossen. De OR en PVT hebben instemmingsrecht bij het maken en wijzigen van de RI&E en het plan van aanpak.  Dat klinkt eenvoudig, maar u moet meer over een RI&E weten om te kunnen instemmen.

Het SER Arboplatform, het ministerie van SZW en het Verbond van Verzekeraars hebben een nieuw informatiemiddel over de RI&E gemaakt. Daar kan de OR of PVT zijn voordeel mee doen. Deze flyer staat vol met overzichtelijke informatie en een duidelijk stappenplan. De flyer RI&E moet er voor zorgen werkgevers meer werk maken van de RI&E. Uit een knelpuntenanalyse blijkt namelijk dat veel werkgevers de informatie over de RI&E-verplichting als versnipperd en niet eenduidig ervaren.  Daarom is er een aanpak gestart om de informatievoorziening over de risico-inventarisatie te verbeteren. De gelanceerde flyer en de Week van de RI&E zijn hier onderdeel van. Naast een korte uitleg over de RI&E, bevat deze een stappenplan voor het opstellen van een risico-inventarisatie. Ook verwijst de flyer naar instrumenten om direct zelf een RI&E op te kunnen stellen.

De flyer RI&E is onderdeel van het Meerjarenplan Verbetering naleving RI&E 2020 – 2023. In een brede coalitie van sociale partners wordt de informatievoorziening, ondersteuning en toepassing van de RI&E verbeterd. OR Academy biedt een praktische OR-cursus waarin ook de RI&E aan de orde komt. Meer informatie hierover vindt u op onze website.

Bron: SER

De Academy nominatie beste opleider van Nederland 2022

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de OR Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: