Betaalbare trainingen voor OR, PVT en Cliëntenraad.

Gem. Beoordeling: 8,7
Search

WOR-tekst in het Engels

Bedrijven worden steeds internationaler. Dat betekent dat de voertaal in de bedrijven en in de ondernemingsraden steeds vaker Engels is. De communicatie verloopt in het Engels en de OR moet Engelstalige stukken beoordelen. OR-leden hebben dan een tekst van de WOR in het Engels nodig. Die WOR-tekst in het Engels bestaat al jaren, maar was verouderd. Mede op aandringen van Jos Linnemann van OR Academy is deze tekst nu door de Sociaal-Economische Raad (SER) aangepast en gepubliceerd. U kunt nu de actuele rechten, plichten en bevoegdheden van Nederlandse medezeggenschapsorganen in het Engels raadplegen. De WOR-tekst in het Engels vindt u hier.

Nederlands

Als de voertaal in de organisatie Nederlands is dan is het goed om te weten dat de bestuurder verplicht is om zijn beleidsstukken, waaronder de jaarrekening en het jaarverslag, in de Nederlandse taal aan de OR aan te bieden. Dit kunt u lezen in artikel 31a, lid 2 van de WOR. Als de bestuurder toch de teksten in een vreemde taal naar de OR stuurt dan kunt u hem wijzen op dit wetsartikel. De bestuurder moet deze teksten dan laten vertalen door een beëdigd vertaler.

Engelstalige cursussen

Als u een cursus wilt volgen, maar niet ieder OR-lid spreekt Nederlands dan kan OR Academy de cursus ook in het Engels verzorgen. Verschillende trainers geven niet alleen trainingen in het Engels, maar ook in het Duits of Frans. Meer informatie: 085 0432268

 

De Academy nominatie beste opleider van Nederland 2022

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de OR Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: