Betaalbare trainingen voor OR, PVT en Cliëntenraad.

Gem. Beoordeling: 8,7
Zoek

Werknemers gemiddeld 6,4 dagen ziek

Uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat werknemers zich vorig jaar gemiddeld 6,4 werkdagen ziek hebben gemeld. Dat is 3,7 procent van het aantal werkdagen in een jaar. Een werknemer meldt zich gemiddeld een keer per jaar ziek. Ruim twee op de vijf werknemers was vorig jaar een keer ziek. Jongeren tussen de 15 en 25 jaar waren in 2014 het minst ziek en als ze ziek waren zaten ze slechts 2,2 werkdagen thuis. De grootste groep zieken zijn volgens het onderzoek van het CBS de werknemers tussen de 25 en 35 jaar. Dat is verrassend, omdat veel mensen direct aan oudere werknemers denken. De oudere werknemers melden zich minder vaak ziek, maar hun ziekteverzuim duurt gemiddeld langer. Meer dan 10 dagen.

Ziekteverzuim kost de organisatie veel geld. Hoeveel het verzuim kost, kunt u bij P&O opvragen. Als dit niet bekend is dan heeft u een (extra) reden om het onderwerp ziekteverzuim op de agenda te plaatsen. Misschien is het verzuim wel een enorme kostenpost zonder dat het management dat in de gaten heeft?

Ga als OR of PVT aan de slag met ziekteverzuim. Kijk eens naar de verzuimcijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek en zet ze eens op de agenda van de Overlegvergadering. Doet uw organisatie het beter dan het landelijk gemiddelde? Doet uw organisatie het beter of slechter dan de organisaties uit uw sector?

Uw OR heeft stevige bevoegdheden op het gebied van ziekteverzuim- en re-integratiebeleid en maak daar gebruik van. Ga op onderzoek uit en zet ziekteverzuim en re-integratie eens op de agenda. Betrek daar de preventiemedewerker bij. Wat kan er worden gedaan om ziekteverzuim terug te dringen? Gebruik uw mogelijkheden!

 

Leren

Als u uw bevoegdheden optimaal wilt leren benutten dan kunt u de arbo cursus van 1 dag of de arbo training van 2 dagen volgen.  De trainingen zijn scherp geprijsd en u heeft de ‘niet goed, geld terug garantie’.

 

De Academy nominatie beste opleider van Nederland 2022

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de OR Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: