Betaalbare trainingen voor OR, PVT en Cliëntenraad.

Gem. Beoordeling: 8,7
Search

Update het reglement van de OR

Een reglement maken doet u zo!

Het reglement van de OR is een belangrijk instrument. Het bevat de onderwerpen waarvan de regeling is opgedragen of overgelaten aan de OR, zoals de werkwijze van de OR. Bovendien is iedere ondernemingsraad (OR) verplicht op basis van de Wet op de ondernemingsraden (WOR) een reglement op te stellen. Om de OR daarbij te helpen, is de digitale tool OR Reglement ontwikkeld. Het is bedoeld als toegankelijk en gebruiksvriendelijk hulpmiddel bij het opstellen van een reglement. OR Reglement is gebaseerd op het door de SER opgestelde Voorbeeldreglement ondernemingsraden.

De tool is bedoeld voor ondernemingsraden. In eerste instantie alleen voor OR’en die gebruik maken van het personenstelsel, maar later ook voor (centrale) ondernemingsraden en onderdeelcommissies met andere verkiezingsstelsels. De tool OR Reglement is een gezamenlijk initiatief van de Sociaal-Economische Raad (SER) en Performa Uitgeverij BV.

Over het Voorbeeld reglement van de OR 
De bevordering van medezeggenschap in ondernemingen is een van de wettelijke taken van de SER. De SER vervaardigt in dit kader een aantal informatieve publicaties op dit terrein. Daartoe behoort ook het Voorbeeldreglement ondernemingsraden met toelichting en bijlagen. Daarin wordt onder meer uitleg gegeven over wat de Wet op de ondernemingsraden (WOR) voorschrijft.

De Academy nominatie beste opleider van Nederland 2022

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de OR Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: