Betaalbare trainingen voor OR, PVT en Cliëntenraad.

Gem. Beoordeling: 8,7
Search

Subsidie voor duurzame inzetbaarheid

Werkgevers kunnen vanaf september 2023 subsidie aanvragen voor projecten over duurzame inzetbaarheid binnen hun organisatie. Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid betaalt maximaal 50% van de duurzaamheidstrajecten met een minimum van € 75.000 per project. Een van de voorwaarden is dat ondernemingsraden en personeelsvertegenwoordigingen betrokken zijn bij het bedenken van de projecten. Ga daarom in gesprek met uw bestuurder.

geld
Subsidie voor duurzame inzetbaarheid 2
Doelen

Projecten komen in aanmerking voor de subsidie voor duurzame inzetbaarheid als ze:

  • stimuleren dat werknemers zoveel mogelijk gemotiveerd, gezond en productief blijven tot hun pensioengerechtigde leeftijd;
  • stimuleren van duurzaam inzetbaarheidsbeleid, zodat het een vanzelfsprekend onderdeel wordt van zowel het HR-beleid als de bedrijfsprocessen;
  • werkgevers ondersteunen bij het aanbieden van regelingen voor eerder uittreden aan een groep oudere werknemers voor wie het doorwerken tot het pensioen te zwaar is geworden.
Internetconsultatie

De conceptregeling ligt opnieuw voor ter internetconsulatie. De oorspronkelijk regeling uit 2020, destijds uitgesteld wegens de kabinetsformatie, is op een zeer belangrijk punt aangepast. Door het minimum subsidiebedrag te verlagen naar € 75.000, kunnen ook individuele organisaties subsidie aanvragen, in plaats van alleen samenwerkingsverbanden.

Wilt u meer weten over duurzame inzetbaarheid en de rol van de OR daarbij? Kijk naar onze tips om hiermee aan de slag te gaan. We kunnen u ook op weg helpen met een korte training.

Bron: Performa

OR Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 0 reviews
De Academy nominatie beste opleider van Nederland 2022

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de OR Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: