Betaalbare trainingen voor OR, PVT en Cliëntenraad.

Gem. Beoordeling: 8,7
Zoek

Betere zorg mogelijk door een PGO

bedrijfsarts 3Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) is een app of een website. In een PGO kan iemand zelf zijn gezondheidsgegevens verzamelen. Bijvoorbeeld informatie over wat je eet, hoeveel je sport of hoe je slaapt. Zo staan alle gezondheidsgegevens veilig op één plek. Steeds meer huisartsen, ggz-instellingen en ziekenhuizen kunnen veilig met PGO’s verbinden. Daardoor kan je de medische gegevens die in de computer van bijvoorbeeld jouw huisarts of psycholoog staan ook in je PGO zetten. Voorbeelden van medische gegevens zijn het advies van de dokter en je bloeduitslagen.

Verbinden

Steeds meer huisartsen, ggz-instellingen, ziekenhuizen en zelfstandige klinieken kunnen hun ict-systemen veilig via MedMij met PGO’s verbinden. Per 1 september is naar verwachting 96% van de huisartsen aangesloten en andere zorginstellingen zijn hard op weg. Deze ontwikkeling wordt aangejaagd door de PGO-alliantie van meer dan 50 branche-, consumenten- en patiëntenorganisaties in de zorg.

Betere zorg

Huisarts Stephanie Wouthuis ziet in dit alles kansen voor betere zorg, vertelt ze op PGO.nl. ‘Een PGO gaat een stap verder dan ons eigen patiëntenportaal, omdat alle medische gegevens op één plek staan’, aldus Stephanie. ‘Nu nog moet je als patiënt je informatie ophalen bij allerlei verschillende portalen van verschillende zorgverleners. Met een PGO is dat probleem straks voorbij. Omdat de patiënt vóór het consult bijvoorbeeld de laboratoriumuitslagen al kan inzien, kan hij zich beter voorbereiden op het gesprek. En zo kan ik weer betere zorg verlenen.’

Meer informatie over PGO’s vindt u op de website. Daar treft u ook diverse leermiddelen en video’s over PGO’s en een patiëntvriendelijke vertaling van ruim 5000 medische termen aan.

De Academy nominatie beste opleider van Nederland 2022

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de OR Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: