Betaalbare trainingen voor OR, PVT en Cliëntenraad.

Gem. Beoordeling: 8,7
Search

Een handreiking privacy voor de OR

privacy 1 2Personeelsdossiers, registratie van ziekteverzuim, camera’s op de werkplek en toegangspassen zijn voorbeelden van persoonsgegevens die de werkgever verwerkt. Sommige van die verwerkingen kunnen heel ingrijpend zijn. Het is daarom belangrijk dat werkgevers rekening houden met de privacy van hun werknemers. Werkgevers en werknemers moeten hier meer over spreken. Ondernemingsraden spelen daarbij een cruciale rol. De ondernemingsraad (OR) is nauw betrokken bij afspraken over de verwerking van persoonsgegevens van personeel en bij personeelsvolgsystemen.

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) wil de OR ondersteunen met een handreiking. De AP heeft een handreiking (pdf) gepubliceerd en aangeboden aan de Sociaal-Economische Raad. De handreiking geeft uitleg over de geldende privacywetgeving, zoals de Algemene verordening gegevensbescherming en geeft ondernemingsraden praktische tips voor het toepassen van hun rechten. Wilt u naast de handreiking mee informatie over de rol van de OR bij privacy?  Volg dan onze cursus. Meer informatie vindt u hier.

De Academy nominatie beste opleider van Nederland 2022

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de OR Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: