Betaalbare trainingen voor OR, PVT en Cliëntenraad.

Gem. Beoordeling: 8,7
Search

Routekaart voor mensen met een kwetsbare gezondheid

Door het coronavirus zijn instellingen afgesloten. Mensen met een kwetsbare gezondheid kunnen zo beter beschermd worden tegen het coronavirus. De overheid wil nu de maatregelen versoepelen. Dit kan alleen als het virus onder controle blijft. Minister De Jonge van het Ministerie van volksgezondheid heeft een routekaart gepresenteerd voor de zorg. Daarin staat onder andere wanneer er bezoek en dagbesteding is toegestaan. De maatregelen worden stap voor stap versoepeld. Het is voor de cliëntenraad handig om te weten wat er in de Routekaart voor mensen met een kwetsbare gezondheid staat.

Aandachtspunten

De genoemde data in de routekaart zijn uiterste data waarop de genoemde stappen gezet moeten zijn. Het mag dus ook al eerder als er geen bijzondere voorzieningen getroffen hoeven te worden.  Er moeten per woning/instelling afspraken gemaakt worden die afgestemd zijn op de kwetsbaarheden en behoeften van de cliënten van de woning. Een regeling mag dus niet gelden voor een hele instelling, regio of cluster. De vrijheid om bezoek te ontvangen mag dus niet ingeperkt worden voor de hele instelling maar moet per woning worden bepaald.

Clientenraad

De instellingen kunnen kijken hoe ze de versoepeling realiseren. Cliëntenraden hebben hier invloed op. Regelingen voor bezoek die de zorginstellingen zelf vast willen stellen, vallen onder de wettelijke bevoegdheden van cliëntenraden. Dat betekent dat tot 1 juli de cliëntenraad verzwaard adviesrecht heeft over deze regelingen, en per 1 juli instemmingsrecht. Een bezoekregeling is immers een voor cliënten geldende regeling.

 

De Academy nominatie beste opleider van Nederland 2022

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de OR Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: