Betaalbare trainingen voor OR, PVT en Cliëntenraad.

Gem. Beoordeling: 8,7
Search

Wat is de meerwaarde van een OR?

Soms wil een directie liever geen ondernemingsraad. Ongeveer 30% van de organisaties van 50 medewerkers of meer heeft geen OR. Er is weinig animo bij de medewerkers en/of de directie. Er zijn ook organisaties waar wel een OR is, maar waar de directie het nut van een OR niet ziet. Wat is de meerwaarde van een OR? Een OR heeft echt wat te bieden. We zetten de voordelen op een rij:

1 Draagvlak

De meerwaarde van een OR is draagvlak van besluiten bij het personeel. Directies hebben er behoefte aan. Er is met een OR meer acceptatie van de directievoorstellen. Directies dragen dat ook uit. In overleg met de OR is besloten….

achterban in beeld
Na contact met de achterban kan de OR veel signalen aan de directie doorgeven

2 Doorgeven van signalen

De OR staat dichterbij het personeel dan de directie. Soms krijgt de directie maar een deel van de informatie van de stafdiensten en het management. De OR is dan een nuttig orgaan om andere informatie te krijgen.

3 In de week leggen

De directie wil soms weten hoe bepaalde ideeën vallen in de organisatie. De OR is dan een ideale sparringpartner om af te tasten hoe de plannen zullen vallen.

4 Steun voor de directie

De directie staat soms onder druk van het bestuur of de toezichthouder. Ook als er een buitenlandse eigenaar is dan heeft de directie het soms lastig. De OR kan dan een goede steun in de rug zijn. Directie en OR kunnen ook samen optrekken om invloed uit te oefenen.

5 Verbetering van voorgenomen besluiten

Met name op praktische punten kunnen regelmatig voorgenomen besluiten verbeteren. Een OR die praktische adviezen geeft voor de uitvoering van besluiten, is een meerwaarde voor de directie. De besluiten worden kwalitatief beter.

6 De OR als gesprekspartner

Een directie hoeft voor het wijzigen van bepaalde regelingen niet de hele organisatie langs, maar kan dit regelen met de OR.

7 OR neemt werk uit handen

De OR zoekt soms dingen uit en maakt initiatiefvoorstellen. Ze nemen de directie soms werk uit handen. OR’en werken soms na overleg met de directie kleine voor het personeel aantrekkelijke zaken uit. Bijvoorbeeld op het gebied van arbeidsomstandigheden.

Als directies niet weten wat de meerwaarde van een OR is dan kunnen ze op cursus. Ze volgen dan de cursus Bestuurder en OR. Ze krijgen informatie over de medezeggenschap, leren samenwerken met een OR en wisselen ervaringen uit. Meer informatie vindt u hier.

OR Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 0 reviews
De Academy nominatie beste opleider van Nederland 2022

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de OR Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: