Betaalbare trainingen voor OR, PVT en Cliëntenraad.

Gem. Beoordeling: 8,7
Zoek

Meer invloed PVT op pensioen

Medezeggenschap en pensioen

De OR heeft in 2016 meer zeggenschap gekregen op de pensioenen. Het instemmingsrecht (artikel 27 WOR) is toen uitgebreid. Staatssecretaris Klijnsma van SZW wil nu dat ook werknemers van kleine organisaties meer zeggenschap krijgen over het pensioen. Pensioen is een belangrijke arbeidsvoorwaarde waarover werknemers (mede)zeggenschap moeten hebben. Klijnsma heeft daarom de SER om advies gevraagd. De SER doet daarom aanbevelingen om de invloed van werknemers op het pensioen te optimaliseren. De SER stelt voor om enkele bevoegdheden van de Personeelsvertegenwoordiging (PVT) en de Personeelsvergadering (PV) aan te passen. De Raad denkt dan niet aan het toekennen van instemmingsrecht aan de PVT en PV, maar aan het verbeteren van het informatierecht, de informatieplicht en het initiatiefrecht.

Meer informatie

Er moet verder onafhankelijke en betaalbare informatie komen voor werkgevers en werknemers over pensioen, omdat zij vaak weinig pensioenkennis hebben. Werkgevers en werknemers moeten meer inzicht krijgen in de mogelijkheden (inclusief voor- en nadelen) van pensioenregelingen en pensioenuitvoerders en in de gevolgen van bepaalde keuzes.

Als u het advies wilt nalezen, klik dan hier voor de volledige tekst van het ontwerpadvies.

De Academy nominatie beste opleider van Nederland 2022

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de OR Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: