Betaalbare trainingen voor OR, PVT en Cliëntenraad.

Gem. Beoordeling: 8,7
Search

Medewerkers eerder betrekken bij de OR

De termijnen voor actief en passief kiesrecht staan in de Wet op de ondernemingsraden (WOR). Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vroeg aan de SER hoe dit adviesorgaan aankijkt tegen de termijnen. De achterliggende gedachte is dat dit een drempel kan zijn voor de betrokkenheid van onder andere flexkrachten bij de medezeggenschap.

De SER heeft zich hierover gebogen en vindt dat ze te lang zijn. Hij adviseert daarom deze termijnen korten te maken. Ook ziet de SER dat er geen onderscheid moet zijn tussen advies en passief kiesrecht. De SER doet ook een voorstel van een verkorting van de termijnen. De termijn voor actief kiesrecht in artikel 6 lid 2 WOR zou bijvoorbeeld van zes  naar drie maanden kunnen gaan. De termijn voor passief kiesrecht in artikel 6 lid 3 WOR zou van twaalf naar zes of eveneens drie maanden, kunnen gaan.

De SER vindt het belangrijk om intrinsiek gemotiveerde mensen, ook die met kortere dienstverbanden, gelegenheid te bieden aan de or deel te nemen. Een goede afspiegeling in de ondernemingsraad van alle werkenden is van groot belang. Daarin zijn jongeren en flexkrachten nu helaas (nog) vaak ondervertegenwoordigd. Als u meer wilt weten over het betrekken van jongeren bij de OR, bekijk dan onze checklist.

De Academy nominatie beste opleider van Nederland 2022

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de OR Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: