Betaalbare trainingen voor OR, PVT en Cliëntenraad.

Gem. Beoordeling: 8,7
Search

Het inwerken van nieuwe OR-leden

shutterstock 252752203

Nieuwe werknemers willen goed worden ingewerkt. Anders kunnen ze geen goede start maken. Dat is in het OR-werk ook zo. Toch heeft het inwerken van nieuwe OR-leden niet altijd de hoogste prioriteit. Zij worden vaak meteen in het diepe gegooid. Dat is vreemd, want zij moeten over de meest uiteenlopen onderwerpen met de directeur praten. Ook moet zij weten wat de rechten en plichten van de ondernemingsraad zijn en hun mening geven over allerlei onderwerpen. Om snel als nieuw OR-lid goed te kunnen functioneren dan is een inwerkperiode van belang.

Checklist inwerken van nieuwe OR-leden

Veel startende OR-leden beginnen met een basiscursus WOR, maar er zijn ook andere manieren om het OR-vak onder de knie te krijgen. Zij kunnen bijvoorbeeld samen met een ervaren OR-lid een inwerkplan maken en ervaringen uit te wisselen met collega OR-leden. Nieuwe leden kunnen aan de hand van de Checklist Inwerken van nieuwe OR-leden voortvarend met het OR-werk van start gaan.

De Academy nominatie beste opleider van Nederland 2022

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de OR Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: