Betaalbare trainingen voor OR, PVT en Cliëntenraad.

Gem. Beoordeling: 8,7
Search

Een voorbeeld OR reglement

ser 9De ondernemingsraad moet een OR reglement hebben. Als u dit niet heeft dan is uw OR  verplicht om een reglement te maken. Daarin staan onder andere regels voor een correct verloop van de OR-verkiezingen en voor een goede werkwijze van de OR. Daarnaast geeft het reglement informatie over de taken, bevoegdheden en rechtspositie van OR-leden en over afspraken tussen de OR en de ondernemer. Het is lastig om een reglement op te stellen dat voldoet aan de wettelijke vereisten. Gelukkig hoeft u niet helemaal zelf te bedenken hoe u het OR reglement opstelt. U kunt gebruik maken van het voorbeeldreglement van de SER. Dit is in 2021 aangepast. Het voldoet weer aan alle wetswijzigingen en er zijn enkele inhoudelijke wijzigingen doorgevoerd. De vernieuwde versie is geheel digitaal te raadplegen. Vanuit de inhoudsopgave kan direct worden doorgeklikt naar de hoofdstukken en bijlagen. De modellen (zonder toelichting) voor het opstellen van eigen reglementen en instellingbesluiten zijn alleen nog van de website van de SER te downloaden.

Met dit SER-Voorbeeldreglement ervaren ondernemingsraden hoe ze een reglement opstellen en wat er in moet staan. Handig is ook om de gratis tool te gebruiken die de SER hiervoor ter beschikking stelt. Als u meer wilt weten over de rol van het reglement en de wettelijke regels waar de OR mee te maken heeft dan kunt u de Basiscursus (W)OR volgen. In een dag praten we u bij.

Veel succes ermee!

De Academy nominatie beste opleider van Nederland 2022

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de OR Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: