Betaalbare trainingen voor OR, PVT en Cliëntenraad.

Gem. Beoordeling: 8,7
Search

Welke beroepsziekten zijn er in uw sector?

Beroepsziekten zijn een ziekte of aandoening als gevolg van een belasting die in overwegende mate in arbeid of arbeidsomstandigheden heeft plaatsgevonden. Iedere sector heeft zijn eigen specifieke ziekten.  In de chemie is dat bijvoorbeeld het werken met giftige stoffen en bij de bouw is er kans op valgevaar. Dat ligt voor de hand, maar er zijn vaak nog veel meer ziekten waar u zich niet meteen bewust van bent. De beroepsziekten zijn voor u op een rij gezet. Dat is altijd handig als u in de PVT of OR zit en u wilt dit onderwerp met de bestuurder bespreken. U kunt vooraf een handig overzicht bekijken. Zo weet u wat er in uw sector regelmatig voorkomt. U kunt ook de Risico-inventarisatie en evaluatie erbij pakken. Is er rekening gehouden met de beroepsziekten uit uw sector? Kijk hier voor het overzicht.

Beroepsziekten melden

Dit overzicht komt van het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten. Dit centrum registreert en signaleert beroepsziekten via het nationale melding- en registratiesysteem en meerdere specifieke peilstations. Artsen kunnen beroepsziekten en arbeidsgebonden aandoeningen eenvoudig digitaal melden. Hoe meer artsen (zoals wettelijk verplicht) beroepsziekten melden, hoe vollediger het overzicht. Ook nieuwe beroepsziekten kunnen hiermee worden opgespoord. Met een goed overzicht werkt het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten aan het bevorderen van de kwaliteit van preventie, (vroeg)diagnostiek, behandeling en begeleiding van arbeidsgebonden aandoeningen.

Arbocursus

Als aan de slag wilt om de arbeidsomstandigheden te verbeteren en u weet niet hoe u dat aan kunt pakken dan heeft OR Academy een praktische cursus voor u. Kijk hier naar de Basiscursus OR en arbo.

bron: Nederlands Centrum voor beroepsziekten

De Academy nominatie beste opleider van Nederland 2022

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de OR Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: