Betaalbare trainingen voor OR, PVT en Cliëntenraad.

Gem. Beoordeling: 8,7
Zoek

Een Koerskaart voor de OR

Hoe stelt u als ondernemingsraad prioriteiten? Dat valt niet altijd mee. Er komt veel op de OR af en alles lijkt belangrijk. Toch moet u prioriteiten kiezen, want anders ziet u door de bomen het bos niet meer.  Adviesbureau De Koers en de SER ontwikkelden daarom de KoersKaart. Aan de totstandkoming hebben werkgevers, werknemers, OR-leden, bestuurders, opleiders en wetenschappers meegewerkt.

Een spel

De Koerskaart is een spel dat doelen en knelpunten inzichtelijk maakt. Er kunnen 4 tot 8 mensen meedoen. De KoersKaart is als een soort monopolybord ingericht. In acht stappen wordt het speelveld doorlopen. Daarbij zijn drie rollen belangrijk: een tijdbewaker, een advocaat van de duivel – om scherp door te vragen waar nodig – en een notulist. De OR kan aan de hand van vragen meer zich krijgen op de te volgen koers. Daarbij kunt u ook de onderwerpen vanuit het gezichtspunt van de bestuurder bekijken. Wat zouden zijn belangrijkste speerpunt zijn?

Gratis

De KoersKaart wordt vanaf dit najaar gratis aan ondernemingsraden ter beschikking gesteld. Het spel helpt ondernemingsraden hun prioriteiten en strategie te bepalen, en hoe en wanneer de OR de bestuurder, achterban, raad van commissarissen, flexwerkers en anderen hierin betrekt. De Koerskaart stimuleert de OR’s ook na te denken over welke scholing zij nodig hebben.  De SER stelt de KoersKaart gratis ter beschikking aan een beperkt aantal OR’en / medezeggenschapsorganen. Voorwaarde is wel dat de OR’en hun ervaringen en bevindingen terugkoppelen aan de SER. Deze KoersKaart mag niet voor commerciële doeleinden gebruikt worden. U kunt de Koerskaart krijgen via deze link.

De Academy nominatie beste opleider van Nederland 2022

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de OR Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: