Betaalbare trainingen voor OR, PVT en Cliëntenraad.

Gem. Beoordeling: 8,7
Zoek

Weinig betrokkenheid cliënten bij coronamaatregelen

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft opgeroepen tot meer samenspaak en locatiegericht beleid rond de versoepeling van de coronamaatregelen. Toch worden mensen met een beperking en hun naasten nog steeds veel te weinig betrokken bij het maken van afspraken rond coronamaatregelen.  Beide komen onvoldoende tot hun recht. Dit blijkt uit een enquête van KansPlus en de LFB.

Positieve ontwikkelingen

Er zijn ook positieve ontwikkelingen in de gehandicaptenzorg. Met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zijn afspraken gemaakt over de versoepeling van de maatregelen rondom het bezoek, logeren en dagbesteding. De meerderheid van de respondenten is over deze versoepeling tevreden. Sommigen zijn nog ontevreden over de bezoekregeling en logeren is nog lang niet voor iedereen mogelijk. Ook is de dagbesteding nog niet voor iedereen weer op het oude niveau. Ook het vervoer van en naar de dagbesteding lijkt nog niet goed geregeld.

Samenspraak

KansPlus, LFB en Ieder(in) willen dat zorgaanbieders op korte termijn in overleg te gaan met ouders/familie en bewoners/clienten. Zij kunnen dan afspraken maken over maatregelen als het aantal Covid-19 besmettingen in woonlocaties, dagbesteding, bij logeervoorzieningen en bij ondersteuning thuis weer opleeft. Alleen in samenspraak kunnen passende (beschermings)maatregelen worden voorbereid. Ook vragen ze zorgaanbieders bij een dergelijke opleving een balans te vinden tussen medisch- en sociaal-emotioneel welzijn bij het nemen van maatregelen. U hoeft niet te wachten op de zorgaanbieder. U kunt ook zelf vragen om een overleg en ongevraagd advies geven.

bron: Kansplus

 

De Academy nominatie beste opleider van Nederland 2022

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de OR Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: