Betaalbare trainingen voor OR, PVT en Cliëntenraad.

Gem. Beoordeling: 8,7
Zoek

Veel meer mensen veranderen van baan

In 2022 hebben bijna 1,5 miljoen werknemers een andere baas gevonden. Dat is zo’n 1 op de 5 medewerkers. In het derde kwartaal switchten 400.000 werknemers van baan. Deze cijfers zijn een kwart hoger dan in de jaren voor corona. Dat komt vooral door de toegenomen krapte op de arbeidsmarkt na corona. Deze cijfers blijken uit een arbeidsmarktanalyse van het UWV en CBS. Grote wisselingen in het personeelsbestand hebben soms grote gevolgen voor het werk. Door personeelskrapte loopt het werk vertraging op of nieuwe onervaren medewerkers maken sneller fouten. Als OR kunt u eens uitzoeken hoe dat in uw organisatie zit. Vraag de cijfers eens op bij HR. Is er veel verloop onder het personeel dan is het verstandig om het onderwerp op de agenda met de bestuurder te zetten.

achterban
Veel meer mensen veranderen van baan 2
Overstappen

In de Verenigde Staten noemen ze het ‘Great Resignation’, de grote golf van zelf ontslag nemen. Het is logisch dat in tijden van krapte er meer mensen veranderen van baan, omdat werknemers de risico’s van een overstap naar een nieuwe baan dan makkelijker nemen. Het weer hebben van een proeftijd weegt niet op tegen de voordelen zoals een hoger loon, interessanter werk en meer ontwikkelmogelijkheden. Maar twee jaar stilzitten tijdens corona geeft mogelijk een inhaaleffect. Bij veel organisaties is er daarom een personeelstekort. Dit vraagt om een actief personeelsbeleid. Het is aan de OR om te kijken of dat ook gebeurt.

Zelfstandigen

Na corona maakte ook veel werknemers de overstap naar een bestaan als zelfstandige. Het aantal zzp’ers is sindsdien met zo’n 14% gestegen tot 1,2 miljoen. Ook zzp’ers wisselen vaker van opdrachtgever vooral vanwege betere een betaling en meer vrijheid.

Als u meer wilt weten over de rol van de OR bij het personeelsbeleid dan is de training OR en personeelsbeleid een aanrader. In 2 dagen gaat u met het aannamebeleid, ontslagbeleid, ontwikkeling en behoud van het personeel en dergelijke aan de slag.

Bron: Performa

OR Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 0 reviews
De Academy nominatie beste opleider van Nederland 2022

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de OR Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: