Betaalbare trainingen voor OR, PVT en Cliëntenraad.

Gem. Beoordeling: 8,7
Zoek

Ruzie met de bestuurder

Wat doet u als u een conflict hebt met de bestuurder en jullie er samen niet meer uit komen? Allereerst moet u bedenken wie u wilt inzetten: de rechter, bedrijfscommissie, de pers of een mediator. U kunt ook de samenwerking met de bestuurder opzeggen. Wilt u het liefst een informele procedure? Dan is het inschakelen van de bedrijfscommissie, vergeleken met naar de rechter stappen, informeel en efficiënt. Bovendien is het gratis. Beide partijen hoeven niet te wachten tot het conflict is overgekookt en kunnen ook in een eerder stadium om bemiddeling vragen.

De bedrijfscommissie

U kunt de bedrijfscommissie van de SER vragen om gratis te bemiddelen. De bedrijfscommissie helpt de PVT, bestuurders en andere betrokkenen bij alles wat komt kijken bij medezeggenschap. Als u voorlichting nodig hebt of concrete vragen over medezeggenschap en de WOR beantwoord wilt hebben, helpt de bedrijfscommissie daar dus bij.  

Deskundig

De bedrijfscommissie bestaat uit vertegenwoordigers van verschillende werkgevers- en werknemersorganisaties. Daardoor is er kennis over de commerciële en non-profitsectoren. Verder is de bedrijfscommissie deskundig op het gebied van medezeggenschap en andere rechtsgebieden. Bij een conflict kijkt de commissie kritisch naar de oorzaak, om tot een gezamenlijke en duurzame oplossing te komen. Wil het niet lukken met de bemiddeling? Dan kan de bedrijfscommissie ook een schriftelijk advies geven. Vul dit formulier in om een bemiddelingsverzoek bij één van de bedrijfscommissies in te dienen. Levert dit allemaal niets op dan kunt u altijd nog naar de rechter of een mediator inzetten.

De Academy nominatie beste opleider van Nederland 2022

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de OR Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: