Betaalbare trainingen voor OR, PVT en Cliëntenraad.

Gem. Beoordeling: 8,7
Search

Extra bevoegdheden OR bij beloningen

De Eerste Kamer heeft ingestemd met het wetsvoorstel dat de bevoegdheden van ondernemingsraden uitbreidt ten aanzien van beloningen binnen de organisatie. De wetswijziging betreft artikel 23 van de Wet op de ondernemingsraden (WOR). Door deze wetswijziging worden uw bevoegdheden als ondernemingsraad wat betreft de beloningen van bestuurders flink uitgebreid. Organisaties met meer dan 100 werknemers worden namelijk verplicht om jaarlijks de arbeidsvoorwaardelijke regelingen en afspraken te bespreken in een overlegvergadering met de ondernemingsraad. Vanaf 1 januari 2019 kunnen OR’en aan de slag met de wetgeving rond beloningen.

Op dit moment verplicht artikel 31d WOR de bestuurder al om de informatie (schriftelijk) te verstrekken. Door de wetswijziging wordt ook het jaarlijkse gesprek hierover verplichte kost. Let wel: dit geldt alleen voor de ontwikkeling van de beloningsverhoudingen per groep van de in de onderneming werkzame personen. Individuele beloningen en arbeidsvoorwaarden zijn voor de OR geen onderwerp van gesprek. Wilt u meer weten over de invloed van de OR bij arbeidsvoorwaarden? Volg de cursus OR en arbeidsvoorwaarden en u bent helemaal bij.

De Academy nominatie beste opleider van Nederland 2022

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de OR Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: