Betaalbare trainingen voor OR, PVT en Cliëntenraad.

Gem. Beoordeling: 8,7
Search

OR en beloningen

Makkelijker om over beloningen te praten

OR en beloningen. Een lastig onderwerp. De OR praat niet graag over het salaris van de top in de organisatie. De Minister van Sociale Zaken wil daarom artikel 23 uit de WOR wijzigen. Deze wijziging heeft als doel om de bestuurder en de OR jaarlijks in gesprek te krijgen over de ontwikkelingen van beloningen van de bestuurders en de loonverschillen in de organisatie. Dat is dan niet alleen de beloning van de bestuurder, maar ook van andere werknemers. Het is niet de bedoeling dat de OR het salaris van de directie vaststelt. De meerderheid van de Tweede Kamer steunt dit.

In het verleden hebben stijgingen van beloningen van bestuurders geleid tot maatschappelijke en politieke onvrede. De regering past de WOR hierop aan. Hierdoor hoeft de OR de beloningen niet meer zelf ter sprake te brengen, maar wordt dit vanaf 2019 een onderwerp dat jaarlijks besproken moet worden. De vraag is natuurlijk of de OR kritisch kijkt naar de beloningen, want het blijft lastig om dit onderwerp te bespreken. De regeling moet gelden voor de organisaties vanaf 100 werknemers.

Als u breder aan de slag wilt met arbeidsvoorwaarden dan heeft u meer mogelijkheden. Soms biedt de cao u kansen om afspraken te maken. Kijk daarom goed wat er in uw cao staat. Als u geen cao heeft dan is de OR een belangrijke partij om afspraken te maken. Als u niet goed weet hoe u aan de slag kunt met arbeidsvoorwaarden dan biedt OR Academy de cursus OR en arbeidsvoorwaarden. Voor meer informatie klik hier.

De Academy nominatie beste opleider van Nederland 2022

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de OR Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: