Betaalbare trainingen voor OR, PVT en Cliëntenraad.

Gem. Beoordeling: 8,7
Search

Meer aandacht voor preventie voor ouderen

De Raad van ouderen heeft onlangs het advies ‘Preventie, het nieuwe normaal in een ouder wordende samenleving’ aangeboden aan Conny Helder, Minister voor Langdurige Zorg en Sport. De Raad adviseert over de persoonlijke aanpak van preventie. De combinatie ouderen en preventie is tot nu toe niet vanzelfsprekend. Een zeer klein deel van het gezondheidszorgbudget wordt aan preventie besteed. Preventie kan op allerlei manieren. De Raad streeft naar een integrale aanpak. Denk bijvoorbeeld niet alleen aan bewegen, gezonde voeding, goede tandzorg en langer doorgaan met bevolkingsonderzoeken na 75 jaar, maar ook naar goede voorzieningen in elke wijk en in elk dorp. Zoals een ontmoetingsplein met activiteiten op het gebied van welzijn, wonen en zorg. Ook komt een flexibel pensioen, toekomstgesprekken op het werk en de maatschappelijke bijdrage van ouderen aan bod. Bedrijven en organisaties hebben daar volgens de Raad van ouderen ook een rol in. Versnel als zorginstelling de dorps- en wijkgerichte samenwerking tussen informele en formele zorg. 

langer doorwerken
Meer aandacht voor preventie voor ouderen 2
Meer zelf doen

De Raad van Ouderen doet een oproep om een brede uitwerking te ontwikkelen voor preventie bij ouderen, over ministeries en overheden heen. Waarbij burgers een actieve, vitale rol hebben. Niet voor en over ouderen, maar samen mét ouderen. Nodig ouderen vanaf 55 jaar nadrukkelijk uit om een maatschappelijk bijdrage te (blijven) leveren, betaald en/of onbetaald, zo nodig met ondersteuning. Dit draagt bij aan zingeving en geeft verbinding. Daarnaast kan het helpen bij de krapte op de arbeidsmarkt. Stimuleer hiertoe nieuwe vormen van vrijwilligerswerk, mengvormen tussen betaalde en onbetaalde
arbeid en nieuwe vormen van waardering en beloning.

Meer informatie

Meer informatie vindt u op de website van de Raad voor ouderen. Er is ook een infografic gemaakt over het advies. Deze is te downloaden op de pagina van de Raad voor ouderen.

OR Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 0 reviews
De Academy nominatie beste opleider van Nederland 2022

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de OR Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: