Betaalbare trainingen voor OR, PVT en Cliëntenraad.

Gem. Beoordeling: 8,7
Search

Medezeggenschap in kleinere organisaties

Een handreiking voor organisaties tot 100 werknemers

In organisaties tot ongeveer 100 werknemers is de afstand tussen de bestuurder en de werknemers vaak zo klein dat medezeggenschap niet formeel geregeld is. Dat is bijzonder, omdat organisaties vanaf 50 werknemers een OR moeten hebben volgens de Wet op de ondernemingsraden. De organisaties met minder dan 50 werknemers kunnen een personeelsvertegenwoordiging in het leven roepen. Dat gebeurt vaak niet. Medezeggenschap in kleinere organisaties is geen vanzelfsprekendheid. De Commissie bevordering medezeggenschap van de SER heeft daarom een handreiking voor werkgevers van kleine organisaties gemaakt. Deze nieuwe handreiking biedt tips om ook binnen kleine organisaties de betrokkenheid van en het draagvlak onder werknemers te vergroten.

In de handreiking staat wat de meerwaarde van medezeggenschap is. De werkgever weet dan wat er leeft onder de werknemers. Het is goed om niet alleen informeel maar ook formeel via een OR of PVT werknemers te betrekken bij de organisatie. Ze moeten kunnen meeweten, meepraten en meebeslissen. Zo biedt de werkgever de werknemers de mogelijkheid om de bestuurder constructief tegen te spreken. Dit zal de organisatie, de strategie en de besluitvorming verbeteren. Als uw werkgever twijfelt over de medezeggenschap dan kunt u hem de handreiking over medezeggenschap in kleinere organisaties geven.

U kunt hem downloaden via de website van de SER: handreiking ‘Bereik uw doel met betrokken medewerkers’ . U kunt hem ook stimuleren om een cursus te volgen. OR Academy heeft een cursus voor directeuren. Daar leren ze hoe ze kunnen samenwerken met een ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging.

De Academy nominatie beste opleider van Nederland 2022

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de OR Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: