Betaalbare trainingen voor OR, PVT en Cliëntenraad.

Gem. Beoordeling: 8,7
Search

Doe de test en meet uw lichamelijke belasting

Wist u dat 2 op de 5 werknemers in Nederland te maken heeft met lichamelijke belasting op het werk? Denk aan te zwaar tillen, te veel bukken, te veel in dezelfde houding zitten of steeds dezelfde beweging maken. Uit cijfers van TNO blijkt dat maar liefst 460.000 werknemers lijden aan een beroepsziekte aan hun rug, nek, schouder, arm, heup of knie. Dat zorgt voor veel persoonlijk leed, ziekteverzuim en soms zelfs arbeidsongeschiktheid.

Werk TOP

Er is daarom meer aandacht nodig voor het voorkomen van beroepsziekten door lichamelijke belasting.  De klachten van werknemers leiden jaarlijks tot zeven miljoen verzuimdagen en een kostenpost voor werkgevers van 1,5 miljard euro, nog los van de zorgkosten. Daarom lanceert staatssecretaris Bas van ‘t Wout van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de campagne Hoe TOP werk jij? Pak lichamelijke belasting aan! Deze campagne zet in op de zogenoemde TOP-strategie. TOP staat voor de technische, organisatorische en persoonsgebonden maatregelen ter preventie van lichamelijke belasting.

Test 

Als u wilt weten of uw lichaam verkeerd wordt belast tijdens het werk dan is er een online test ontwikkeld. Als u deze test doet dan weet u in 5 minuten welke risico’s u mogelijk loopt. Ook ziet u wat u kunt doen om de risico’s te verminderen! Deze test is te vinden op www.hoetopwerkjij.nl.

Als u als OR met lichamelijke belasting aan de slag wilt gaan dan heeft u verschillende mogelijkheden. U hebt instemmingsrecht bij wijziging van een regeling op het gebied van arbeidsomstandigheden, ziekteverzuim en re-integratie. Ook hebt u instemmingsrecht als de RI&E wordt aangepast. Als u alle mogelijkheden op een rij wilt hebben, volg dan de Basiscursus OR en arbo.

De Academy nominatie beste opleider van Nederland 2022

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de OR Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: