Betaalbare trainingen voor OR, PVT en Cliëntenraad.

Gem. Beoordeling: 8,7
Search

Halvering werknemers zonder pensioen

Pensioen akkoord min
Halvering werknemers zonder pensioen 2

Carola Schouten minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen wil het aantal werknemers in loondienst die geen pensioen opbouwen binnen vijf jaar halveren. Deze groep is dan vooral aangewezen op AOW. Hier wil Schouten iets aan doen. Die toezegging doet de minister aan de PvdA en GroenLinks om steun te krijgen voor de nieuwe Pensioenwet. Deze wet moet de huidige wetgeving moderniseren. Sociale partners en de politiek zijn al jaren bezig met de nieuwe pensioenwetgeving. Deze wet is onlangs weer met een half jaar uitgesteld. De invoeringsdatum is nu 1 juli 2023.

Kleine bedrijven

De meeste mensen bouwen pensioen op via hun werkgever, maar niet iedereen. Zo’n 900.000 mensen behoren tot deze zogeheten ‘witte vlek’. Schouten wil met een basispensioenregeling het makkelijker maken voor kleine bedrijven om een pensioen aan te bieden aan hun werknemers. Daarmee moet het voor deze groep werkgevers zo makkelijk worden een pensioen aan te bieden dat dit zelfs zonder pensioenadviseur kan. Vooral in sectoren met een ‘lagere organisatiegraad’ kan zo’n ‘basispensioenregeling’ uitkomst bieden, aldus Schouten. Als medewerkers meer willen weten over het pensioen en de toekomstige pensioenwet dan is er een speciale website gemaakt met praktische informatie.

Melden

Naast de basispensioenregeling kondigde de minister aan dat er een meldplicht komt voor werkgevers die geen pensioen aanbieden. Zij moeten straks hun personeel erop attenderen dat zij geen pensioen opbouwen, bijvoorbeeld via een vermelding op de loonstrook. Hierdoor realiseren zich dat ze zelf moeten sparen voor het pensioen. De OR kan er nu al op aandringen dat de werkgever hierover de werknemers informeert. Als de OR meer wil doen met pensioen en u hebt geen idee wat er (on)mogelijk is, volg dan de cursus OR en pensioen.

OR Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 0 reviews
De Academy nominatie beste opleider van Nederland 2022

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de OR Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: