Betaalbare trainingen voor OR, PVT en Cliëntenraad.

Gem. Beoordeling: 8,7
Zoek

De RI&E-game

Op een praktische manier de RI&E in de vingers krijgen

De RI&E is het hart van het arbobeleid. Als OR kunt u hier veel invloed op uitoefenen. U hebt dan wel kennis en vaardigheden nodig. In de RI&E-game vergroot u op een praktische en tegelijkertijd speelse manier uw kennis en inzichten over arbeidsrisico’s. Samen met andere deelnemers stelt u een RI&E op. Daarbij dient een reële situatie als praktijkvoorbeeld. U loopt alle stappen door die nodig zijn om een RI&E op te stellen en getoetst te krijgen. U stelt een vragenlijst op die aan medewerkers wordt voorgelegd, bezoekt de werkplekken, stelt een rapportage op. Ook loopt u aan tegen de keuzen die in een RI&E gemaakt worden. Ook ervaart u de effecten van tijdsdruk en competitie. Zo krijgt uw OR ‘praktijkervaring’ die u kunt gebruiken als er in uw organisatie een RI&E wordt opgesteld.

De RI&E-game is een opleiding voor verantwoordelijke managers, P&O-professionals en leden van de OR en VGWM-commissies

Programma

Het RI&E-game duurt 1 dag. In verschillende rondes komen de fasen van de RI&E voorbij.
Alle facetten van de RI&E komen aan de orde in de vorm van een digitale vragenlijst; kennis- en vaardighedentests (daadwerkelijk ter plekke uitvoeren van een RIE); werken onder tijdsdruk; presentaties.

Tijdens de rondes kunnen de deelnemende teams punten scoren. Het is immers een spel. Na (vrijwel) elke ronde worden de resultaten bekend gemaakt. Tussentijdse vergelijking is dus mogelijk! De alles onthullende einduitslag volgt aan het eind van het RIE game.

Het programma wordt afgesloten met het uitspreken van conclusies en aanbevelingen over het functioneren van de deelnemende teams en met tips om met de RI&E aan de slag te gaan.

Meer informatie

Als u belangstelling hebt voor de RI&E-game neem dan contact met ons op: bel 085 0432268 of mail naar info@or-academy.nl . We maken een prijsopgave en onze veiligheidskundige en arbotrainer Porto Franco neemt contact met u op om het programma te bespreken.

OR Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 0 reviews
De Academy nominatie beste opleider van Nederland 2022

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de OR Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: