Betaalbare trainingen voor OR, PVT en Cliëntenraad.

Gem. Beoordeling: 8,7
Zoek

Half jaar celstraf voor COR voorzitter

De oud-voorzitter van de centrale ondernemingsraad (COR) van de Nationale Politie heeft een celstraf gekregen van 6 maanden wegens fraude. Dat is één van de eerste keren dat OR-werk een celstraf oplevert. Volgens de rechtbank in Zwolle gaf Frank G. meer dan drie ton in het Amstelhotel en andere horecagelegenheden uit op rekening van de politie. Frank G. gebruikte de creditcard van de politie zonder verantwoording af te leggen over de uitgaven. Hij organiseerde buitensporige feesten en huurde bekenden in zonder oog te hebben voor belangenverstrengeling. In december 2017 werd hij ontslagen en nu kan hij een half jaar de cel in.

Aanzien politie

Tegen Frank G. was een jaar celstraf geëist. Hij had zich, zeker gezien zijn rol als boegbeeld van de ondernemingsraad, verre moeten houden van fraude en belangenverstrengeling. Volgens de rechtbank heeft hij het aanzien en de integriteit van de politie ernstige schade toegebracht. De voorzitter van de rechtbank uitte bij het uitspreken van het vonnis kritiek op het gebrek aan aansturing, toezicht en controle waarvan bij de vorming van de nationale politie in 2013 sprake zou zijn geweest. “Je kunt de nodige vragen stellen bij het functioneren van de interne controle bij de politie”, aldus de rechter. Niet alleen is de COR-voorzitter veroordeeld, maar ook zijn vrouw en een zakenpartner. Zij kregen werkstraffen van respectievelijk 40 en 80 uur opgelegd.

 

 

 

De Academy nominatie beste opleider van Nederland 2022

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de OR Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: