Betaalbare trainingen voor OR, PVT en Cliëntenraad.

Gem. Beoordeling: 8,7
Zoek

Kabinet wil samenleving open houden bij volgende corona-opleving

De samenleving zo open en veilig als mogelijk houden – dat is het uitgangspunt van de corona langetermijnstrategie van de overheid. Om hiervoor te zorgen heeft het kabinet een basisparaatheid voor vaccineren, monitoren, testen en traceren, en wordt een juridisch instrumentarium voorbereid om maatregelen, zoals afstand houden, te kunnen treffen als dat nodig is. In de langetermijnstrategie, die minister Kuipers van VWS aan de Tweede Kamer heeft gestuurd, is ook nadrukkelijk een rol voor de verschillende sectoren, maatschappelijke doelgroepen en de samenleving zelf weggelegd. Preventief kunnen we met elkaar al veel doen. Zo zijn sectoren bezig met plannen die beschrijven hoe zij omgaan met een potentiële corona-opleving. De minister benadrukt om de basismaatregelen in acht te nemen om besmetting te voorkomen en om gebruik te maken van de herhaalvaccinatie.

vaccinatie
Kabinet wil samenleving open houden bij volgende corona-opleving 2
Ziekteverzuim

Die corona-opleving wordt onder andere waargenomen door Actiz. Deze branchevereniging van zorgorganisaties ziet naast de toename van coronabesmettingen ook het hoge ziekteverzuim onder de medewerkers. ActiZ-voorzitter Anneke Westerlaken geeft aan: ‘Onze zorgen zijn dat we zorg moeten afschalen, omdat er te veel gaten in de roosters voor de zorgverlening komen. En dat we daardoor niet de zorg in de wijk of in het verpleeghuis kunnen leveren die we wel graag zouden willen.’ Het ziekteverzuim in de thuiszorg en verpleeghuiszorg is bijvoorbeeld met ruim 8 procent al erg hoog. Voor de cliëntenraad is dit een aanleiding om toch maar eens te vragen naar de te verwachten maatregelen bij een toename van het aantal coronabesmettingen.

De Academy nominatie beste opleider van Nederland 2022

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de OR Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: