Betaalbare trainingen voor OR, PVT en Cliëntenraad.

Gem. Beoordeling: 8,7
Search

€ 108 miljoen beschikbaar voor meer technologie in zorg

Het kabinet stelt een potje van € 108 miljoen beschikbaar om het gebruik van meer technologie in de zorg te bevorderen. Denk daarbij aan het bieden van zorg op afstand via een beeldscherm of apparaten die automatisch medicijnen verstrekken. ‘Met slimme innovaties kunnen we de zorg en ondersteuning bieden die nodig is en daarmee ontlasten we mantelzorgers en medewerkers’, zegt minister van VWS Conny Helder. De eerste aanvragen kunnen vanaf medio mei worden aangevraagd door zorginstellingen.

Let op gevolgen kwaliteit zorg

Let als cliëntenraad goed op. De inzet van dit soort technologie heeft direct gevolgen voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg. Dat hoeft niet persé negatief te zijn. Inzet van nieuwe technologieën kan helpen bij het nijpende personeelstekort, kan menselijke fouten voorkomen en kan geld besparen. Maar let als cliëntenraad heel goed op wat er gebeurt met het persoonlijk contact en de zorgkwaliteit.

Instemmingsrecht

Gelukkig heeft de cliëntenraad instemmingsrecht bij het maken van plannen om technologie in te zetten. Ook heeft de cliëntenraad adviesrecht bij belangrijke wijzigingen in de organisatie. Je mag hier dus écht over meedenken!

De Academy nominatie beste opleider van Nederland 2022

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de OR Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: