Betaalbare trainingen voor OR, PVT en Cliëntenraad.

Gem. Beoordeling: 8,7
Search

Aanpak terug dringen van pesten

Minister Asscher van Sociale Zaken en werkgelegenheid (SZW) in juni 2015 een campagne gestart om pesten op de werkvloed tegen te gaan. Dat is hard nodig, want ruim een kwart van de mensen in Nederland is weleens gepest door collega’s of leidinggevenden. In 2014 waren een half miljoen werknemers slachtoffer van pesterijen op de werkvloer. Dat pesten een grote invloed kan hebben op mensen, blijkt uit de verzuimdagen van de slachtoffers. Pesten op werk kost naar schatting jaarlijks vier miljoen verzuimdagen extra.
Minister Asscher vindt dat werkgevers en werknemers het onderwerp bespreekbaar moeten maken. De OR kan dat door gebruik te maken van het initiatiefrecht. Stel bijvoorbeeld voor om een pestprotocol te maken of om het onderwerp tijdens de diverse werkoverleggen te bespreken. U kunt ook kijken of u signalen over pesten kunt opvangen bij de achterban.
Kijk ook eens op de site voor werknemers en werkgevers: www.herkenpesten.nl. Daar kunt u terecht voor informatie over het herkennen en stoppen van pesten door collega’s. Wilt u meer weten over het verbeteren van arbeidsomstandigheden en welzijn op de werkvloer dan kunt u zich ook bijscholen. Kijk hier naar de mogelijkheden.

De Academy nominatie beste opleider van Nederland 2022

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de OR Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: