Betaalbare trainingen voor OR, PVT en Cliëntenraad.

Gem. Beoordeling: 8,7
Zoek
Categorie: Overlegrecht en informatierecht

Moet de bestuurder informatie geven? Het levert vaak discussie op als de bestuurder geen informatie geeft. De OR heeft immers informatie nodig om een goede afweging te kunnen maken. Als de bestuurder geen informatie wil geven, kan uw OR duidelijk maken waarom de gegevens nodig zijn. De OR bepaalt zelf welke informatie hij nodig heeft voor een goed advies. Als u de bestuurder niet kunt overtuigen, kunt u wijzen op geheimhouding. De informatie mag dan gedurende een periode niet openbaar gemaakt worden. Dat maakt het voor bestuurders makkelijker om informatie met de OR te delen.  Een andere situatie is dat de bestuurder lang niet alle informatie heeft die de OR vraagt. Misschien moet u naar andere bronnen op zoek.

Als de bestuurder wel informatie heeft, maar die niet geeft, kan de bedrijfscommissie ingeschakeld worden om te bemiddelen en te adviseren. U kunt ook direct de kantonrechter inschakelen.

Wilt u meer weten over het informatierecht? We zetten voor u in een praktisch artikel 11 aandachtspunten op een rij. Meer vragen en antwoorden vindt u in het praktische boek ‘De OR in 153 vragen & antwoorden‘.

OR Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 0 reviews

Geef een reactie

Stuur een e-mail

Bel mij: