Betaalbare trainingen voor OR, PVT en Cliëntenraad.

Gem. Beoordeling: 8,7
Zoek

Onbelaste thuiswerkvergoeding stijgt in 2023

thuiswerken achter het scherm
Onbelaste thuiswerkvergoeding stijgt in 2023 2

Veel medewerkers krijgen een thuiswerkvergoeding van de werkgever. Dit is geen wettelijke verplichting. Als uw werkgever geen thuiswerkvergoeding betaalt dan kan de PVT dit op de agenda zetten en er vragen over stellen. U kunt kijken naar de vergoeding waarvoor de werkgever geen belasting hoeft te betalen. Per 1 januari 2023 wordt de onbelaste thuiswerkvergoeding verhoogd van € 2,00 naar € 2,13. De  onbelaste thuiswerkvergoeding wordt per 1 januari 2023 geïndexeerd aan de hand van de tabelcorrectiefactor. In deze tabelcorrectiefactor wordt rekening gehouden met de inflatie. Het lastige is dat de inflatie dit jaar enorm gestegen is. Zoals het er nu uitziet komt de factor naar alle waarschijnlijkheid uit op 1,063. Omgerekend betekent dit een onbelaste thuiswerkvergoeding in 2023 uitkomt op € 2,13 per thuiswerkdag.

Werkkostenregeling

De werkgever kan medewerkers nu en volgend jaar ook meer dan € 2 per dag onbelast vergoeden. U moet het meerdere aanwijzen in de vrije ruimte van de Werkkostenregeling. In 2022 bedraagt de vrije ruimte 1,7% over de eerste € 400.000 van de totale loonsom en 1,18% boven € 400.000. Als de werkgever met alle aangewezen vergoedingen, verstrekkingen binnen de vrije ruimte blijft, dan kan dit onbelast. Komt de werkgever daarboven dan is dat financieel heel onaantrekkelijk. Bij overschrijding betaalt hij namelijk 80% belasting. Meer informatie over de Werkkostenregeling vindt u bij de Belastingdienst.

OR Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 0 reviews
De Academy nominatie beste opleider van Nederland 2022

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de OR Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: